| Message |
|
|
Trebuie sa-mi propun sa nu mai intru in petshop-uri...
Am intrat pentru test de calciu si cupru (n-am gasit, dar am luat pt gh deci oarecum pt calciu, pt creveti; am scris in topicul dedicat) si am iesit cu inca 4 feluri de mancare
Ma mananca ca pe zambilica
Asadar am luat in felul urmator
- Tetra Fresh Delica: Bloodworms = jeleu din bloodworms, 17 RON
- Tetra Fresh Delica: Brine Shrimps = jeleu din creveti, 17 RON
- Tetra Pro Colour, 3.30 RON
Astea toate cam pentru Grigore  (pe langa hikari-ul si sera bettagran ce le are deja)
Si am mai luat pentru creveti un plic de Tetra Wafer Mix + spirulina, tot 3.30 RON.
Probabil din astea vor mai primi si ceilalti, ca sa nu fiu rau
Si asa s-au mai dus 50 si ceva de lei...Dar cine o sa fie peste mare si frumos si colorat?
|
 |
|
|
Facultatea ma cam obliga sa invat, caci altfel ma rupe taxa daca doamne fereste se intampla asa ceva. Si de altfel, vreau sa-mi pastrez bursa
Si cred ca invat mai mult decat don'soara...
Frunzele vechi am observat ca au inceptu sa cada dupa vacanta de iarna, cand am intrerupt fertilizarea. De atunci cam tot asa o tin, acum coroborat si cu faptul ca ajunge lumina mai putina. Tot atunci am avut probleme si cu blyxele care pur si simplu au ramas fara radacini si au pierdut multe frunze...acum vad ca incep sa-si revina.
Testele pentru po4 si no3 le am deja
Cred ca voi incepe cu un pic sub doza recomandata si vedem cum merge. De asemenea am sa citesc si pe net diferite metode de fertilizare caci acum ma uit ca o curca in ce imi zici tu de EI  Am o saptamana la dispozitie.
50% schimb e cam greu....de obicei schimb cam 30 de litri de apa, adica un 30%.
Multumesc pentru urari
|
 |
|
|
Liofilizate, adica deshidratat. E cumparat in cutie de la JBL, deci banuiesc ca e sigur. Am sa incerc, dar dupa ce incepe sa manance la suprafata, caci astea cam plutesc si inca n-are curaj sa manance decat ce pica jos...si daca se misca. Daca nu, nici nu baga in seama
Acum dupa ce s-a stins lumina vad ca e mai activ.
Am impresia ca el se vede in reflexia din sticla acvariului in partea unde sta. Pe ceilalti pereti, bate lumina din exterior si nu cred ca se vede reflexia, insa peretele respectiv unde sta el, e mai la dos si e intuneric pe exterior astfel incat e ca o oglinda. Adica eu cel putin ii vad reflexia...poate si el si de aia sta
Who knows. Trebuie sa ne obisnuim unul cu altul
|
 |
|
|
Hai ca acum l-am mai trezit din letargie cu mancarea
A vazut miscare cat bagam degetele prin apa si a iesit din ascunzatoare. Tot nu mananca la suprafata dar daca pica jos fuge imediat dupa bobite.
Deocamdata doar 3 bobite de la hikari, caci dimineata a avut un crevete. Maine incerc si cu sera bettagran.
Ii si bat usor in peretele acvariului cat timp ii dau mancare sa il obisnuiesc cu gestul. SI poate in curand are sa stie ca la zgomot e rost de haleala
Si acum vad ca e un pic mai activ, desi am plecat de langa el.
Blood worms am, dar liofilizati. Trebuie neaparat inghetati?
Si probabil e doar stresul mutarii, asa ca mai am rabdare cu el...ca pana la urma oricum nu am ce sa-i fac  Curentii nu cred ca sunt prea puternici, adica abia misca un pic firele de moss. Am sa pun si un filmulet. Maine ii fac si un schimb de apa.
De pozitionat e langa acvariul mare, dar nu chiar lipit de el. Ii desparte cam 20 de cm, caci am si o plantuta acolo. Nu stiu daca vede ceva la distanta asta...
|
 |
|
|
|
Nu stiu ce temperatura avea acolo, dar cand a ajuns acasa erau 23 de grade in apa. Acum e la 26.
Mi-a trecut si mie prin cap ca poate sta la fund din cauza temperaturii, dar cred ca e prea mica coloana de apa ca sa fie vreo diferenta notabila.
|
 |
|
|
N-am mai scris de o luna aici, dar nu s-a intamplat nimic fenomenal.
Sesiunea nu mi-a lasat prea mult timp sa fac schimbari insa cum maine am ultimul examen, tot maine intru un pic si in acvariu
In principiu vreau sa scap de cateva plante si sa le inlocuiesc cu altele si sa le reorganizez putin. Va pleca nucusul si tufa de microsorium. Vor veni ludwigia cuba si myriophyllum tuberculatum si un fir de rotala macrandra (numai unul avea rebella).
Voi schimba si pozitia buturugii sa il ascult intr-un final pe Porcu' si sa nu mai fie simetrie
Voi avea multicel de munca, pentru ca vreau sa scot toate plantele din spate si sa tai si arunc ce e batran caci in ultima vreme partile batrane s-au facut urate si pierd multe frunze. Voi replanta doar varfuri tinere si "in putere"  Cu ocazia asta starnesc si ce s-a acumulat de-a lungul timpului prin spate unde nu pot ajunge sa trag cu furtunul si astfel sa fac o curatenie mai intensa. In ultimele saptamani fiind un pic neglijat acvariul, am constatat ca a aparut un pic de staghorn pe ici pe colo. Nimic de speriat, insa am citit ca ar fi din cauza unei intretineri nu foarte atenta.
Va pun si niste poze sa vedeti jungla din acvariu  n-am taiat de mult. Am observat astazi si niste pui de xipho, proaspat fatati (pe langa puiul ce e deja marisor, ce il am de pe la inceputuri, plus 2 pui de molly mititei, fatati de vreo luna cred).
http://img832.imageshack.us/img832/6117/dsc01259mb.jpg
http://img692.imageshack.us/img692/8208/dsc01261ht.jpg
http://img845.imageshack.us/img845/9736/dsc01262aq.jpg
E totul salbatic
Week end-ul viitor voi incepe si fertilizarea macro, am cumparat azot de la seachem si potasiu cu fosfor de la easylife. Probabil trebuie crescuta si lumina.
Incep week end ul viitor pentru ca marti plec acasa si vin duminica viitoare, asa ca nu pot sa bibilesc acvariul.
Dar pana atunci astept sfaturi despre cum sa procedez cu fertilizatul si lumina.
Revin maine cu poze dupa marea curatenie
|
 |
|
|
|
Xipho nu sunt chiar asa de talie mica...
|
 |
|
|
|
Viermii albi e posibil sa fie planarii si apar de la mizerii necuratate.
Ia si aspira toata mizeria de pe fundul acvariului, n-are de ce sa-ti fie frica. Le vei face un bine pestilor.
|
 |
|
|
Da' e programata lanterna dupa ce se sting luminile.
E colorat, arata bine ca silueta, nu e umflat, n-are branhiile umflate si nici solzii ridicati. De mancat a mancat, dar jos, nu a venit sus.
Ma gandesc ca inca nu e obisnuit si am citit pe link-ul de la Iulian ca se poate deprima daca e adus dintr-un loc unde a stat cu multi pesti si e pus singur. Iar la pet-shop era intr-o cutie din aia de plastic care se agata si sta in acvariu, unde erau foarte multi pesti...cine stie.
Daca citeste cineva cum vorbim de deprimarea pestilor
|
 |
|
|
|
Eu am tinut aprox 2 saptamani acvariul cu plante la 29 de grade si n-au patit nimic...
|
 |
|
|
|
Mersi eugen.
Totusi e cam bleg. Sta majoritatea timpului pe fundul acvariului. Mai iese un pic din cand in cand si pe urma la locul lui inapoi.
Asa au facut si ai vostri dupa achizitie?
|
 |
|
|
|
Ups, n-am fost atent, e filtru intern?
|
 |
|
|
|
S-ar putea ca pata rosie sa fi aparut si dupa moarte. Zic asta pentru ca a ramas o bucata nemancata in acvariul bettanului si s-a inrosit toata...
Dupa-amiaza asta n-am mai vazut vreun deces. Mai urmaresc.
Mersi Iulian pentru informatie.
LE: Iar tigerul n-avea patea respectiva cu cateva ore inainte. La ora 2 m-am culcat si l-am vazut, la 10 era mancare pt rcs. De asemenea, banuiesc ca din noiembrie pana acum a tot naparlit de cateva ori...
|
 |
|
|
|
Crevetii sunt luati toti de la Dan, doar ca tigerii ii am de la sfarsitul lui noiembrie, iar rcs ii sunt proaspat adusi, toti luati de la Dan duminica.
Tigerul de ieri n-avea niciun semn, asta de azi avea ceva rosu,dar m-am gandit ca o fi de la faptul ca au inceput astia sa-l manance.
Maine fac schimbul de apa saptamanal si am sa fac unul si luni si marti dimineata caci pe urma plec acasa cateva zile.
Poate rezolv asa daca e problema cu apa, insa e aceeasi apa ca din totdeauna...
Am sa incerc sa ii arat lui Dan daca mai apare ceva, sa ii fac o poza si sa-i trimit. La rcs-ii morti nu am vazut semne ciudate, insa aia erau mancati mai tare.
|
 |
|
|
M-am uitat pe link-ul de la tine Iulian. Am sa ma uit cu o lanterna la noapte pe dansul, desi nu se freaca insistent.
Am vazut ca battanii se pot deprima...uau  Al meu inca sta retras si mai mult pe fundul acvariului. Mai iese din cand in cand, dar nu prea mult. O fi si el deprimat...Am sa ma joc cu oglinda oleaca.
Astazi i-am mai dat un crevete (am scris tot in topicul acvariului cu creveti despre el). Tot rupt in bucatele sa il poata inghiti si l-a halit urgent. Dar tot asa lasat sa cada pe fund, caci la suprafata inca nu vrea sa stea in prezenta mea. Insa pe la jumatea inaltimii a zarit bucatelele si s-a dus repede sa vada care-i treaba cu ele 
|
 |
|
|
Zau sa iti spun Iuliane, chiar nu stiu ce poate fi. Sunt asa de suparat...erau febletile mele tigerii
Cel de la care am luat crevetii s-a mirat si el de problema asta. La el nu s-a intamplat asa...
Tigerii ce sa mai mut? A mai ramas unul. Care vad ca iese la mancare cu astia, stau toti impreuna, numa' ca hop la un moment dat unul si-o ia in freza.
Duminica ma duc sa iau test pt gh, sau daca este pentru calciu iau doar pt calciu. Am sa vad daca au si pentru cupru si iau si din ala.
Alta chestie care ma face sa cred ca nu e ceva chimic in apa, e ca amano nu au murit...Astia sunt mai mari si ma gandesc ca n-au putut fi killariti.
Le-am dat de mancare si acum dimineata. Incerc sa vad cum merge la 2 mese pe zi.
|
 |
|
|
|
Astazi dimineata al doilea tiger victima...de data asta femela care tocmai nascuse de cateva zile.
Daca stiam imi bagam picioru' in ei rcs si luam 10 exemplare de tiger pe langa astia care ii aveam (ca de avut mai am doar unul) si cresteam tigeri. Aceeasi poveste, colorat intens, doar o pata mai rosie avea pe ceafa. Capul mancat pe jumatate. Aseara era ok, statea in spate dupa care a venit in fata si cauta mancare printre resturile ramase de la ceilalti...
Am sa incep sa le dau de 2 ori pe zi. Da imi vine sa ii arunc cat colo...
|
 |
|
|
|
N-am efectuat absolut niciun tratament in acvariu.
Jbl ferropol contine o cantitate infirma de cupru, dar am cautat pe net si nu afecteaza crevetii. O zic si la ei pe site, o zic si acvaristi. De altfel fertilizez de la startarea acvariului si nu a fost nicio problema pana acum. La fel si in acvariul mare unde se inmultesc si vad pui.
Tiger-ul era colorat ca si cum ar fi fost viu. Doar capul lipsea (nu chiar tot ca nu apucasera sa il manance, abia fusese rapus banuiesc).
Si Dan a zis ca poate e ceva problema chimica si mor crevetii dupa care sunt mancati, dar de ce a inceput fix de duminica si n-am avut probleme pana atunci? N-ar trebui sa moara in masa daca ar fi ceva in apa? Doar cate unul pe rand? Si n-ar trebui sa moara intai puisorii daca ar fi ceva toxic? Aia micii de 1-2 mm n-au nicio treaba.
De alfel, sunt vioi, activi, se aduna imediat la mancare si se calaresc sa prinda bobitele. S-au colorat destul de intens de cand i-am adus.
Lucrurile astea ma fac sa cred ca nu e ceva in apa...
La tine schimburile respective de apa au rezolvat problema?
|
 |
|
|
|
Ma refeream chitanta de la centrul de incarcare.
|
 |
|
|
|
Stau la fund si fac ce? Nu-i neaparat sa aiba ceva...
|
 |
|
|