| Message |
|
|
"
Romi wrote:Personal as fi incantat ca mai toate posturile scrise cu picioarele
Io cred ca m-apuc sa le sterg pppaaa toate alea scrise cu coada vacii  fara nici un poll. Ca m-apuca doru' de dictatura  .
|
 |
|
|
Parterea mea e ca poti sa-l umpli pina la 45 cm. E buna ideea cu sticla aia de 8 mm. Iti sugerez ca sticla asta sa fie in fata (pe ea nu vei avea nevoie de nici o intaritura care sa te deranjeze cind umbli in acvariu). Si sa fie inalta doar de 45 cm. Astfel celelalte (spatele si lateralele) vor fi mai inalte cu 15 cm. Poti folosi cei 15 cm pentru a baga tuburile de neon. Acei 15 cm in plus ii poti acoperi cu autocolant si o sa arate ca un capac. Vei mai avea se pus doar acoperisu'  .
In fata vei avea 15 cm pe care ii poti "umple" cu o fisie din sticla sau mai bine plastic acoperita tot cu autocolant. Pe acolo vei avea un acces usor in acvariu  .
Pe celelalte laturi pune intarituri late de vreo 4-5 cm din sticla cit mai groasa (fisiile aste nu pot costa mult).
|
 |
|
|
lucian.con wrote:Deci, doar cei 8 neoni ? N-i cam putin in 75 l apa ( nu de alta dar fetita mea de 1,2 ani se bucura cind vede pestii si nu doar plantele  )
Mai poti cumpara ceva neoni. Sa ai maxim 20. Crede-ma pe cuvint ca acvariile aglomerate (conserve  ) nu reprezinta starea de bine in acvaristica. Nu asa sa atinge echilibrul.
|
 |
|
|
luci09 wrote:in ce priveste pestii i-am cumparat tot de la pet shop si tot timpul am intrebat daca sunt compatibili
Te-a mintit cu nerusinare  . Altceva despre :icooltura:    vinzatorului nu mai spun.
luci09 wrote:DECI IN AFARA DE CRITICI SA INTELEG CA NU POTI SA-MI DAI NICI UN SFAT PRACTIC.
Nu vreau sa supar pe nimeni dar intre timp a murit si scalarul si eu tot nu stiu ce pot sa fac ca sa-i salvez pe cei care au mai ramas
Apa aia e toxica  . Ce-i otraveste pe pesti nu stim. D-aia ti s-a spus sa schimbi 1/3. Sa reduci concentratia toxinei. Apa statuta sau fiarta sa iasa cloru'.
|
 |
|
|
Romi wrote:Cineva incredibil de coolt, vechi si mare acvarist, a nascocit un cuvant mare. Icoolt.
Nu ca ar putea avea cineva dubii  , da' mi se pare important sa precizez ca genialele cuvinte :coolt: si :icoolt: imi apartin  !
Profundele intelesuri ale cuvintelor :coolt: si :icoolt: nu pot fi explicate prin cuvinte    .
De regula cuvintu' :coolt: se foloseste impreuna cu stralucitoru' emoticon  iar cuvintu' :icoolt: e bine sa fie urmat de emoticonu'  , eventual repetat de trei ori    daca situatia o cere.
P.S. Postati fratilor adresele magazinelor daca vreti, nu-i nimeni obligat s-o faca. Ar fi un act de :cooltura:  !
|
 |
|
|
beauty wrote:ce sa le dau de mancare in aceasta perioada??
Daca n-au pofta de mincare nu le da nimic. Sa nu ramina haleala neconsumata.
P.S. Am 3.000 posturi . Sint incredibil de coolt !
|
 |
|
|
FLORI AN wrote:Beleaua e ca la acvariu meu mi-ar cam trebui 3 tuburi de 20 (60w conform unui articol destul de complet) si nu am cum sa le pun si sa ramana loc sa pot pune mancare  acvariu e lat de 35 cm...
In 35 cm incap 3 neoane lejer. Un tub are 2,5 cm. Daca lasi 1-2 cm intre ele ....... fa socoteala .....
FLORI AN wrote:am in substrat un strat de "cenusa" vulcanica. asa scria pe ambalaj... tot pe ambalaj mai scria ca-si pierde din proprietati dupa 6 luni.
Mai da detalii despre cenusa aia :nutz: .......
|
 |
|
|
google  - are si in engleza
Daca e gris, la 30 C ar trebui sa treaca in citeva zile.
|
 |
|
|
beauty wrote:mai baieti . am pus la subject mai sus ce dimensiuni sunt.... mai scriu:masuratoare corecta:90/60/40. deci cam 200l.
Nu ne-am uitat la post subject  !
O pereche de scalari si ar fi un acvariu "corect"  !
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:
beauty wrote:acvariul: 90/80/60
Mie imi da peste 400 litri.
Dalles wrote:
beauty wrote:...acvariul: 90/80/60...
Wowww, ce dimensiuni!  Mi-e greu sa-mi inchipui ca exista un astfel de acvariu.
Te rog eu, ia o ruleta si masoara cu exactitate laturile acvariului. O sa ne ajute pentru viitoarele sfaturi.
Romi wrote:Pana la urma de cat e acvariul ? De 400 sau de 200 l ?
Se pare ca un forum intreg e patruns de aceeasi dorinta arzatoare de a afla dimensiunile si volumu' acvariului. Scoate-ne te rog din bezna necunoasterii odata  ! Stii ce chinuitor e sa tot faci presupuneri si sa fictionezi in functie de ipoteticele dimensiuni ale acvariului  ?
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:cum si-a dat seama geamgiu ca geamul nu e securizat, l-a spart sa vada?
Din cite stiu eu geamu' securizat nu se poate taia cu diamantu'.
|
 |
|
|
manex wrote:acvariu...are 50 de litri(46 reali) ....... fertilizatoti nu am mai folosit de mult, am un program timpit la munca
Io zic sa folosesti fertilizant si sa schimbi apa mai des pentru ca acvariul e supraaglomerat.
manex wrote:pestilor. (in numar de 20
Sint atit de multi pesti acolo :paperbag: si fac atita murdarie ca "strica" apa. Plantele nu sint de acord  !
Singura solutie viabila e sa renunti la o mare parte din pesti. De preferinta la cei mai mari.
|
 |
|
|
kid wrote:Dar...intre timp in aste 3 zile de bezna ce fac: dau de mancare la pesti? schimb din apa? dupa cele 3 zile schimb apa? daca da, in ce proportie?
Poti sa le dai mincare. Putina. Eu as schimba si apa - cam 1/3 zilnic - cu apa statuta daca se poate.
|
 |
|
|
.
.
:paperbag: ............................:paperbag:
........
:paperbag: ............................:paperbag:
|
 |
|
|
Dalles wrote:
MARELE ALB wrote:In Lapus, vara temperatura trece bine de 25 C  . Pe termometru. In zilele foarte calde e 28-29 C.
E foarte adevarat, dar pestii, la fel ca animalele de uscat, in zilele astea fierbinti nu stau unde e arsita ci se "trag" la racoare
Riul asta e asa mic, ca n-au saracii unde sa se ascunda. Fiind apa curgatoare - are o viteza considerabila - temperatura apei e cam aceeasi si la umbra si la soare.
Probabil ca s-au adaptat de-a lungu' anilor, alte exemplare din aceeasi specie, provenind din ape mai reci cred ca s-ar sufoca la temperaturile astea.
|
 |
|
|
Sorinel18_my wrote:Da 432 de litri dar nu merg scalarii cu africani ?
Cu cichlidae africane? Nu. Au cerinte diferite.
|
 |
|
|
beauty wrote:acvariul: 90/80/60
Mie imi da peste 400 litri.
As tine doar scalarii.
|
 |
|
|
muscalu wrote:Alburnus alburnus, obletul sau angeroana  (pe la Lugoj) nu prea rezista la apa calda.
In Lapus, vara temperatura trece bine de 25 C  . Pe termometru. In zilele foarte calde e 28-29 C.
|
 |
|
|
razvan wrote:daca te-a mancat limba si ai postat
E specia majoritara in majoritatea riurilor presupun. La noi ii spune albisoara sau albitura sau oblet. Inoata in grupuri contracurentului. Adultii nu prea cresc mai mari de 15 cm. In acvariu nu cred ca trece de 7-8 cm. Se pot prinde pitici cu o plasa mai mare in curentu' de apa. Puii nu vin in apa de la mal ca alte specii.
|
 |
|
|
razvan wrote:ciprinide mici (native), care s-ar preta acvaristicii.
Cred ca Alburnus alburnus e un candidat sigur. Daca e luat de mic sa se adapteze mai usor. Nu are probleme cu temperatura ridicata (28-29 C) cu o aerare sanatoasa. Cine are balconu' inchis, orientat spre nord, poate tine acvariu' acolo (si iarna - cu un mic incalzitor pentru zilele foarte reci, si vara).
Un acvariu mare cred ca e obligatoriu pentru prima generatie.
Verdele masliniu de pe spate e chiar frumos. Inotatoarele au si porocaliu la baza. Exista in acvarii pesti cu un colorit mai sters.
|
 |
|
|