| Message |
|
|
Un video, o poza cu acvariul dupa "evacuarea" "pasarilor" cand vedem?  a crescut mare de tot masculul, si daca zici ca are 30, inca nu e maxim, ca parca pana pe la vreo 35 ajunge si el, ca si oscarii  ... si daca nu ma insel si "duduia" lui mai are de crescut  ...
|
 |
|
|
Phh, asa zic si eu  ) eu tot sper, ca mno de cand is doar ei 2 pestii is foarte linistiti, dar stiu ca asta se poate schimba brusc din pacate... om vedea... au si fost multe schimbari pt ei in termen scurt... practic e totul nou pentru ei... si poate se adapteaza in functie de mediu si nu incearca sa il schinbe  (zise optimistu din mine)...
L.e. pe langa asta, acuma redescopera si ei toata lungimea bazinului, ca o bucata buna or stat 4 oscari mari in circa 25, 30% din bazin... pe restu era sef Jaguaru  ) acu se plimba si ei in liniste dintr-o parte in alta, printre plante, plm poate le-o place
|
 |
|
|
Mie imi place ce vad 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Pai de mancat nu le mananca, nu le place, doar le rup  ) asa au facut data trecuta  )) acuma fiind 2 mai am sperante  ) gandindu-ma la echinodorusul lui Koala de pe vremuri care era cat casa poporului
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Si daca tot am ramas doar cu 2, am zis sa incerc din nou o plantare  ... pozele sunt de aseara si nu prea se intelege mare lucru (azi dimineata mi-o fo lene sa fac una cu apa limpede)  )... urmeaza azi inca un echinodorus in dreapta in locul gol  ... in stanga am bagat valisneria... daca vor fi lasate de "dihanii" sa creasca si se fac asa cum is in viziunea mea, o sa fie o jungla faina in bazin  )... daca nu, nici nu mai incerc sa le bag plante  )...
Unde am plantat am pus intai substrat fertil jos, apoi ceva poetris fin apoi ceva poetris mai mare  ) strat destul de gros, in speranta ca le vor chinuii pestii... ramane de vazut  poate diseara inainte sa bag si al 3-lea echinodorus, fac o poza cu el limpede ca sa va faceti o idee mai buna despre ce e acolo

|
 |
|
|
Un JBL e1501 iti face fata la 450 litri, iti spun pentru ca asa am tinut acvariul cu 4 oscari timp de un an cu apa impecabila... drept ca am scos buretii din el si l-am umplut pana la refuz cu mateix si siporax... dupa un an am mai adaugat unu, nu era neaparat nevoie dar asa am vrut eu, sa am filtrare buna... apa e impecabila, pestio sunt superbi, dovada e la mine la semnatura... unde vezi jurnalul cu acvariul  ... din moment ce scoti buretio din filteu si il umplii cu matrix si siporax n-o sa ai probleme... am lasat doar buretele de sus ca sa nu intre cacaturi in zona pompei...
|
 |
|
|
Mini update  ieri au plecat catre o alta casa 2 oscari si masculul de jaguar, femela era deja plecata de 1 saptamana in alta parte  masculul tot se credea smecher  ... asa ca in bazin am ramas cu 2 oscari, presupusi pereche... "Flamanzica" si "Jimbatu"... si ca fapt divers, prin sticla de 1 cm nu par asa de mari  ))... cand i-am scos in galeata, m-am speriat  )... au 30 cm dihaniile  ) atasat si 2 poze, mana mea nu e deloc mica, asa ca punct de referinta  )
L. e. Galeata in care se vad e una lata, de la pescuit, pt amestecat nada, are 25 litri  )

|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Am inteles  o sa vad eu, momentan sa reusesc sa gasesc cui sa ii dau... la voi la Bucuresti e relativ mai usor, aici, din parti  )... dar masculul daca ramane singir, nu devine frustrat sexual si se razbuna pe astia?  ca repet e liniste si armonie in acvariu cat timp nu au icre jaguarii, nivi nu-i baga in seama pe oscari, e ca si cum nu ar exista  )
|
 |
|
|
Pfoai cat de multi si cat de mari au crescut "papagalii" tai... cred ca e spectacol in bazin cand le dai mancare, mai ales la cum statu toti lipiti de geam cand filmezi  ) ar fi frumoasa o filmare de la ora mesei  acuma cand inca ii ai pe toti 
|
 |
|
|
Pai imi place mult dihania... inca nu am reusit sa dau nimic oricum... dar imi place masculul asta... a crescut mare si frumos... la lungime e deja cat oscarii... la inaltime e constructie diferita  ... eu ma gandeam ca daca e singur si nu mainare femela, cu care sa depuna nu ar fi probleme... si ma gandeam la tine, cand ai adus femela de Labiatum care sa mai ia din agresiunea masculului de Synspilum catre femela. Jaguarii astia cat n-au icre, n-au nici o treaba cu oscarii mei. Dar daca zici ca e mai bine fara o sa incerc daca reusesc cumva sa ii dau amandoi  ...
|
 |
|
|
Salutare  intrebare la voi, mai ales pentru maestru... daca pastrez o pereche de Oscari, si doar masculul Jaguar, e ok?
|
 |
|
|
Multumesc de sfaturi  ... o sa mai incerc sa vad, poate reusesc sa dau undeva Jaguarii... chiar daca imi plac, imi place ca au o gura cat casa poporului, si au si o infatisare rea si agresiva... dar mno cand n-ai ce face, apai n-ai ce face...
Dar mai am si o intrebare, daca reusesc sa dau Jaguarii... am fost pe la petshop azi ca deh e acolo langa locul de munca... si am vazut 3 oscarei vum aveau deobicei, dar si in unu din acvarii un oscar albino mai mare... gen 15 cm, imi cam era mila de el acolo in acvariul ala mic... daca/dupa ce reusesc sa dau jaguarii pot sa-l bag aici cu astia ai mei? Sau ar fi prea multi, sau si-ar lua omor, fiind practic jumatate cat ei?...
|
 |
|
|
@ Dan, in timp ce scriam raspunsul ai scris si tu  ... stiu bazinul tau, il urmaresc de mult, cu toate ca nu stiam ca ai si Jaguari  ... probabil is mai noi... ma gandesc sa donez undeva, daca reusesc femela... sau mai rau fac? Ideea e ca m-am atasat si de ei... nu chiar la fel cum sunt atasat de oscari pe care i-am crescut de la 5, 7 cm, dar imi plac mult si astia... cat nu sunt in "mod depunere" e totul ok, nici nu ii baga in seama pe oscari... cand pregatesc locul, si depun devin mai agresivi, dar fara atacuri nasoale, doar ii tine la respect si la distanta... o data aparuti puii atunci a inceput jihadul... dar pe viitor, dupa ce apar icrele scap de ele si gata...
|
 |
|
|
M-am gandit si la asta... dar trebuia o despartitura perfecta, ca sa nu poata trece puii ca apoi se intamplau altele... puteam sa ma gandesc la ce va fi si sa rad icrele din start, dar mno...  ieri trebuia sa bag eu mana in acvariu sa il mai sperii pe jaguar... sa o misc in viteza ca sa nu ma muste... si femela asa mica cum e ea, e dracoasa rau... acuma e din niu totul normal in bazin... ramane doar intamplarea nefericita...  ...
|
 |
|
|
N-am avut alta solutie, decat sa scap de pui  ... ma simt ca naiba, dar nu am avut ce face... am sunat in 2 locuri unde aveam sperante... am fost la muzeu, am fost la cele 2 petshopuri din oras... asta e  data viitoare nu voi mai lasa icrele  ... plm...
|
 |
|
|
|
Hermit cand depun iar iau frumos o razuitoare si rezolv problema inainte ca ea sa apara... nu-i mai las, cand vad icre, le execut...
|
 |
|
|
Am fost acu pe la muzeu, era doar doamna de la bilete si mi-a zis ca nah, nu au spatiu, am si vazut toate acvariile si nu e spatiu... e un acvariu mai mare care e ocupat de ditai Labiatumul... daca oscarii mei au 30 cm, ala sigur are minim 35, daca nu 40  ... restu acvariilor sunt pline... si oricum nu sunt cinestie ce ca si dimensiuni... adica ala unde e labiatumul are maxim 300... zic eu intre 250 si 300... a zis sa vin maine dimineata ca e sefa acolo dar ma cam duc degeaba ca nu are unde sa-i bage nici pe ei, nici jaguarii...
|
 |
|
|