| Message |
|
|
|
Daca ti-a dat o chitanta ceva pentru plata, ai cum sa-l tragi la raspunde. Daca nu e ca si cum nici n-ai trecut pe-acolo...
Da' poate cu oleaca de intimidare o sa iti repare robinetul la un pret redus sau pe nimic.
Blyxele eu cred ca stau si cu mai putin de 0.5 w/litru , la mine au mers bine cu 0.39W/litru pana la un punct cand am facut o pauza din fertilizare si acum vad ca isi revin iarasi. Staurogyne nu stiu.
Cu codoiu baga o bomba cu drojdie pana rezolvi butelia sau doua in paralel.
Cat despre teste, eu as zice ca mai bine le amani pe alea si rezolvi butelia.
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru link.
Am sa-l urmaresc sa vad daca devine un obicei frecvent.
|
 |
|
|
Superb crevetele
|
 |
|
|
|
Pentru gH nu am test...Am sa trag duminica o fuga la zoomania sa vad daca gasesc ceva, mai ales pentru calciu.
Zeolitul nu am cum sa il scot caci filtrul e plin doar cu asa ceva (niste bile poroase pe ici pe colo, dar 90% zeolit e)...
LE: kH = 11
|
 |
|
|
|
Daca sunt externi ar trebui sa se vada nu?
|
 |
|
|
Si daca tot mi-a murit un crevete (am scris in topicul "Unu' micu' pentru creveti") am zis macar un lucru bun de pe urma lui si sa-l hranesc pe Grigore.
M-am chinuit un pic caci nu vroia sa vina la suprafata sa il ia din mana. Cum ma vedea cum pac sa se ascunda. Inca nu s-a obisnuit cu mine. Am incercat si cu o penseta, l-a vazut dar nu a avut curaj sa vina asa ca pana la urma am rupt crevetele in cateva bucati si le-am lasat sa cada. Le-a infulecat urgent
Am observat astazi ca s-a frecat de cateva ori de decor...mi-e sa nu faca gris. Il urmaresc atent si la prima bobita (daca o sa fie) pac 29 de grade in apa.
|
 |
|
|
|
Uite asta e interesant.
Continuam in topicul cu creveti sa discutam...vedem ce si cum...
|
 |
|
|
|
Exista teste de calciu? Daca da, iau unul si lamurim problema.
kH-ul era 10 acum vreo saptamana sau doua. Il masor iarasi acum.
|
 |
|
|
|
Eu am asa ceva in filtrul acvariului cu creveti. JBL e700, acvariu de 42 litri brut, populat in momentul de fata cu 40 si un pic de creveti.
Am filtrul de prin decembrie, de atunci si pana acum nh4, no2 = 0 iar apa foarte limpede.
|
 |
|
|
alexos wrote:"Eram sigur ca asa o sa pateasca.Am observat ceva in neregula de cand am umpluto." 
Atunci inseamna ca e un porc (no offence faraoane  ) si ar trebui sa te duci la el sa-l iei de gat cu palmele aferente. Bunul simt dicteaza ca atunci cand vezi ceva in neregula ii spui omului. Ca e vorba totusi de un gaz toxic si chiar daca nu face bum, te omoara in somn. Si banuiesc ca nici n-ai voie tu lucrator intr-un centru specializat fiind sa incarci butelii defecte. Ii spui clientului, bre n-am voie, du-te acasa si adu alta.
Ia-l pe tatal tau caci probabil pe tine te va lua peste picior.
|
 |
|
|
|
Cred pe Iulian il intrebi de fier nu?
Spre dezamagirea mea...inca una. Astazi am gasit un tiger shrimp la care mancau altii...si ghici cine? 3 red cherry...
Amano inca nu i-am scos, insa erau in cu totul alte parti ale acvariului si oricum cei 2 amano stau cu tigerii de mai bine de 2 luni...si daca ar fi fost ei, mi-ar fi nimicit tigerii in tot timpul asta.
Asadar, coroborat cu faptul ca de duminica au inceput problemele, concluzionez ca rcs ii sunt de vina. Se omoara intre ei si vad ca acum si un tiger.
Am asa un sentiment de aiurea. I-am asteptat atata timp si cu nerabdare si acum patesc treaba asta. Ca sa nu mai zic ca tigeri si asa am putini (mai exact au mai ramas 2), sunt mai frumosi si nu in ultimul rand mai scumpi.
Am sa mai incerc o treaba. Am observat ca de fiecare data mananca alti creveti dupa-amiaza spre seara, adica aproape la 24 de ore dupa ultima masa. Ma gandesc ca au fost obisnuiti cu mai multa mancare si acum cauta sa ramana la acelasi nivel. Am sa le dau si dimineata de mancare. Sa vad cum evolueaza treburile...
|
 |
|
|
|
Ori ti-a incarcat-o prea mult. Ori era supapa de siguranta cu probleme.
Dar la mai putin de jumatate din capacitate sa ai probleme, n-ar prea fi trebuit...
Oricum, poti sa sari la gatul aluia, caci daca a zis ca a facut revizie si totul e ok e clar ca nu trebuia sa se intample nimic. Ai ceva la mana (o chitanta ceva) cum ca ai platit si ti-a facut revizia?
Acuma banuiesc ca nu a facut bum butelia ci doar supapa. In cazul asta daca o schimbi cu una noua n-ar trebui sa se intample iarasi asa si sa o poti folosi.
Culmea ca e frig afara si n-ar fi trebuit sa se mareasca volumul gazului prea mult. Ai agitat-o?
|
 |
|
|
|
Multzam'
|
 |
|
|
Stiu ca se obisnuiesc cu stapanul. Cand eram mai mic, am mai avut betta si ii hraneam din mana
Cand bagam degetul in apa ma muscau, da prindeau bine de striatiile de pe piele si trageau de deget
La un moment dat am incercat o inmultire, am participat si la actul de depunere, dar dupa asta icrele n-au eclozat. Insa pe atunci asiguram conditii minime.
Plante de suprafata zici sa aiba pt cuib? As putea sa las niste riccia sa pluteasca.
Insa pentru inmultire cred ca ar fi cam mititel borcanul asta de 5 litri si ii pun si o femela. Ce zici?
Daca as lua o femela cred ca i-as pune numele "Aurica"
Apropo de hranit. O data pe zi ajunge? Asa dau de mancare si celorlalti.
Ieri nu l-am hranit, am citit ca in prima zi e bine sa fie lasati nehraniti. Si nici n-am vrut sa "incarc" bacteriile. Sa se obisnuiasca si ele cu pestanul 
|
 |
|
|
Lasa Iuliane, cand te-o lovi norocul, n-o sa mai stii pe unde sa-i dai
|
 |
|
|
Las' ca n-au intrat zilele in sac
|
 |
|
|
Le-am vazut pe alea mai mic, dar sunt ascunse si...mici
Asta pare cam "tupeist" acolo in stanga, in fata, cam evident si cam cu margini prea drepte...
Inseamna ca vrei sa-l scoti daca e pt fixare? Desi nu vad ce fixeaza...
|
 |
|
|
|
Nu-i rau ce zici tu.
Eu as scoate bolovanul din stanga...mi se pare ca nu prea se potriveste cu restul peisajului. Ori poate daca se prinde un pic de alga pe el si il mai inchide la culoare...dar totusi eu l-as scoate.
|
 |
|
|
Ai si loc de desfasurare
Baga-le codoiu repede.
|
 |
|
|
Da, am vazut ca e dupa noroc
Ce-i drept, la tine au si unde se ascunde mititeii.
Mult succes in continuare cu acvariul
|
 |
|
|