[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Artur
Forum Index » Profile for Artur » Messages posted by Artur

image image image

image image image

image image image

image image image

image image image

Doar o luna a trecut de la postul precedent ) abia astazi mi`am facut curajul sa editez acele poze ) si cum imi plac toate urmeaza sa pun acuma vreo 20 si de poze ) Sper sa va placa si voua. O sa incep cu singura care e putin nereusita, si anume poza de ansamblu cu bazinul dar fiind singura o pun asa cum e

image

Deacord cu Gabi, la acest bazin, e mult mai in tema cu coloritul de mai sus, decat la ultimile poze ... Evolueaza foarte fain bazinul asta, sper inca si mai multe alge sa ajunga pe "zid" asta e un bazin pe care nu l`as "forfeca" foarte mult, tocmai din acest motiv, ca trebuie sa fie o jungla
Multumesc de feedback n-am mai bagat nimic in acvariu )) De asta am si cerut ajutorul vostru ca nici mie nu mi se parea neaparat foarte aratoasa Eu as vrea un anumit tip de crengi, dar nu gasesc pe nicaieri )) Sa vad azi daca am chef sa editez nitel, ca am de saptamana trecuta poze facute dar imi fu lene sa le descarc ))
Poate par prost, da seva aia dauneaza cu ceva pestilor? ) ca daca ei is ok, o las sa elimine in apa ) ca n-am unde sa o tin
Dati bah uratilor o recomandare ))
Salutare momentan e liniste si pace in bazin nu are treaba nimeni cu nimeni )

Dar, daca tot mi-ai scris vin si eu cu o intrebare pentru voi... am dat astazi din greseala peste una bucata craca de salcam. Ce ziceti, merge bagata in bazin? Inca o intrebare ar fi, ppt sa o bag fara sa o curat de coaja?

Asta e craca ) e lunga cat tot bazinu ))

image
image
image
Superb
Gabi C wrote:
Artur wrote:Pai baga un mini wave maker sa`ti "fluture" plantele )

p.s. superbe poze, mai ales bazinul "salbatic"

E ok flow ul care il am acum in acvariu .
Ma bucur ca it plac pozele. De cind am venit din concediu am adaugat si al doilea reflector ( pe tubul Dennerle ) si am marit aditia de CO2. Plantele se simt bine iar pe sfirsitul saptaminii o sa mai fac o poza fara echipamente si cu un colant pe spate .

Pai mai sus ai zis ca 90% din probleme cu alge sunt de la flowl slab din bazin, acu ai zis ca e ok ) De aici si recomandarea mea cu mini wave maker, de la remarca ta
Pai baga un mini wave maker sa`ti "fluture" plantele )

p.s. superbe poze, mai ales bazinul "salbatic"
Poate or preluat genele parintilor si is mai pasnici ) ca am vazut video cu parintii cu pui, intr`un acvariu cu alti locatari, pesti papagal si altii... Daca vad ca fac probleme ii fac tocanita ))) Crestia e ca imi plac si ei, au o infatisare "rea" si colorit fain... vedem ce si cum va fi, oricum e clar ca daca o sa faca probleme le gasesc o casa pe undeva ) Trebuie sa ma duc pe la muzeu sa vad daca mai au bazine si ii donez lor la nevoie ))
Se pare ca astazi am avut un pic de chef sa ma joc cu aparatul asa ca am tras cateva cadre, sper sa va placa din pacate (sau nu) sunt cam multe, nu am stiut cum sa le aleg asa ca o sa le pun pe toate

Pentru inceput o sa pun 2 cu tot bazinul

image image

Acum cateva cu noii locatari:

image image image

image image

Si acum cu "batranii" acvariului

image image image

image image image

Si la final cateva mai "suparate"

image image

image image image

Sper ca nu v-am plictisit cu atatea poze, dar nu am putut sa aleg mai putine ))
Mersi Dan de sugestii, momentan o sa ii tin si vedem ce iese, daca vad ca e groasa treaba atunci o sa dau ceva Dar cel putin pentru moment e liniste si pace
Se pare ca lucrurile sunt normale acuma... nu mai au treaba cu cei 2, care inoata in voie prin acvariu... cea mica inca e reticenta cu peletele plutitoare, nu are curaju sa sara pe ele... neavand altceva pe acasa, am bagat niste pelete de krill de la pescuit, si a mancat fara probleme )) trebuie maine sa cumpar si ceva mancare scufundatoare )
Nu, ancistrus normal, clasic adica eu asa presupun ca ei or "curatat" icrele ... sau poate le-o fost foame la parinti, da ma indoiesc ))
Problema cu icrele s-a "rezolvat" de la sine peste noapte ... presupun ca am niste ancistrusi tupeisti cand vine seara )
Pai chiar asa e ) si e mult mai bine inchegata masina, antifonata mai bine si totul e facut mai bine... Daca dau muzica nitel mai tare nu mai aud nimic in masina, nu tu claxoane, nu tu motor, nu tu politie, nimic ))
ocean wrote:Fa-i un loc unde sa se poata ascunde pana mai creste :grota teava ceramic(apropiata de marimea ei) asta pan prinde cheag putin, Koala nu pentru jaguari isi facea griji de aia spunea ca vedem peste cateva luni-daca isi dau drumul sa mai creasca, apropo ce varsta au jaguarii, daca ai fost dupa ei ai vazut in ce bazin au fost tinuti, adica ma refer sa nu fie blocati/opriti/intarziati din crestere din cauza spatiului mic pentru ca atunci nu or sa-si mai atinga potentialul. Lor(si de altfel si la restul cichlidelor mari) le trebuie mult mai mult decat cei 50-100/peste ca la cichlidele medii(scalari, discusi). De exemplu un dovi are nevoie de minim 800l

L.E: Scuze Ocean dar am uitat sa precizez de bazinul din care i`am luat, e un bazin de aproximativ 200L si erau ei 2 plus inca 2 pesti acolo care or sfarsit prin a fi omorati de astia 2 ... Deci nu cred ca au fost restrictionati din crestere, tinand cont ca nu au nici un an Jaguarii, probabil daca ar mai fi stat mult in el da, dar asa e ok, cred si sper la fel cum cred si sper ca or sa convietuiasca bine impreuna ))) Am incerca sa vad daca nu ar vrea sa imi ia 2 oscari respectivul, dar nu a vrut ) ca nu avea unde sa ii tina... Ideea era sa raman cu perechea si cu Jaguarii, asa ii las acolo pe toti si vedem ce iese

So dupa ce m`am intors de la munca am observat ca pentru moment nu mai sunt probleme, inoata si ea fara stres prin bazin, daca se apropie vreoun baboi mare de ea, fuge in lemne si sta linistita acolo... Masculul are o mica urma in frunte, de la un lemn probabil, dar e ok si el ) s`au cam adaptat... Problema mare e alta acuma )) sincer pot zice ca am dat de dracu )))))) Perechea de oscari care a depus prima data s`a gandit ca acuma e momentul sa depuna din nou ))) e bine totusi ca au depus in coltul din stanga si nu au depus pe mijlocul acvariului... Momentan stau frumos amandoi pe icre si se mai ciondanesc intre ei, ceilalti nu se baga acolo, daca se apropie careva e "invitat" sa plece foarte repede )) Sincer sa fiu nu cred ca imi doresc pui )) oricum nici nu cred ca voi rade icrele de pe piatra, le las acolo si ce o fi, o fi, "firu vietii"... Si cu tot cu icre in acvariu maine voi face schimbul de apa planificat, doar ca nu mai scot 90% din apa din bazin cum fac deobicei, o sa scot doar jumatate )... Atasez si 3 poze cu telefonul cu inculpatii )

image image image

Inca un edit: am zis ieri ca introducerea astora i`o facut pe oscari sa faca cuib si sa multe de colo colo si ca se pregatesc sa depuna, well am avut dreptate )))
Gabi C wrote:Sa o stapinesti sanatos. E o masina reusita. Am si si colegi care au Duster si sint multumiti de ea ca masina.

MSI wrote:Felicitari pentru achizitie, sa o stapensti sanatos si fara incidente.

Cred ca in scurt timp o sa-ti urmez modelul sa-mi iau si eu un Duster.

Multumesc frumos amandurora ... Mie sincer mi`a depasit asteptarile ... Drept ca inainte am avut Logan, dar sincer va spun e mult peste... a mea e model Prestige, 4x4 1.5 dci 110 cai... Si pot sa zic ca se comporta excelent atat pe sosea cat si pe teren accidentat (foarte putin pe un drum forestier, de test )... Motorul e suficient de potent pentru greutatea masinii care e foarte mica la doar 1370kg, iar in curbe m`a uimit cat de stabila e . Trage la deal mai bine decat tragea loganul pe drept ))))))
Va mai arat ceva, off topic ) de 1 luna sunt posesorul acestei jucarii numerele or sa fie de SV cand ajung la programare )

image[/url [url=https://img.plici.ro/image/hS1]image

image[/url [url=https://img.plici.ro/image/hSJ]image

Forum Index » Profile for Artur » Messages posted by Artur
Go to: