Message |
|
Daca nu, ma enervez si evacuez puii pe apa sambetei si problema rezolvata...
|
 |
|
Phh, cred ca trebe sa ma duc sa cumpar un butoi ceva sa pun oscarii acolo pe moment... ca e cum a zis Dan, puii acu is pe unde vor ei si oscarii is tinuti intr-un coltisor sus... si unu din ei e nitel cam ciufulit... si nu-mi place deloc asta...
|
 |
|
Am mai facut una acuma, nu reusesc sa fac o poza care sa reflecte realitatea, n-am vazut pe viu atata cardu de pui niciodata  ))

|
 |
|
Am de-a pui de sa ma fereasca sfantu de stiu ce sa fac cu ei daca raman vii  )) de ieri s-or dublat... si sunt un adevarat card  ))... sa nu mai zic ca mi-or facut astia sapaturi arheologice si or mutat nisipu cum o vrut  )...

|
 |
|
Multumesc de raspunsuri, o sa le iau astazi ceva mancare din aia clasica de inima de vita pentru pui, foarte fina  ...
Filtrul nu cred ca trage atat de tare incat sa fie probleme... ca or eclozat iesit la zbor pe langa el... Cat despre agresivitate eu sper ca nu, daca e asa trebuie neaparat sa vad unde ma scap de careva din ei  )... Poate trag o fuga pe la muzeu sa vad daca mai au acvarii  ... Ca altfel nu stiu pe nimeni prin suceava care ar vrea Oscari  ...
Maestre la tine cred ca deja mananca larve din alea rosii congelate daca le dai, trebuie sa fie spectacol 
|
 |
|
Era sa uit, vin si cu o intrebare... trebe sa le dau si mancare acu cand is mici?  ) asta daca supravietuiesc urmatoarele zile  ...
|
 |
|
Houston, "we have lift off"  )) de cand or iesit puii la zbor nu prea mai are treaba cu oscarii masculul, ca ei stau in coltu celalalt pe sus... dar mai nou se "bate singur" tolomacul  ) isi vede reflexia in geamul lateral si da cate un cap de geam  ))

|
 |
|
Cred ca va trebui cat de curand sa separ dihaniile... va trebui sa renuntvori la jaguari ori la oscari... problema e ca probabil nu am unde nici asa, nici asa  )... cel putin la ponta asta masculul e tot mai agresiv... n-au iesit puii la zbor, asta daca or sa iasa.. femela n-are treaba, ea isi vede de odrasle... dar masculul are probleme cu unu din oscari in special... momentan nu e nimic grav, dar daca escaleaza situatia nu-l vad bine pe oscar...
|
 |
|
Daca ies puii la zbor, ca data trecuta n-au mai apucat... sau au iesit si au disparut instant  ) erau dupa piatra acolo lipiti de fund miscau voditele, vreo 3 zile si cand am ajuns acasa de la munca in ziua in care trebuiau sa "zboare" nu mai erau... deci ori i-o curatat cumva ventuzele, ori si-or luat zboru si i-or executat oscarii
Jaguarii or crescut bine... femela sa zicem ca e inca mica, dar masculu la lungime e lejer cat oscarii... doar ca mno ei au forma diferita  ...
Momentan n-or fost nush ce batai crancene... s-or muscat un pic bot in bot, de are un oscar un pic de "rana" dar nimic iesit din comun... ei stiu unde le e locul cand depun astia  ))... si daca uita, le reaminteste masculul  )... locul lor e pe 25% din acvariu cand depun astia  ))
|
 |
|
Hop, tzop si-un panfot ca iar am bolovanu plin de icre de la Jaguarii mei  )... azindimineata cand plecai la munca nunerau, acu ajuns acasa vad bolovanu plin  )... oricum era de asteptat ca or lins la piatra aia de n-ai vazut, si oscarii stau cuminti in banca lor  ))
|
 |
|
Ce pot eu sa-ti zic, la oscari cred ca ancistrusii le-or manact icrele de 3 ori cat or depus... la Jaguari nu se apropie nici dracu de piatra  )) nici noaptea...
P.s. schimbul de apa de ieri, i-o linistit pe ai mei, nu mai is pusi pe prostii  )
|
 |
|
Ai mei golani se gandesc iar sa depuna... vorbesc de jaguari... ca dau tarcoale pietrei si masculul cuminteste oscarii care din nou au doar coltul din dreapta pentru ei  ... drept urmare o sa fac schimbul de apa ca si asa am intarziat cu el, ori ii linistesc pe cei 2, ori ii fac sa depuna pana dimineat  )...
|
 |
|
Or pazit ei puii, daar nu mai sunt  nu am fost acasa, dar cred ca dupa ce "si`au luat zborul" au fost mancati... pana atunci erau ambii parinti la paza si oscarii tinuti la respect  acu e totul revenit la normal...
|
 |
|
Cred ca 80% din ele s`au albit, dar astazi in spate la piatra am ceva miscatori, nu stiu cati is dar ii vad acolo  ) si problema e ca nu am mai schimbat apa ca mno am zis sa nu deranjez icrele, plus ca imi era mila de dansa ca asa avea grija de ele si le vantura cu aripioarele si le pazea de vai vai... si acuma parca nici atat nu as vrea sa ma bag peste ei, dar o sa incerc macar prefiltrele sa le curat si sa fac un schimb mic de vreo 30% din apa... presupun ca restu de icre care is albe, le pot aspira de pe bolovan...
|
 |
|
Acuma cu lumina stinsa in acvariu dar ramasa aprinsa in acvariu, observ ca astia is mai grijulii decat oscarii... in ideea ca se apropiau ancistrusi pe jos si amandoi asa i-o fugarit  ))... aia culegeau probabil resturi de la oscari, nu cred ca mergeau spre piatra... desi la oscari in precedentele depuneri presupun ca ancistrusii o curatat icrele... cu toate ca nu cred sa fi fost eclozate la ei vreodata... ca mereu erau albe... aici am 5 albe si vreo cateva sute normale  ))) vedem maine dimineata ce mai e, daca mai e 
|
 |
|
Hmm atunci poate o sa o schimb maine, dar doar 50% si nu in stilul tau  )))))... seara la mancare femela nici nu s-a uitat in sus tot "calare" pe icre a ramas  ) masculu si-a parasit postu si o venit sus  )... oscarii or venit si ei, tinand cont ca zona de mancare e fix in stanga  ) masculu o mancat, i-o lasat si pe oscari sa manance si apoi i-o "invitat" inapoi in coltul lor
|
 |
|
Cu scuzele de rigoare dar nu am prea avut timp de mai nimic in ultima vreme  dar totusi am ceva nou de aratat  )... am vrut luni sa schimb apa la pesti, dar am amanat din cauza ca Jaguarii mei lingeau de zor una bucata bolovan, si carau nisip si se frecau cu burta de piatra si toate cele... si ce sa vezi, azi dimineata m`am trezit cu bolovanu plin de icre... din care toate mai putin vreo 5 care s`au albit par sa fie bune  ) is curios daca le rezolva ancistrusii in seara asta sau daca iese ceva din ele... oricum nu voi scoate nimic din bazin, firu vietii daca iese ceva  ))
Femela de dimineata "face vant" la icre cu aripiaorele si sta numai pe ele, masculul e si el prin zona se invarte si patruleaza, oscarii stau toti 4 in jumatatea cealalta de bazin  )))))) daca se apropie vreounu de piatra cu icre il expediaza masculul imediat  )... atasez imediat si cateva poze
Ah si o intrebare pentru Maestru in special, cum procedez cu schimbul de apa? astept pana dispar sau eclozeaza icrele? cand am voie sa le fac curat mai exact?  )
Edit: am uitat sa precizez ca pozele is facute cu telefonul si nu foarte calitative, asa in graba cateva
|
 |
|
Frumos, abia astept sa vad ce iese din ei 
|
 |
|
Multumesc frumos maestre  ... un gest apreciat  ...
Multumesc mult si Silviu pentru promovare... nu ma asteptam vreodata sa vad o poza cu bazinul meu drept cover la un grup de aquascaping  ...
|
 |
|
|
 |
|