[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: crimson
Forum Index » Profile for crimson » Messages posted by crimson
dat fiind ca am facut o tundere in seara asta scot la vanzare un lighena de plante compus din miriophilum scabratum, linophila, egeria densa, rotundifolia, cabomba, ceva plutitoare si altele, sunt cam 1 lighean, le dau bulk pe 35 ron sau un tub de aquatan de 500
dupa 2 luni de lasat total balta acvariul (chiar nu am mai avut timp) am facut acum un schimb de apa o tundere masiva(am scos cam 10-20l de plante), si o curatenie prin filtru ca nu mai avea debit deloc, pe furtune erau alge, dar nu strat de alge, furtunele erau practic infundate

valorile in bazin inainte de schimb erau:
no3=5
no2=0.05
kh=7
ph=7
gh=6

cred ca e ecosistem destul de stabil daca in 2 luni nu s-a intamplat nimimc cu bazinul, mai ales ca nu am mai pus nici maca fertilizant, nimic, doar de mancare le-am mai dat din cand in cand la pesti
in schimb a trebuit sa ridic neaparat capacul, pentru ca incepuse sa se faca ciorba, temp ajunsese la 38... dar se pare ca nu am avut nici o fatalitate pesti rezista se pare si in temperaturi mai mari...

o sa dau drumul si la co2 inapoi, pentru ca moss-ul a avut de suferit, ori nu a avut lumina ori lipsa de co2, dar dat fiind ca in nano prospera si fara co2, cred ca lumina a fost de vina....
acum ca s-a reabilitat complet bazinul... am si o surpriza.. cu toate ca nu am introdus nimic nou, ca am in acvariu atat platidoras armatulus cat si kuhli loaches, au aparut ceva creveti... nu stiu exact ce sunt par a fi masculi de RCS, nu am avut timp sa ma uit f f atent.....
salut, de cat ai nevoie?
vand planta plutitoare acvariu, ideala pentru acvarii cu betta, gurami etc.
detalii si poze pe P.M.
eu verific saptamanal calitatea apei pusa si calitatea apei din acvariu si am un log pe un caietel, in ultimele 3 sapt a fost 0.05-0.1 dumineca era 0,25-0,5 in seara asta 0, nu a ajuns la 0 niciodata de cand e startat.... imi vine greu sa cred ca e de la medii dar vedem in timp daca mai apar spike-uri

oricum buretii sunt prea grosieri sa tina bacterii calumea, vezi prin ei...
pai buretele ala era f f poros si filtrul avea aproape doar burete, daca te uiti cu ce medii vine..... are ceva ceramica ordinara 0,5l in 0,5l intra carbonul si perlonul, 1l bioballs si restul burete 2l, acum am asa 0,5l ceramica ordinara, in 0,5l carbunele si perlonul, 1l burete, 1l eheim substrat pro 1l biocera max pro 1200 si deja no2 e 0 avand in vedere ca aseara am schimbat mediile mi se pare prea repede....

oricum nu am mai avut no2=0 de cand am terminat ciclarea, deci filtrul... desi avea volum suficient nu isi facea treaba cum trebuie... pe viitor o sa scot carbunele si o sa pun un burete ce l-am scos acum... dar sa se mai dezvolte plantele ca am scos vreo 5kg de plante din acvariul vreo 10l ca volum.... mai astept 1-2 sapt sa nu vina algele si scap de carbune

oricum, cred ca s-a marit f mult capacitatea de filtrare cu noile medii, mi se pare prematur sa scada no2 intr-o zi... dar probabil ca au migrat instant bacteriile avide ce nu aveau unde sa stea

@ultkas pe sorb am deja o plasa f fina sa nu intre crevetii in filtru, tot ce intra mare in filtru intra prin surface skimmer, iar in acvariu am un filtru pe perlon ce trage toate particulele....
si care e sfatul pe care il ceri?
salut, pune turba pe buretele din primul sertar, vezi ca exista un burete cu gaura cilindrica in centru, sau poti aplica varianta naturala 300 de pomaceea si sa vezi cum scade kh )) eu nu stiu cum sa il tin sus, sau daca vrei o alta solutie naturala si mai putin evidenta, melci de substrat, sa vezi ce trag baietii kh din apa cum vezi cu ochii, agita substratul si nici nu prea isi fac aparitia

dar ai grija cu turba, oricum o dai o sa ai apa galbuie, e buna pentru anumiti pesti rea pentru altii
=)) asta e tare cu antibiotice selective ) daca vrei ceva selecrtiv incearca cu virusi sau antigene nu antibiotice!
orice acvariu in care folosesti antibiotice se va decicla, deoarece antibioticele omoara orice fel de bacterii, mai putin cele care capata imunitate in timp la ele, dar in nici un caz nu sunt selective, deci daca bagi antibiotic sigur se va decicla bazinul, am patit chiar eu treaba asta....

parerea mea personala este ca ar trebui sa il tii pregatit si cand se intampla sa iei apa din acvariu sa il umpli, si sa schimbi apa cu apa din acvariu zilnic, ca sa aiba cealasi mediu(foarte important deoarece pestele e deja bolnav si daca il mai si pui la acomodare.... exista sanse foarte mari sa moara), bazinuld e carantina nu trebuie sa fie foarte mare... dar proportional cu pestele... adica un neon il poti tine in 3l dar un ancistru sau ceva mai mare... clar nu
momentan e steril ca nu am pus nimic, bine, cele 2 sertare de mediu care au ramas ar trebui sa compenseze pana se incarca cu bacterii noul mediu, oricum buretii si bioballs nu cred ca faceau cine stie ce treaba comparativ cu ce ar trebui sa faca noul mediu, cu conditia sa acumuleze bacterii inainte ca bazinul sa se destabilizeze, daca o sa fie nevoie o sa schimb si ultimul sertar.... dar sa vedem cum se comporta mai intai...
pana la urma dupa ce am citit specifictiile la ceramica de la aquael nu m-am putut abtine sa nu incerc cu ea are 1200m2/l fata de substrat pro care are doar 450m2/l
este vorba de biocera max pro 1200 a costat 35 ron, fat de substrat pro care a fost parca 40 sau 50, una peste alta arata la fel ca siporaxul, si din specificatii pare la fel sper sa si fie.... vom vedea, sper sa scada no2 dn bazin pentru ca buretii ce-i aveam.... vedeam prin ei, deci nu aveau suprafata mare... acum cu 1l de substrat si 1l de biocera sper sa cresc destul de mult randamentul....
momentan unul... pe viitor mai bag 2 ca am doar 1l cumparat nu am luat mai mult dar o sa mai iau ceva medii, sa pun tot substrat pro in toate sau mai sunt si alte medii la fel de poroase ma gandesc sa nu fie chiar identice toate....
multumesc de sfaturi si pentru rabdare, o sa icep sa inlocuiesc din media cu substrat pro, si poate gasesc siporax sa inlocuiesc si ceramica cu buretele din primul sertar....
salut,

unde ai gasit otto?
nu e chestia de spatiu, perlonul de la tetra are 2cm cam asa e doar o foita ;) era ideea doar de mediu filtrant
spui ca bioballs nu sunt bune? sau doar ca e mai eficient substrat pro si face acelasi lucru cu o eficienta mai mare?
pai eu mai am un filtru cu perlon mare in bazin.... sa mai las perlon si in filtrul tetra?
salut,
sa inteleg cea mai buna varianta e sa inlocuiesc sertarul 3 cu eheim substrat pro si un burete sa il mut in locul carbunelui?

am mai vazut o chestie pe net substrat pro in bioballs adica sa le umplu cu substrat pro.... e bine sa fac asa?
datorita faptului ca m-a pus pe ganduri faptul ca nu imi scade no2-ul am decis sa fac un upgrade la mediile filtrante, filtrul de la Tetra vine cu prea multi bureti din ce am observat, el e compus asa:

sertarul 1(cel de jos), ceva inele cermaice neporoase jumatate de sertar, si jumatate burete

sertarul 2 bioballs

sertarul 3 2 bureti

sertarul 4 1 burete, un bad carbon activ si un film de perlon

am luat 1l eheim substrat pro care pare foarte poros si care ma gandeam sa il pun in sertarul 3
si sa scot buretele si ceramica din sertarul 1 si sa pun inele de la fluval care par mai poroase....

e buna ideea sau are cineva ceva sfaturi?

mentionez ca mai am un filtru intern doar cu perlon la care ii inlocuiesc media saptamanal deoarece se colmateaza, perlonul din filtrul mare sta curat in general....

Forum Index » Profile for crimson » Messages posted by crimson
Go to: