[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Porcu wrote:Era groaznic de haotic si netuns inainte de coafura , nu-l mai lasa asa. Dupa o astfel de inteventie radicala risti sa-l dezechilibrezi ....... se modifica tot: lumina, consum de nutrienti si de CO2. Eu stiu ca nu poti sta mereu linga el si te iert , da' acvariu' e posibil sa te pedepseasca .

Aoleo, uite asta nu stiam. Nu l-am lasat niciodata asa de "pletos", dar acu' s-a intamplat...Vedem ce zice.

Porcu wrote:
Pestii pe care-i ai produc ceva macro, dovadaa e ca plantele cresc. Poti incepe fertilizarea cu N si P, da' nu foarte mult la inceput. As zice sa adaugi vreo 5 ppm de N si 0,5 de P ...... stiu ca e putin da' se adauga la ce produc pestii. N-as pune mai mult la inceput, nu-i bine sa faci brusc schimbari mari.

Si K ?
Oricum inca n-am bagat si nu bag pana duminica sau lunea viitoare, caci maine dimineata plec.
Apropos de consumul de co2, sa stii ca a scazut ph-ul fata de media obisnuita Cam cu 0.2 unitati.

Daca incep fertilizarea macro? N-ar trebui sa suplimentez si lumina?
Nu-s neaparat fan picassa, dar am apucat sa fac album pe asta si nu mai incep pe altul, caci sunt toate pozele acolo de la inceput.
Buna si ideea cu intercalatul textului, asa am sa fac de acum incolo.

Stiu ca era enervant cu link-uri, mi-a mai sugerat cineva sa pun imaginea direct, numa' ca nu reuseam (eu asa am vrut de la inceput ). Dar acu' problema e rezolvata
Sa inteleg ca il incurca SSL ul link-ului?

Nu-i bai, ma pun acum pe editat.

Multzam' Iuliane

LE: Rezolvat
Nu stiu ce sa iti zic, e prima si singura butelie pt co2 care a trecut prin mana mea...
Dar daca iti iei una de genul asta, o poti ascunde si in spatele dulapului pt acvariu.
Pfuu, numa' curata nu e In mod normal e muuult mai limpede. Si se vede chiar si in pozele astea, mai ales daca te uiti la toate pozele.
Totusi intr-adevar ar trebui o camera mai buna, dar si un fotograf mai talentat. Ce vad eu cu ochiul in acvariu zau ca ma incanta grozav, mi se pare o imbunatatire neta fata de aranjarea anterioara. Dar cand ma uit la poza...mai mai ca imi vine sa o inchid. Nu stiu cum ar trebui sa pozez sa surprind cumva ansamblul in 3d.
Poate suna ca o scuza, dar sa stiti ca nu e

Spray barul e indreptat cu gaurile spre perete Tocmai ca sa nu imi duca plantele in fata. Curenti in acvariu face intern-ul...pe care ma batea gandul cum ar fi sa nu-l mai pun. As castiga loc pentru o tufa in plus in stanga...Dar totusi cred ca ramane acolo.

Legat de imagini, am incercat deja cu tagul img...nu merge. Apare doar cuvantul image.

image

Va astept pe toti cu cate o parere
Scuze de intarziere:
http://img832.imageshack.us/img832/3311/dsc01267u.jpg
http://img696.imageshack.us/img696/7398/dsc01268rc.jpg

80 cm sunt pana la manerul buteliei. Reductorul nu depaseste nivelul respectiv.
Buuun
M-am apucat la 17, am terminat la 21...durere de sale prezent, chiar si acum
Postez asa tarziu pentru ca am lasat apa sa se linisteasca, am starnit substratul (neasteptat de multa mizerie, din care am strans cat am putut si am deranjat si un pic de aquabasis pe ici pe colo) si tot inca nu s-a limpezit cum trebuie. Asa ca imi cer scuze de pe acum daca apar impuritati prin apa si implicit poze.

La capitolul vietati, cam aceleasi. Am descoperit ca defapt sunt 7 pui de molly, nu 2 si cel putin 10 de xipho proaspat fatati. Daca traiesc, la donatii cu ei. Creveti, destul de multi am vazut sub muschiul de pe buturuga, caci am vrut sa scot o bucata si m-am minunat de ce era sub el

La capitolul flora Am scos nucusul si elodea complet si microsorium. Am adaugat plantele de la Rebella. Si am mai rarit din plantele care le aveam inainte, am ramas cu doua oale de buruieni

Poze

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Restul pozelor aici: https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuMare12Februarie2012

De la dreapta la stanga. Didiplis (care are un pic de staghorn ramas pe frunze, n-am avut rabdare sa-l pigulesc, dar sa vedem daca nu se duce de la sine), in spatele ei firele de nu era Porcu' sigur ce sunt (le-am pozat, se gasesc in album poate acum se identifica ), apoi Ludwigia repens. In spatele buturugii bacopa, in stanga ei Myriophilum tuberculatum si in spatele ei Ludwigia Cuba. Mai in stanga Rotala, dupa care Ludwigia repens rubin si cea mai din stanga, un fir de Rotala Macrandra.

Le-am pus pe toate scurte, sa nu mai trebuiasca sa tai o vreme (ma gandesc si la spatele meu ). Dar in principiu trebuie sa mai creasca in inaltime ludwigia repens, didiplis-ul, bacopa sa se vada de dupa buturuga si ludwigia cuba care sa se inalte peste myriophyllum (pe care am sa il tin sub nivelul cubei prin tundere), cumva sa se vada in scara, myriophyllum in fata si ludwigia cuba in spatele ei si un pic mai inalta. Sper ca intelegeti ce vreau sa zic

Si dupa cum se vede, am schimbat pozitia buturugii.

Am vrut sa pun imaginile direct pe pagina, da sa moara bibi daca nimeresc care-i codul pentru forum, pe picasa nu-l gasesc si ce am incercat eu nu merge...Poate ma lamureste cineva.

Ca de obice, talentul lipsa si aparatul strica putin realitatea...arata mult mai bine in realitate. Si cred ca ar fi fost mai bine sa fi asteptat cu pozele pana maine dupa ce se limpezeste apa de tot...Dar asta este, eventual mai incerc si maine o sedinta foto.

LE: Ma tot uit la poze si mi-e ciuda ca nu ies/nu stiu sa le fac cum trebuie si strica aspectul...Maine am sa incerc niste poze noi si un filmulet.
viulian wrote:Vezi, deja obtine tot ce vrea de la tine - ti-am zis eu ca e peste destept si creeaza dependenta. O sa ai mereu un betta in acvarii de-acuma

Sa stii ca e ceva diferit la el fata de ceilalti pesti
Am uitat sa zic, testul e de la tetra, n-aveau de la jbl.

Am sa fac si un test apei de la robinet, sa vedem diferenta.
Revin cu o poza cam in 20 de minute.
Din pacate eu n-am stand facut special pentru acvariu si nu incape butelia asa ca am pus-o intr-un colt al camerei, mascata cumva de un dulap si biroul meu, iar furtunul pe dupa dulap pana la acvariu.
Usor usor eu si Grigore ne imprietenim
In seara asta cand m-a simtit pe langa si am batut usor in sticla a iesit din ascunzatoare si chiar a urcat la suprafata sa vad care-i treaba. Un pic timid, dar a venit. Si a mancat de la suprafata Victorie!

Pentru ca-i baiat bun, maine ii dau jeleu
E modelul gri, butelie Ursus.
Manomentrul si cu furtunul care pleaca in lateral, deci 80 cm e inaltimea totala.

Daca vrei, ii fac si o poza, ca tot ma pun la o sesiune de pozat.
Da, ma duc sa fac poze imediat, caci am lasat apa sa se limpezeasca un pic.
In juma' de ora revin cu pozele in topicul lui

LE: Gh = 14-15 (posibil sa fi pierdut o picatura la numaratoare, de aia zic 14-15)
De ieri dimineata n-am mai observat niciun deces, mai continui cu 2 mese pe zi si va tin la curent.
Sper sa nu fie doar o zi mai norocoasa.

Revin si cu un test de gh.
scorpionul wrote:
Standul ca inaltime o sa-l fac dupa ce ma lamureste cineva cat de inalta este o butelie de 10kg cu manometre si furtune cu tot

A mea e de 10 kg, inaltime 80 cm.
scificuss wrote:Si nu mai lovi in acvariu. Unda de soc ii deranjeaza.

E ca si cum ai avea 40 grade, cancer si o mana amputata recent iar tu cum stai bine merci relaxat pe patul de la reanimare vine unu si iti f...te o palma, asa sa vada cumva daca mai traiesti.

Mie mi-a sarit un neon din apa la un moment dat si l-am gasit destul de tarziu, adica la modul ca l-am pus in apa si nu misca si cand sa il scot sa-l arunc am vazut ca a dat din branhii.
L-am plimbat eu prin apa cateva minute inainte sa-l las in pace. Tot de pe la teveu am vazut cum faceau baietii cu rechinii (parca au branhiile imobile si trebuie sa se miste permanent), dar am zis ca poate ajuta si la asta micu'...si-a revenit dupa o vreme.

Dar de-acu' la tine nu cred ca mai are rost sa-l chinuiesti.
pomi wrote:Tocmai ce i-am tras o tunsoare bettanului meu. Arata ca un punkist

Scuze de off-topic si intrebarea care urmeaza
L-ai tuns la propriu? Adica i-ai taiat din inotatoare?
Astazi mi-au ajuns si plantele de la Rebella, ca de obicei, nimic de reprosat. Inca o data, recomand cu incredere

De asemenea a ajuns si EL Fosfo, prin bunavointa faraonului

In juma de ora-o ora ma apuc de acvariu.

Doamne ajuta' sa ma tina salele
N-am trecut prin asa ceva, dar am citit ca un filtru uv ar rezolva apa verde.
Eu m-as gandi mai mult la filtru si la hrana nemancata de ei.
Ai niste teste pentru nh4 si no2 ? Daca da, fa-le. Daca nu, n-ar fi rau sa le cumperi.

Baga niste schimburi mai serioase de apa, un 30% macar. Apa de la chiuveta, daca nu e timp de declorinare baga niste substanta pt asa ceva (doar referitor la clor).

Nu ii hrani o perioada. Si cauta sa iei cu un furtun mizeriile de pe jos.

Nu inteleg nici eu asta cu apa ciclata...bacteriile stau pe suprafetele aderente, mai putin in apa. Apa ciclata poate la modul ca nh4 si no2 = 0, dar asta o poti lua de la robinet.
Din petshop uri te sfatuiesc sa NU iei apa. Tocmai ce vin de la zoomania si e plin de gris si finrot si alte boli. Naiba stie ce aduci in acvariu. Pe baza ca aia de la petshop au apa buna Plus ca nu stiu ce ciclare au ei acolo cand nu au decat pompe de aerare, acvariu fara substrat...nu prea vad unde s-ar fixa bacteriile alea care sa consume toxinele.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: