[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Scalar luptator  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
mariaienesel
Junior member
[Avatar]

IP:

Am o problema grava. Acum 8 ani, cand m-am apucat de acvaristica, am luat 12 pesti de cele mai diferite specii (da, stiu ca am facut o prostie): neoni, sanitari, betta, guppy, xipho si altele. Pe atunci mi-era frica sa iau scalari, fiind mari, iar acvariul meu cam mic ( 60l ).Cu timpul pestii au murit (neonii au fost absorbiti de filtru ), iar ultimul peste care a murit a fost betta care avea 3 ani jumatate, in viata ramanand doar sanitarii (care acum au 8 ani) .Dupa 2 ani de la moartea masculului Betta mi-am facut curaj si am luat o pereche de scalari mici, sperand sa ramana la aceeasi dimensiune. Ei bine scalarii mei au crescut sanatosi si vazand ca totul sta bine in acvariu cand scalarii au implinit un an am mai luat un mic peste Betta, sperand ca toti 5 sa poata convietui in acvariu. Cand am pus punga cu Betta masculul scalar se repezea la punga. am ignorat asta si am dat drumul pestelui Betta. Ziua urmatoare am ramas terifiata: cei doi scalari mancau amandoi dintr-o aripioara a lui betta, su mai bine zis dintr-o aripioara a scheletului lui betta, caci in afara de cap si vreo 2 oase nu mai ramasese nimic din Betta. Vreau sa va zic ca la scurt timp masculul scalar l-am gasit in acvariu fara sa miste (dar fara sa fie cu burta in sus), cred ca era lesinat sau ceva, am crezut ca e mort si l-am aruncat la gunoi, dandu-mi seama deabea ziua urmatoare ca poate nu era mort. Acum scalarul are 2 ani, sanitarii 8 ani. Dar in ultimul timp am observat ca scalarul e putin cam agresiv si cu sanitarii si nu ii lasa sa manance, asa ca trebuie sa le dau mai multa mancare ca sa tin scalarul ocupat cat mananca si sanitarii. Nu-mi fac griji ca o sa moara sanitarii, dar sa curat de 2 ori pe saptamana acvariul pentru 3 pesti nu prea merita. As vrea sa imi iau un nou peste. Cum sa mai temperez scalarul? Nu vreau sa il dau, e frumos si mi-e drag, as vrea doar sa fie mai putin violent.

Nu judeca oamenii dupa dimensiunea acvariului lor, judeca-i dupa cunostintele lor...
mariaienesel
Junior member
[Avatar]

IP:

Am decis sa pun si niste poze, sa va faceti o idee:

This message was edited 1 time. Last update was at 29/12/2011 14:13:25

Nu judeca oamenii dupa dimensiunea acvariului lor, judeca-i dupa cunostintele lor...
dragos
Member

IP:

Pt a mai baga alti pesti scoti scalarul din bazin si il bagi intr-un alt vas pt 3-4 ore, bagi pestii nou adusi , apoi la citeva orre dupa pestii noi bagi scalarul si vezi ce se intimpla. Acum depinde si ce alti pesti vei baga ,daca sunt prea mici oricum vor fi rana pt scalar.
stefanp
Moderator

IP:

Sau dai scalarii si hoplo (sanitarii) respectivi, caci sunt prea mari pt un acvariu de 60 de litri (brut banuiesc) si iti mai iei alti pestisori...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
mariaienesel
Junior member
[Avatar]

IP:

Ms de raspuns dragos...m-am gandit mai bine si cred ca doar dupa ce voi mari acvariul imi voi lua un nou peste. Cat despre acvariu, la primavara voi investi niste bani pentru a le face pestilor o casa mai mare, 120 l.

kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

mariaienesel wrote:dupa ce voi mari acvariul imi voi lua un nou peste.

Sper ca nu tot un Betta... sau orice alt peste care poate servi drept hrana pentru scalari.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]

Forum Index » Cichlidae
Go to: