| Message |
|
|
scorpionul wrote:acum am vazut: NU PUI SCOBITORI, se pune fir de guta, dar repet, chiar daca platesti ia pe cineva care se pricepe
As plati, dar nu cunosc pe nimeni in Suceava care sa se priceapa la lipit acvarii... De aceea as fi vrut sa incerc metodele prezentate mai sus cu distantiere din lemn, mi se par mai usoare, doar ca in niciunul din topicuri nu imi e clar cum au facut pana la urma. Chris zice la un moment dat ca le-a umplut ulterior la ultima fata lipita, dupa ce a avut o mica problema cu primele care s-au lasat un pic, iar Adi zice ca le-a scos inainte de umplerea cu silicon, dar acea metoda nu se poate cand am fund dublu si doar o foaie de geam e incastrata intre laterale.
|
 |
|
|
Pai nu cred ca e ok sa las bucati de lemn intre lipituri. Adica din ce am vazut in acest topic, acestea au fost scoase si locurile umplute ulterior cu silicon http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/19550.page
Aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/25254.page am inteles ca au fost scoase dupa pozitionarea sticlei, doar ca eu am fund dublu la acvariu si nu o sa am cum sa fac asta, macar cele de jos vor trebui sa ramana pe pozitie.
|
 |
|
|
|
Pai am avut un prieten care sa ma ajute, dar chiar si asa nu am reusit sa lipesc bine. Se pare ca urmeaza acum o munca de chinez batran pentru mine, pentru a reusi sa curat din nou sticla impecabil. Dar de aceasta data cred ca voi aplica alta metoda de lipire. bag distantiere din scobitori, fixez sticla pe pozitie si bag silicon in crapatura direct. Am o singura intrebare doar la aceasta metoda, cand se scot acele distantiere( scobitori in cazul meu)? Si o sa fie ok dupa ce le scot si bag silicon acolo? se va lipi bine de siliconul care o sa fie deja?
|
 |
|
|
Nici daca ii pun si intaritoare H, pe langa cele longitudinale nu scap de relipit?
|
 |
|
|
Salutare din nou, revin cu o intrebare. Atasat am pus pozele cu problemele dupa lipire, bule, etc., iar in poza 1 se vede partea de sus unde e foarte subtire stratul de silicon, si poza 3 in care se vede lipitura de la baza care are un start foarte frumos de silicon. Credeti ca e ok sau trebuie sa il desfac sa il relipesc?  . Ca daca trebuie relipit, nu`i mai pun maine intaritoarele...
|
 |
|
|
Noh, am lipit si acvariul, se putea mai bine, dar e destul de ok, is vreo 2 zone care nu ma incanta prea tare, dar sper sa fie ok. Singura parte care nu`mi prea place e ca lipitura la baza e mai groasa decat lipitura de sus, poate ca ar fi trebuit sa pun distantiere  . Sper totusi sa fie ok, pentru ca nu as vrea sa refac din nou toata treaba...
|
 |
|
|
Nu m-am abtinut si am pus inca din seara asta asticla de fund pe stand, doar una din ele 
|
 |
|
|
Maine e ziua ce mare, in care voi lipi acvariul  si tinand cont ca un singur acvariu am facut la viata mea, de 130 litri, acu 10 ani, va spun sincer ca ma cac pe mine de emotii :  )) scuzati limbajul "academic"  )
|
 |
|
|
Foarte fain arata  eu nu vroiam vintage, vroiam wenge, dar daca lacul vietii se usuca in 30 de ani, nici nu mai dau stratul 2  ) si probabil ca o sa il imbrac in pal  . Cat despre alte lucrari din lemn nu stiu daca vor mai fi, important pentru mine a fost acvariul si standul  . O sa vad daca o sa ma apuc si de altceva. Ce pot spune e ca mi`a placut sa fac ceva cu manuta mea  daca m-as fi apucat acuma de el, as fi facut cateva lucruri diferit, asta e clar, mai ales la partea de finisaje 
|
 |
|
|
Mersi de sfaturi  o sa caut sa vad ce gasesc  ... Iar in alta ordine de idei, lacul asta cred ca nu se mai usuca pana la vara  )) in continuare e lipicios, cu toate ca stau cu geamul deschis aproape non stop, astazi am stat si cu aeroterma pe el, si vad ca de sambata seara pana acuma se incapataneaza sa nu se usuce... si ma dispera  ) daca pana vineri nu e uscat o sa pun frumos ploistirenul peste el asa cum e si gata...
|
 |
|
|
Revin cu o intrebare  se poate in locul autocolantului negru sa vopsesc sticla cu asta?
|
 |
|
|
Da, scuze, asa m-am dat si eu cu capul de pereti cand dupa ce am dat cu lac si am vazut ca nu am luat ce trebuia... intre timp am luat si polistirenul pe care va sta acvariul 
|
 |
|
|
Perfect atunci, multumesc de raspunsuri  ... cat despre lacul vietii, sper sa se usuce pana vineri cand am de gand sa lipesc acvariul  ) si mai sper sa fac o treaba buna cu lipitul acvariului, ca ajutor am un prieten care nu are treaba cu acvaristica, doar l`am chemat sa ma ajute cu sticla ca e grea in draci  ) iar eu nu am mai lipit un acvariu de vreo 10 ani, si ala o fost de 130 l. Ah si mi-a mai venit o intrebare  ) am luat 3 tuburi de silicon bizon de acvarii, imi ajung? sau mai trebuie?
|
 |
|
|
Si o intrebare, pot sa pun materialul din link sub acvariu? e ok? si daca pot, tinand cont ca are 6 mm, pot sa pun doua foi una peste alta?
https://www.dedeman.ro/suceava/placi-xps-izolatori-parchet-6-mm/p/4009125
|
 |
|
|
A ajuns si sticla  vineri voi lipi si acvariul acvariul 
|
 |
|
|
Si o poza asa de ansamblu  ) scuze pentru acvariul din dreapta, sper sa nu dati cu paru 
|
 |
|
|
bebetto wrote:Ori stratul dat gros, ori lacul prost....nu are treaba cu amorsa. Lacul poate ca trebuia diluat mai mult de 5%, dupa ce l-ai diluat si-a pastrat compozitia ? Ma refer daca nu s-a "branzit"(albit).
Si`a pastrat consistenta, nu s-a branzit deloc, am vorbit intre timp cu cei de la dedeman care au vorbit cu cei de la kober, si mi`au zis ca o sa se usuce, doar ca o sa se usuce mai greu. ca e iarna ca plm, ca sa ventilez bine si din astea  . Pana vineri cand o sa lipesc acvariul are timp.
dan.pavelescu wrote:N-ai luat lac pentru barci/yacht-uri, cum ti-a recomandat nentoo Koala ci mizeria aia de lazura. O sa mai stai 2-3 zile pana se usuca.. aia nu e de dat pe mobila ci pe gard si exteriorul caselor
Daca vedeam topicul la timp iti faceam eu niste recomandari (si eu am pasiunea lemnului), dar acum e cam tarziu.
Sincer cand am fost la magazin sa iau, bucuros ca am gasit impregnantul, am luat lacul fara sa mai fiu atent daca e pe baza de apa si alte cele  greseala mea aici, pe cutie scrie interior/exterior, dar mno, sper sa fie ok pana la urma. De aratat, arata fain, asa vintage  ). hmm dar dupa ce se usuca, pot da peste el un strat din alt lac, pe baza de apa? sau nu e ok?
adrian09 wrote:
eu unul nu as lipi acvariul pe stand dintr-un motiv simplu...oricit ai proteja lemnul .daca nu este uscat cind l-ai prelucrat, acesta va lucra...depinde de umezeala din casa...si cum anotimpurile la noi nu sunt la fel... si umiditatea aerului se va schimba.. ar aceste schimbari o sa deformeze standul in timp.Daca ai acvariul lipit de stand s-ar putea sa ai surprize...mai devreme sau mai tirziu...Daca vrei sa nu alunece de pe stand...in caz de cutremur,eu as apela la citeva elemente de fixare,prinse in stand ,care sa fixeze acvariul
Standul e facut super...dar e lemn...eu as evita lipirea...sunt 450 l care cred ca la o mica deformare de nivel sau o torsionare....asta tu decizi...
Nu ai inteles bine  , nu lipesc acvariul de stand, ci lipesc acvariul propriu zis pe locul unde o sa stea, pe stand, adica nu il lipesc jos sa ridic apoi 100 de kile pe stand  ... Sper ca m-am facut inteles acuma, in nici o clipa nu mi-a trecut prin cap sa il lipesc de stand 
|
 |
|
|
Am intampinat o mica (sper) problema. Nu stiu daca ma puteti ajuta, dar sambata seara pe la 23:00 am dat cu lac standul si nici pana acum nu s-a uscat, inca este lipicios. ce as putea sa ii fac? Am dat cu lac asa cum scrie pe cutie, diluat cu 5% diluant doar. Acolo scrie ca in 4 ore e uscat la atingere si in 10 ore uscat in profunzime, iar dupa 24 ore se poate da al 2`lea strat. Dar au trecut deja 31 ore si lacul tot nu este uscat  . Oare am dat cu lac prea repede dupa ce am dat cu impreganat?
|
 |
|
|
Mai naspa e ca nu am fost atent cand am luat lacul, sa fie si el pe baza de apa si de acolo miros in casa... Inca ma gandesc sa`i las doar un strat, si sper sa iasa mirosul repede, ca nu e tocmai cald afara sa pot sta non stop cu geam,ul deschis... cu impregnant am dat 2 straturi bune 
|
 |
|
|
Plan un pic schimbat, tocmai am terminat de dat si primul strat de lac  ... nu stiu insa cat de safe e sa dorm acuma in camera  ) am deschis eu geamul si usa largi dar nu stiu ce sa zic...
|
 |
|
|