ocean wrote:Fa-i un loc unde sa se poata ascunde pana mai creste :grota teava ceramic(apropiata de marimea ei) asta pan prinde cheag putin, Koala nu pentru jaguari isi facea griji

de aia spunea ca vedem peste cateva luni-daca isi dau drumul sa mai creasca, apropo ce varsta au jaguarii, daca ai fost dupa ei ai vazut in ce bazin au fost tinuti, adica ma refer sa nu fie blocati/opriti/intarziati din crestere din cauza spatiului mic pentru ca atunci nu or sa-si mai atinga potentialul. Lor(si de altfel si la restul cichlidelor mari) le trebuie mult mai mult decat cei 50-100/peste ca la cichlidele medii(scalari, discusi). De exemplu un dovi are nevoie de minim 800l
L.E: Scuze Ocean dar am uitat sa precizez de bazinul din care i`am luat, e un bazin de aproximativ 200L si erau ei 2 plus inca 2 pesti acolo care or sfarsit prin a fi omorati de astia 2

... Deci nu cred ca au fost restrictionati din crestere, tinand cont ca nu au nici un an Jaguarii, probabil daca ar mai fi stat mult in el da, dar asa e ok, cred si sper

la fel cum cred si sper ca or sa convietuiasca bine impreuna

))) Am incerca sa vad daca nu ar vrea sa imi ia 2 oscari respectivul, dar nu a vrut

) ca nu avea unde sa ii tina... Ideea era sa raman cu perechea si cu Jaguarii, asa ii las acolo pe toti si vedem ce iese
So dupa ce m`am intors de la munca am observat ca pentru moment nu mai sunt probleme, inoata si ea fara stres prin bazin, daca se apropie vreoun baboi mare de ea, fuge in lemne si sta linistita acolo... Masculul are o mica urma in frunte, de la un lemn probabil, dar e ok si el

) s`au cam adaptat... Problema mare e alta acuma

)) sincer pot zice ca am dat de dracu

)))))) Perechea de oscari care a depus prima data s`a gandit ca acuma e momentul sa depuna din nou

))) e bine totusi ca au depus in coltul din stanga si nu au depus pe mijlocul acvariului... Momentan stau frumos amandoi pe icre si se mai ciondanesc intre ei, ceilalti nu se baga acolo, daca se apropie careva e "invitat" sa plece foarte repede

)) Sincer sa fiu nu cred ca imi doresc pui

)) oricum nici nu cred ca voi rade icrele de pe piatra, le las acolo si ce o fi, o fi, "firu vietii"... Si cu tot cu icre in acvariu maine voi face schimbul de apa planificat, doar ca nu mai scot 90% din apa din bazin cum fac deobicei, o sa scot doar jumatate

)... Atasez si 3 poze cu telefonul cu inculpatii

)
Inca un edit: am zis ieri ca introducerea astora i`o facut pe oscari sa faca cuib si sa multe de colo colo si ca se pregatesc sa depuna, well am avut dreptate

)))