[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Artur
Forum Index » Profile for Artur » Messages posted by Artur
Nu vand kober )) doar ma amuzam cu reclama ... Acuma chiar am terminat de dat statul 2 de impregnant pe partea de jos, urmeaza dupa 2 ore sa`l intorc inapoi in picioare sa dau si exteriorul. Lacul urmeaza sa il dau luni cand vin de la munca o sa fie numai bun pe miercuri cand ar trebui sa vina sticla . Ah si nu m`am mai complicat si cu finisaje profi gen smirgheluit si din astea, e ok asa cum e si daca nu o sa imi placa dupa lacuire, il imbrac in pal si gata ) dar nu cred sa fie cazul. Sper doar sa imi ajunga o cutie pentru 2 straturi de lac.
Jimmi wrote:.Acvariul are 80 latimea standul are 81.0.5 cat sa nu se frece acvarile.

Pai si in acvariu cum o sa umblii sa aspiri si chestii din astea?
Am luat si dihaniile astea ) din poza atasata. Is un pic cam perverse asa, impregnantul vad ca "penetreaza adanc" si lacul e ceva chestie "groasa" 3 in 1 )))) Lacul e culoare wenge, cum e toata mobila din camera, daca`mi place cum iese, nu`l mai imbrac in pal am acoperit firma in paint ca sa nu fac reclama ) (dar se stie ce e, dintr`un raspuns anterior)
Disciponel wrote:
Colegii cum mai multa experienta chiar recomanda sa fie lipit acvariul pe stand so...bafta la lipit

Apropo...poti sa acoperi cu ceva fasiile de sticla care nu or sa aibe de-a face cu siliconul si lasi descoperita doar zona unde o sa aplici siliconul...asa o sa ai mai putin de lucru la curatat siliconul dupa intarire...sper sa pot gasi jurnalul unui coleg care a facut o treaba super cu protectia zonelor respective

O sa pun banda de hartie ca sa incerc o lipitura cat mai profi ) Pe silicon am mers pe bizon pana la urma, am luat 2 tuburi si sunt in dubii daca imi mai trebuie sau nu inca unul .

Lucian wrote:Iti recomand sa tratezi lemnul cu Impregnant de la Kober. Cel mai tare produs. Este pe baza de apa, se usuca in 2 ore si are si substante impotriva ciupercilor, cariilor etc. Intr-o zi dai 3 straturi. Dupa aia poti sa dai si cu lac (poti sa iei tot de la Kober pe baza de apa). Lemnul trebuie mai intai tratat in adancime si dupa aia la suprafata. Lacurile astea 15 in unul nu patrund in lemn = marketing.
Koala, tu nu ai avut lemn crud. Ai avut pal, care nu trebuia tratat in adancime ci doar acoperit...

Frumos lucrat si chiar supradimensionat in unele locuri. Asteptam continuarea

Multumesc pentru sfaturi, o sa ma duc maine pe la dedeman sa vad ce gasesc Cat despre stand, am vrut sa fie cat mai trainic, stiu ca am bagat si in plus, e asa pentru linistea mea ) Mai ales dupa ce am aflat de aici ca am stat in casa cu o "bomba cu ceas" timp de 10 ani ) Mai exact acvariul de 90L, 25l si 60H, facut din sticla de 6, si are doar o mica intaritura H sus. Si atunci am hotarat ca daca tot incep din nou sa fac totul cat mai trainic ) si stand si acvariu, tot.
Superb acvariul, dar nu era cub? ) din poza pare ca e lat ) sau nu are apa pana sus?
Mersi de sfat zilele astea ma apuc si de lacuit ca sa fie gata cand ajunge sticla, pentru ca intentionez sa lipesc acvariul direct pe stand. Nu de alta, dar n`o sa fie chiar usor de ridica 100 de kile dupa aia )
Foarte fain cubul, abia astept sa`i vad evolutia. Sunt tentat si eu de unul dupa ce termin treaba cu asta mare
Noted, pai am timp pana saptamana viitoare pentru ca astazi am dat comanda de sticla, si saptamana viitoare miercuri sau vineri va ajunge.
koala wrote:Un stand facut in buna traditie americana.
Este foarte in regula si o sa tina acvariul ala fara probleme!

American sau nu, sunt sigur ca in caz de curtremur, sub acvariu va fi cel mai sigur loc din casa )))

scorpionul wrote:1) eu as fi bagat in plus aracet in toate imbinarile

2) l-as acoperi cu lac de ambarcatiuni (este ieftin si rezista bine in timp) sau vopseaua poliuretanica -asta daca nu te-ai gandit la un altfel de tratament, gen ulei de in

initial ma gandeam sa`l las asa, tinand cont ca va fi imbracat in pal la un moment dat. Dar acum ma gandesc sa`i dau si un strat de lac inainte eventual.
Bah, nu stiu cum e pentru voi astia cu acvarii mari, da eu cand ma uit la suportul asta ma sperii de cat de mare va fi acvariul ) si asta cu toate ca 450 litri, nu`i chiar asa de mare, fata de ce acvarii is pe aici ) poate as fi putut face suportul de 80 inaltime, dar e ok si 90
Mersi am uitat sa mentionez ca au intrat pana la urma 117 holsuruburi 6 X 8cm )
Si asta e rezultatul final, un stand care tine cateva tone bune estimez eu ca minim 4
Si partea 2`a
Am ajuns la acest stadiu cu constructia standului si am ramas fara holsuruburi, dupa ce am consumat o cutie de 100, asa ca ma duc acuma sa mai iau o cutie, deoarece mai am nevoie de aproximativ 40 ca sa termin standul apoi o sa revin si cu poza de final, intre timp am atasat cateva poze din timpul lucrarii
Buna ziua tuturor Am ales sa deschid acest topic aici, in coltul incepatorului, deoarece eu il vad ca un nou inceput pentru mine in acvaristica... Cu toate ca am cred 13 ani de cand practic acest hobby, stiu ca am facut foarte multe greseli, iar cu acest nou proiect sper sa fac totul sa fie mult mai bine. Daca pe parcurs voi considera ca merit sa mut acest jurnal la sectia "Chiclidae" il voi muta. Pana atunci insa consider ca aici este locul meu, intre incepatori

Dupa cum spuneam si intr`un topic anterior, am in plan un nou proiect. Voi face un nou acvariu de 450L (1500L x 600l x 500H) care va gazdui cei 6 red belly piranha de 1 an ca varsta, pe care ii cam chinui deja in acvariul de 160L... Acest nou acvariu va fi facut special pentru ei, stiu ca ar fi trebuit unul chiar si mai mare decat atat, dar lipsa spatiului, m`a oprit la aceste dimensiuni.

Standul acvariului va fi facut din lemn masiv (90x40), dupa un model gasit pe internet, atasez si o poza cu materialele inainte de inceperea lucrului

Acvariul in sine, dupa cum am spus va avea dimensiunile de mai sus, 1500x600x500, sticla de 10, fund dublu tot de 10 si ranforsari longitudinale sus, cate 2 pe fiecare latura, tot din sticla de 10, late de 4

Filtrarea va fi facuta cu 2 filtre externe Filtru extern SunSun HW-403A, 1400 l/h (volum canistra 12 litri), care vor fi umplute doar cu medii pentru filtrare biologica, inca nu stiu exact cu care, dar pana atunci mai este.

Pentru moment, tot ce am achizitionat sunt lemnele pentru stand, urmeaza maine probabil sa dau comanda pentru sticla, si mai tarziu filtrele. Acvariul va sta probabil 3 saptamani la uscat dupa ce voi reusi sa il lipesc, abia apoi va fi umplut cu apa, si sper pana atunci sa reusesc sa cumpar macar unul din cele 2 filtre.

Lumina, tinand cont ca e un acvariu destinat celor 6 piranha, nu va fi foarte puternica, probabil o lampa cu 2x36W, tuburi de 120 lungime. Sper sa fie suficienta, asta o sa imi spuneti voi .

Tinand cont de marimea acvariului, nu cred ca voi face si background, pentru a oferi pestilor mai mult spatiu de libertate.

Am si o intrebare de moment: ce substrat ar trebui sa pun? nisip fin sau pietris 2-4mm? Bine pana la momentul substratului, vor mai trece vreo 4 saptamani, dar e bine de stiut dinainte .

Alte intrebari nu stiu daca am momentan, pentru ca proiectul e abia la inceput.
Si mie miiar fi placut sa il vad pe viu, dar stai cam departe )))
Hmm, pai atunci fac in felul urmator, iau sticla neslefuita si daca e taiata perfect o las asa, daca vad ca are ceva imperfectiuni, o sa o slefuiesc eu . si daca e sa merg pe principiul tau, nici macar sticla din fata nu trebuie slefuita, ci doar intaritoarele longitudinale din fata, singurle care m`ar putea accidenta , ah si canturile laterale ale sticlei din fata, desi alea nu ar fi neaparat o problema.
Superb. Chiar si dupa doar 2 saptamani se poate observa bine evolutia fata de pozele din prima pagina
Acu ma gandesc daca sa o slefuiesc eu acasa, sau daca sa o comand gata slefuita. Am primit raspuns de la ei, cat m`ar costa slefuirea, inafara de sticla de jos, cea mare de 1500 x 600, ca la aia nu ii folosesc marginile, iar raspunsul e 180 RON
Multumesc de raspuns voi slefui sticla, am cerut si un pret informativ de la cei de unde voi lua sticla, dar ma gandesc ca va fi cam mare si va trebui sa o slefuiesc eu . Ramane de vazut.

Forum Index » Profile for Artur » Messages posted by Artur
Go to: