Buna ziua tuturor

Am ales sa deschid acest topic aici, in coltul incepatorului, deoarece eu il vad ca un nou inceput pentru mine in acvaristica... Cu toate ca am cred 13 ani de cand practic acest hobby, stiu ca am facut foarte multe greseli, iar cu acest nou proiect sper sa fac totul sa fie mult mai bine. Daca pe parcurs voi considera ca merit sa mut acest jurnal la sectia "Chiclidae" il voi muta. Pana atunci insa consider ca aici este locul meu, intre incepatori
Dupa cum spuneam si intr`un topic anterior, am in plan un nou proiect. Voi face un nou acvariu de 450L (1500L x 600l x 500H) care va gazdui cei 6 red belly piranha de 1 an ca varsta, pe care ii cam chinui deja in acvariul de 160L... Acest nou acvariu va fi facut special pentru ei, stiu ca ar fi trebuit unul chiar si mai mare decat atat, dar lipsa spatiului, m`a oprit la aceste dimensiuni.
Standul acvariului va fi facut din lemn masiv (90x40), dupa un model gasit pe internet, atasez si o poza cu materialele inainte de inceperea lucrului
Acvariul in sine, dupa cum am spus va avea dimensiunile de mai sus, 1500x600x500, sticla de 10, fund dublu tot de 10 si ranforsari longitudinale sus, cate 2 pe fiecare latura, tot din sticla de 10, late de 4
Filtrarea va fi facuta cu 2 filtre externe Filtru extern SunSun HW-403A, 1400 l/h (volum canistra 12 litri), care vor fi umplute doar cu medii pentru filtrare biologica, inca nu stiu exact cu care, dar pana atunci mai este.
Pentru moment, tot ce am achizitionat sunt lemnele pentru stand, urmeaza maine probabil sa dau comanda pentru sticla, si mai tarziu filtrele. Acvariul va sta probabil 3 saptamani la uscat dupa ce voi reusi sa il lipesc, abia apoi va fi umplut cu apa, si sper pana atunci sa reusesc sa cumpar macar unul din cele 2 filtre.
Lumina, tinand cont ca e un acvariu destinat celor 6 piranha, nu va fi foarte puternica, probabil o lampa cu 2x36W, tuburi de 120 lungime. Sper sa fie suficienta, asta o sa imi spuneti voi

.
Tinand cont de marimea acvariului, nu cred ca voi face si background, pentru a oferi pestilor mai mult spatiu de libertate.
Am si o intrebare de moment: ce substrat ar trebui sa pun? nisip fin sau pietris 2-4mm? Bine pana la momentul substratului, vor mai trece vreo 4 saptamani, dar e bine de stiut dinainte

.
Alte intrebari nu stiu daca am momentan, pentru ca proiectul e abia la inceput.