| Message |
|
|
|
Acum am citit de problema ta. Imi pare rau de pestisorii tai,dar cred ca pot sa te ajut pe viitor cu sfaturi.Pestisorii nu au murit de la hranirea cu rame(eu le dau curent rame "proaspat culese" si nu am avut nici o problema, dar daca ai rabdare poti sa le lesi la "curatat" cum zicea Dolly)ci ,cel mai probabil,s-au imbolnavit de hidropizie(abdomen f umflat ,solzii in raspar,ochii umflati). Este o boala tipic ciprinidelor care apare mai ales primavara(si/cu viremia de primavara ori pojarul crapului), boala ce apare datorita faptului ca apa in care traiesc este foarte incarcata cu substante organice(murdara,chiar daca ea este translucida) ori pestii au fost hraniti cu o mancare de f proasta calitate(nu e cazul ramelor)
|
 |
|
|
|
va urma...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
am foarte multe poze. stie cineva cate poti posta pe forum?
|
 |
|
|
|
Acoperit?nu,aia era zapada depusa pe gheata.Copca o pastram cu ajutorul dispozitivului electric de culoare neagra.Pestii stateau cuminti la 4 gr C cat are apa sub gheata...
|
 |
|
|
si:
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
am sute de poze,numai sa pricep cum le postez...
|
 |
|
|
|
numele meu este ovidiu
sunt din Iasi
am 39 de ani
si practicant de acvaristica de 30 de ani
varful carierii de acvarist l-am avut in facultate,cand cele 10 acvarii ma ajutau sa am bani de buzunar
mai tarziu am avut chiar un apartament inchiriat pentru acest hoby unde aveam vre-o 20 de acvarii si peste 20 de specii
am reusit sa reproduc majoritatea speciilor de pesti din acvaristica Romaniei,insa iubirile mele au fost gupy-i,scalarii si discusii
marea dezamagire a fost ca nu am reusit reproducerea pestilor-cutit
acum am un singur acvariu cu discusi,pasiunea alunecand spre ceva nou in acvaristica si anume crapii koi
am realizat un helesteu de gradina de aproximativ 60mc de apa
dimensiunele helesteului sunt L=6m,l=4m,hmax=2.5
am cam 50 de crapi de toate felurile si dimensiunile(cel mai mare are peste 3 kg si 50 cm) ce traiesc langa 30 de carasi cometa ce au peste jumatate de kg fiecare
piesa de rezistenta sunt cei doi sturioni capturati din raul Prut de un pescar si salvati de mine( de la tigaie) cu ceva bani
ca plante in iaz am cativa nuferi ,singurile plante ce rezista in apa cu pestii mei
|
 |
|
|
|
a reusit cineva reproducerea crapilor koi,pe cale naturala,in propriul helesteu?
|
 |
|
|
|
noutati cu iazul?este gata?
|
 |
|
|