[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Io te sustin moral :alright: . Pune niste poze, e interesant subiectu'.
Nu cred ca-ti mai poate raspunde. A fost banat.
Incearca sa-i dai un e-mail.
Arata cam asa: image sau cam asa: image ???

Cel din prima poza a murit la vreo 2 luni dupa ce a aparut pata. In primele 1-2 saptamini se comporta normal, apoi a refuzat hrana, apoi a inceput sa-si piarda echilibrul, se invirtea aiurea prin acvariu. Dupa o lunga si grea suferinta a murit .

Cel din poza a doua a inceput la fel: prima data pata neagra fara modificarea comportamentului. Apoi refuzul hranei. Acuma nu mai poate sta in pozitie normala. Se comporta exact ca atunci cind nu-i functioneaza vezica. Sta culcat pe o parte . O tine asa de vreo 2 luni si e slab ca o foaie de hirtie . Cred ca e una din situatiile in care congelatoru' pare solutia cea mai umana .

Din cite am gasit pe Internet, ar fi vorba de oarece tumoare. Fara tratament. Pentru ca boala nu pare contagioasa, e posibil sa fie asa.

Sper ca discusul tau nu are aceeasi problema.
Eu nu vad nici un Anubias acolo. Cred ca e Cryptocoryne pontederiifolia. Nu cred ca o maninca cineva. Cred ca ceva nu-i merge bine.

Schimbi apa? Folosesti fertilizant? Ce lumina ai?
Ce dimensiuni are acvariul? Din poze se vede mult prea mic pentru ce pesti sint acolo .
Io tot belesc ochii de citeva zile la pozele astea . Si imi permit o sugestie: cred ca ar arata bine o tufa dintr-o planta rosie cu frunze mici (Rotala rotundifolia "red", Didiplis Diandra sau Rotala wallichii). Pusa in partea stinga - acolo unde este un pic de spatiu intre lemnu' ala paros si Anubias. Nu stiu de ce mi se pare ca s-ar potrivi acolo .......
acata wrote:Faza cu bibanii cred ca toata lumea a incercat-o. Pe mine ma suparau ca mureau si in minciog in apa de unde ii pescuiam.
Am tinut (tot atunci in perioada obletilor) doi bibani de vreo 10-12 cm in acvariu. Erau pescuiti cu undita da' se pare ca rana nu a fost grava. S-au vindecat si au trait citeva saptamini in acvariu, dupa care am devenit rational si le-am dat drumu' inapoi . Haleau cu mare pofta Tubifex. Bineinteles ca asteptau sa ies din camera, da' ii pindeam prin crapatura usii !

razvan wrote:nici pe departe nu mi-a trecut prin gind faza cu "sa-l invat sa traiasca fara apa" ;)
Sint convins . Da' faceam bube la gura daca nu ziceam ceva ....... prea se potrivea .......

P.S. Si chiar cind parea ca s-a invatat fara apa a murit .......
razvan wrote:cum i-am scos din apa, in 5-10 min au murit.
Mi se pare normal :nutz: .

In riul Lapus, temperatura e mai mare de 20 C din iunie pina prin septembrie. In saptaminile mai calduroase e vreo 25-29 C.

Una din problemele cu pestii autohtoni e ca trebuie tinuti in sezonu' rece la temperaturi joase. Altfel nu se maturizeaza.

Am tinut demult tare Alburnus alburnus intr-un acvariu de vreo 35 litri. Nu ma blestemati - eram un amarit de purcelus atunci - aveam vreo 12-13 ani. Au crescut citeva luni si apoi i-am dus inapoi. Nu pareau pretentiosi. Presupun ca daca au un acvariu mare, un curent de apa care cred ca le-ar place, ar creste si s-ar inmulti. Cred ca ar avea sanse mai mari de adaptare daca ar fi luati cit mai mici.
Spala-le bine, pune niste otet pe ele si daca nu face "spume" sint bune.
Posteaza acolo si pe asta il stergem pe urma.
Sorinel18_my wrote:Pirania daca tot ai asa multi poate imi dai si mie vreo 3-4
Pirania wrote:pai daca vrei melci iti dau
Io am inteles ca Sorinel vrea 3-4 Pirania, nu melci :byeah: .......

P.S. Traiasca virgula ....... rita-lai-la
shyck wrote:m-am gandit la unii de talie mica, 4-5 cm
Ai gindit corect ....... dupa parerea mea !

shyck wrote:ceva gen rasbora, neon, guram pitic, tetra, conconius...dar sa se inteleaga intre ei
Ar merge 10-15 neoni - sint niste pesti care maninca putin => fac putina murdarie in acvariu .
Nici Rasbora nu-s de lepadat.
Si conconiusi ar merge, da' e un peste destul de activ si cred ca le sta bine intr-un acvariu mai maricel.

Indiferent ca alegi, cred ca ar merge si 1-2 Ancistrusi.
Anubias wrote:Eu am 5-8 cm. E vreo problema?
Daca n-ai pesti care sa faca salturi (niste oscari in momentu' hranirii ) nu-i problema. Eu am chiar 3-4 cm la unele acvarii ....... am pus tuburile pe intaritoare .

liviujosceanu wrote:distanta de la neon la luciul apei este de 13 cm pentru ca nu am putut sa le pun mai jos din cauza intaritoarelor
Sincer sa fiu nu inteleg cum te pot incurca intaritoarele ....... intaritoarele nu vad cum pot fi mai sus de marginea acvariului , nivelu' apei presupun ca e la vreo 3-4 cm sub marginea acvariului ....... sau imi scapa mie ceva ....... oricum nu conteaza, e bine si la 13 cm - cred ca ai pus si reflectoare .

P.S. Ai lasat un mare mister neelucidat :nutz: ....... nu ne scoti din necunoastere?
Sak wrote:dintr-o data, fara motiv aparent (daca vreti si ora azi pe la 18) i-a apucat ciomageala....
Se stie ca ora 18 e preferata de scalari pentru ciomageala .......

Sak wrote:Cum pot niste pesti cu o gura atat de mica sa provoace zgarieturi aproape perfecte (ca de pisica ) 'adversarului' ??
Gura lor e foarte tare. Lovesc cu o putere de speriat. E posibil sa se fi zgiriat si de ceva din acvariu .......

Sak wrote:Acvariul de separare nu este o solutie in acest moment; Ce alte optiuni am?
Daca nu se calmeaza, e posibil sa moara unu' (sau amindoi) .......
Sint in stare sa-si smulga buza de jos .......
Am eu ....... daca stii pe cineva care trece prin Baia Mare , iti trimit ;) !
Terra wrote:Poate e o intrebare stubida dar nu afecteaza bezna de 5-6 zile pe pestani
Nu-i deranjeaza deloc.
Pestii mor mai repede decit plantele la CO2 in exces. Am observat asta pe pielea propriilor mei pestisori pe la inceputurile folosirii CO2-ului . Dintr-o greseala a intrat CO2 la greu in acvariu => plantele bolboroseau la greu iar pestii erau toti morti. Mi-a parut rau ca am reusit sa fac un rector de CO2 performant .......

De asemenea multe plante nu agreeaza variatiile de pH. Si nu ma refer la Echinodorus cordifolius sau Anubias barteri nana .......

Din cite stiu eu CO2-u' e bine sa fie intre 5 si 15 mg/litru (optim vreo 10). Plantele ar agrea mai mult, da' e toxic pentru pesti.

De maxima importanta e stabilitatea pH-ului si a concentratiei de CO2 (si pentru pesti si pentru plante).
g.g wrote:Iata ce se poate face intr-un volum foarte mic.
"Secretu'" e CO2-u' - se vede "reactoru'" in stinga si ....... lipsa pestilor - asta nu se vede (+ substratu' fertil + schimbarea apei la picatura + lumina 40 W la vreo 30 litri apa).

P.S. Cred ca g.g e telepat - aseara, chiar pppaaa la ora la care poata el eu dadeam cu coasa prin acvariu' din poza => o galeata de plante !
Ninna wrote:iar in privinta becurilor economice, 20W pentru vreo 35 de litri utili e chiar asa rau?
E bine pentru plante mai nepretentioase. Daca ti se va pune pata pppaaa plante al reaq va trebui sa suplimentezi lumina.

Becu' economic e bine sa fie Phillips.
furnici wrote:-am bagat io 3 ancstrusi si degeaba+3 melci
Alti pesti mai ai acolo?
Jaluzelele opresc lumina bine de tot sau mai lasa sa treaca ceva raze de soare?

Plantele care se vad in poza par a fi unele cu o crestere rapida. Incearca sa le stimulezi cu niste CO2. Sper ca vor creste ele in ciuda algelor.

Sau incearca tratamentu' cu apa oxigenata (50 ml/100 litri) + intuneric complet in acvariu vreo 3 zile. Daca hotarasti sa folosesti apa oxigenata, schimba apa incepind cu citeva zile inainte de tratment, zilnic, un sfert din volumul acvariului. Se pare ca apa oxigenata face ravagii daca sint nitrati in acvariu.

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: