[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: donpisote
Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote
Daca stii ce sa pui in el nu va fi un esec dar este intradevar cam scund Se preteaza la ceva pietre cu gazon printre ele .
Vand lampa suspendata Dupla 4 x 39w t5
Vand lampa suspendata Dupla 4 x 39w t5 cu neoane noi . Noi insemanand o saptamana si sunt 3 x 39w osram 865 si un orsram 830. Prinderea lampii este cu fir .

Pentru contact si poze pm si mess donpisote. Pret 500 lei.
La ce faci fertilizare , ca vad ca ai cateva plante . Pune mana si baga niste plante cu crestere rapida gen rotala rotundifolia pana se stabilizeaza acvariul .
De cumparat din magazin sunt mult mai scumpe . Daca ti o face cineva iesi la jumatate de pret .Dar daca dispui de finante poti cumpara si profi . Eu am lampa suspendata Dupla 4 x 39w t5 dar as schimba o maine cu 2 x 70w hqi.

In ce privesta spatiul de deasupra acvariululi este intradevar cam mic.

Daca te gandesti la un acvariul de 200 litri sa faci bomba mai bine iti iei gandul . Este insuficient co2 ul produs de bomba.
MARIUS imi permit sa spun si eu ceva desi nu sunt marele expert. Se stie ca eficienta tuburilor t5 este in jurul distante de 60 cm . Din cate vad tu ai noul acvariu de 50 cm inaltime si cu distanta de minim 10 cm la care va sta lampa o sa fii cam la limita .
Parerea mea este sa incerci o lampa hqi 2 x 70 w avand in vedere lungimea acvariului.
Am intalnit cateva persoane care confectioneaza astfel de lampi si o sa iesi mai ieftin decat cu cele 2 lampi pe care intentionezi sa le cumperi.
Tu faci cum crezi de cuvinta dar o sa vrei mai tarziu hqi . Asa dai banii din prima si obtii maxim .

Spor la treaba si te astaptam cu poze cand vei fi gata.
Cauta postul lui cirotaru si citeste l de la inceput si o sa inveti multe din el . Acvariul este de aceiasi capacitate cu al tau .
Bafta
Andrei , MANADO nu se aspira . Acum daca tii carasi o trebui sa il si aspiri . La primul setup nu l am aspirat dar am incercat si am reusit fara probleme doar ca palnia trebuie sa fie mai mare si mai lunga.
Nu melcii sunt problema. Pozele nu sunt prea edificatorare.
La substrat eu zic Manado si Dupla Root . Parerea mea ca sunt cel mai bun raport calitate pret . Despre MANADO unii spun ca nu au putut planta . Eu spun ca daca o faci cu degetul asa o fi, dar cu penseta nu mi a iesit niciodata o planta nici macar la inceput cand ies bule de aer . Nu a iesit ea parvula care avea redacini de 2 mm iar celelalte nici atat.

Nu ne ai spus cu ce ai inlocuit cuartz ul albastru.

Asta cu plantele easy fara substrat fertil nu prea merge si iti dau 2 exemple care imi vin in minte acum si anume echinodorus si sessiflora care nu faci nimic cu ele fara substrat fertil .

Altceva ar fi in privinta substratului , Cat dai pe cuartz care nu are nici o calitate in ce priveste bacteriile de substrat iti iei JBL MANADO la aceiasi bani.
In ce priveste substratul fertil exista tendinta de a recomanda AQUABASIS . Din proprie experienta pot sa spun ca este o mizerie de substrat . Este dupa parerea mea cea mai proasta alegere pentru un incepator care incearca sa sa iti creeze un stil si sa dea o forma acvariului.
Varianta pe care am ales o eu in ce priveste substratul fertil si care ti o recomand si tie este DUPLA ROOT .
Este cu totul altceva si cand vei dori sa schimbi locul unei plante in acvariu nu vei mai avea probleme cu tarana aia de AQUABASIS ce se ridica in tot acvariul si murdareste totul.
Nu stiu daca este prea tarziu acum dar macar la un viitor setup incearca si variata asta.

HRISTOS A INVIAT.
Daca ceea ce spui tu este corect inseamna ori ca filtrarea ta nu este suficienta ori atunci cand cureti filtrul o faci incorect si omori toate bacteriile benefice acvariului.
Foarte frumos acvariul dar mai ales betta. De unde l ai luat ca eu caut cu gura cascata unul la fel ca al tau si nu gasesc.
Cioata artificiala arata asa.
Planteaza l cat mai mult cu plante cu crestere rapida . Impotriva algelor cel mai bun soldat se spune ca sunt tot plantele.
Personal nu as fertiloza cu pps pro decat daca este facut de tine si stii cu siguranta cat no3 si po4 contine pentru a ajunge la un redfield ratio corect.
Plantele din poza 1 sunt foarte putine . Conforn unor site uri de specialitate se recomanda plantarea a aprox 60-70% din acvariu .
RUMBA imi pare rau am dat-o.

Actualizare stoc si adaugare produse .

Cioata cu crengi 110 lei

1. Capac acvariu EHEIM 100 x 40 cm cu 2 neoane t8 865 OSRAM COOL DAYLIGHT 180 LEI si cine doreste se da cu nu neon suplimentar 39w osram 865 cu capete hidroizolante , balast electronic osram , si cleme prindere neon . Capacul este asa cum l am luat nemodificat iar pentru adaugarea neonului suplimentar nu a fost nevoie decat de 2 gauri de 4 mm . Pretul in varianta standard 180 lei si in varianta cu neon suplimentar 250 lei .

2. Radacina mangrova jbl 70 cm lungime . Pret 70 lei .

3. Decor cioata artificiala model HORNBACH 20 LEI

4 . Maternitate 10 lei nou nouta.

5 . Pompa aer HEISSNER . 15 lei . Are si furtun si piatra noua

6. Pompa de apa EHEIM cu vechime o luna cu garantie . 40 lei. http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/pompe_apa/EHEIM_Pompa_recirculare_Compact_1000

7 . Doua lampi pll de 36w , 6500k absolut noi . PRET 25 LEI BUCATA . http://www.lohuis.ro/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=179&category_id=36&option=com_virtuemart&Itemid=42

Punctele 3, 4, 5, 7 se pot schimba si cu plante functie de plantele oferite .
Actualizare stoc .

1. Capac acvariu EHEIM 100 x 40 cm cu 2 neoane t8 865 OSRAM COOL DAYLIGHT 180 LEI si cine doreste se da cu nu neon suplimentar 39w osram 865 cu capete hidroizolante , balast electronic osram , si cleme prindere neon . Capacul este asa cum l am luat nemodificat iar pentru adaugarea neonului suplimentar nu a fost nevoie decat de 2 gauri de 4 mm . Pretul in varianta standard 180 lei si in varianta cu neon suplimentar 250 lei .

2. Radacina mangrova jbl 70 cm lungime . Pret 70 lei .

3. Decor cioata artificiala model HORNBACH 20 LEI

4. Decor stanca artificiala 20 lei.

5.Microsorum pteropus trident inaltime aproximativ 35 cm si grosime cam 25 cm pe cioata pret 30 lei
Desfiintez acvariu si vand totul

Se vand urmatorarele

Pentru cioata cu crengi pretul devine 110 lei

-Acvariu EHEIM AQUAPRO 100 de 180 litri cu capac ,cu background albastru ADA luat de la REEF + incalzitorul cu care vine cel de 150w si bonus pentru cine doreste substratul format din 5 litri AQUABASIS peste care sunt 25 litri MANADO + pad pentru
el . Pret 400 lei.

-Filtru extern JBL E900 in garantie complet luat in toamna + surface skimmer + JBL CLEANY pentru curatat furtunurile 360 lei.

-Masa pentru acvariul de mai sus facuta pe comanda cu schelet interior din teava patrata de 4cm cu dimensiunile de 104 cm lungime , 44 cm latime , 70 cm inaltime culoare cires . Pret 200 lei.

-5 bucati Moenkhausia sanctaefilomenae (red eye tetra )- 15 lei cardul

-7 bucati Black Widow Tetra (Gymnocorymbus ternetzi) -15 lei cardul

Radacina mangrova JBL naturala luata din ROMA la 45 euro pret 80 lei , 70 cm lungime

pret 70 lei.

Decor cioata artificiala model HORNBACH 20 LEI

Decor stanca artificiala 20 lei.

Plante

Microsorum pteropus trident inaltime aproximativ 35 cm si grosime cam 25 cm pe

cioata pret 30 lei ,

Prize programabile mecanice 3 bucati la 6 lei bucata

Penseta 23 cm inox - pret 25 cm - pret 30 lei

Foarfeca inox 30 cm - pret 30 lei

Reactor JBL TAIFIUN + extensie - 60 lei

Pentru cei ce cumpara de o valoare mai mare se dau bonusuri plante , fertilizanti feropol, easylife profito , diy, teste no3 , fe , cleme pentru fixare plante JBL si altele .

Pentru poze si specificatii contact pm si id mess donpisote si va las numarul de

telefon
Hemigrammus rhodostomus s-au dat restul valabil.

SE vand urmatorarele

In primul rand o cioata splendida cu pretul de 130 . Pozele o sa vorbeasca despre ea.

Pesti:

5 bucati Moenkhausia sanctaefilomenae (red eye tetra )- 25 lei cardul

7 bucati Black Widow Tetra (Gymnocorymbus ternetzi) -25 lei cardul

7 bucati Hemigrammus rhodostomus - 30 lei cardul

2 bucati otocinclus 12 LEI amandoi

Decoruri :

Radacina mangrova JBL naturala luata din ROMA la 45 euro pret 80 lei , 70 cm lungime

Decor cioata artificiala model HORNBACH 23 LEI

Decor stanca artificiala 27 lei.

Contact id mess donpisote sau pm .
1. Nu cred ca ii vor primi - incearca sa ii donezi
2. Pestii stau cu orice plante le pui nu fac mofturi.
3. Depinde ce gasesti la tine acolo . Te duci la pet shop si vezi ce au . De la 40 lei in sus
4 Incalzitorul il lasi setat asa cum l ai cumparat si nu il scoti din priza ca se opreste singur cand ajunge la temperatura setata.
5 . Depinde ce vrei sa faci din acvariul tau . Daca vrei numai pesti si cateva plante faca co2 si fertilizant teste de no2 si no3. Daca vrei plantat si cu fertilizare no3 , po4 , FE . In varianta 2 nu te incadrezi in bani propusi de tine.

ps. Cand intrebi cate ceva trebuie sa ai rabdare ca nu e asistenta on line si lumea poate este iesita la plimbare sau are si alte treburi , etc.

Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote
Go to: