[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ovidiualn
Forum Index » Profile for ovidiualn » Messages posted by ovidiualn
In Iasi ,acum cativa ani,mai exista EXOTICA, un magazin/expozitie cu vanzare in care eram membru. Fiecare membru avea in grija un acvariu in care isi etala cei mai frumosi pesti. Eu aveam de ceva vreme in acvarii niste bibani soare(Lepomis macrochirus) si m-am gandit sa-mi amenajez acvariu cu acestia. Am pus niste cioate,ceva bolovani si sa vezi minunatie:aveau un succes la public ce starnea invidia celorlalte specii exotice! Totul a culminat cu cumpararea lor de catre niste studenti greci, ce i-au dus in tara lor,cu un pret ce-a lasat cu gura cascata pe ceilalti colegi de magazin!
Aici puteti vedea ca pestii sunt activi si sub gheta. Auzindu-mi pasii ,au venit imediat la "suprafata"(gheata era de 10cm) si asteptau hrana!
image

Uploaded with ImageShack.us
Aici este iarna trecuta cu zapada si mult frig! Am postat si fotografia termometrului din bord! Si pestisorii stateau cuminti la fundul iazului...
image
image
image
image
image
si
image
image
image
image
image
image
fiti siguri ca totul este o farsa...
alte imagini:
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
pret de achizitie, 250 ron
http://www.amazon.com/Aquarium-Atlas-1-Rudiger-Riehl/dp/3882440503
Imi pare rau ,dar acum chiar nu am timp de pachete. Daca nu se da in scurt timp,mai vorbim...
Eu nu inteleg:intrebi daca "fundul dublu il pot aplica pe acvariu deja lipit",apoi te arati mirat de utilitatea lui?!? sau intrebi si tu ,asa, "la marea arta chineza", cum obisnuieste sa zica un amic de-al meu?
La volumul de 100 l cat are acvariu tau ,esti la limita cu grosimea sticlei si\deci ar fi nevoie de intarituri. Nu e inalt, dar e lung...
Vand atlasul lui BAENSCH , AQUARIUM ATLAS, editat in engleza, ce contine peste 4500 de fotografii cu pestii de apa dulce din lume si informatii complete despre acestia. Cartea o am in dublu exemplar,livrarea numai in Iasi, starea ei fiind perfecta.
image
image
Da,poti pune fundul dublu pe exterior(intorci acvariul cu fata in jos si pui foaia de sticla ,la aceeasi dimensiune cu fundul lui,deasupra.Ca remarca este faptul ca siliconul sa-l aplici in linii paralele,pt ai da voie aerului dintre sticle sa iasa afara. Intaritura trasversala o pui sus,pe mijlocul acvariului in asa fel incat sa faca un T cu capacul de sticla pe care,presupun,ai sa-l pui.
imediat dupa ce am intins folia,a venit o ploaie torentiala ce mi-a dat mari batai de cap(un mal surpat si apa acumulata in groapa aprox. la cca 4mc!)
image
image
image
image
image

La iarna care e situatia cu un astfel de pond? Se acopera si se incalzeste sau se scot pestii?

Daca iazul are minim 90 de cm adancime,pestii sunt in regula datorita unui fenomen fizic "bizar":iarna,cea mai calda apa din iaz se afla la fund si nu la suprafata cum ,se intampla de exemplu ,intr-un acvariu( ipotetic) unde apa este statica. Explicatia este ca la 4 gr C apa are cea mai mare densitate,adica este cea mai grea.Se formeaza astfel pe fundul helesteului o "patura" de apa mai calda decat cea aflata in contact cu aerul rece al iernii, loc unde pestisorii intra intr-un fel de hibernare,respira mai rar,bataile inimii sunt mai rare,se hranesc mai putin spre deloc.Exista insa o conditieestisorii trebuie pusi in helesteu primavara sa poata trece prin toate succesiunile lunilor de vara-toamna,sa suporte variatiile de temperatura natural,gradual intai crescator si apoi descrescator.Daca ai pune un pui de crap koi toamna in iaz nu ar avea nici o sansa de supravietuire ,iarna.
Nu dispera! asa am patit si eu cu prabusirea malurilor din cauza ploii...Dar sa vezi ce satisfactie o sa ai cand totul v-a fi gata, stiindu-se faptul ca lucrurile bune se obtin greu...
de unde esti? plantele si pestii m-ar interesa...
Acum mai bine de 15 ani era un magazin de acvaristica grozav in Onesti. Proprietar era un tip din Moldova, Tolea pe numele sau. Am colaborat impreuna...frumoase timpuri.
astea sunt ciclidele mele:
image
image
image
image
image
image
Este f bine ca primenesti apa mereu, numai ca apa din fantana,fiind la adancime, are o mica concentratie de aer solvit in ea. O solutie ar fi aerarea ei cu o piatra cuplata la o pompa de aer sau o fantana arteziana realizata cu ajutorul unei pompe de apa.
Cat priveste boala carasilor, erau ornamentali(cometa)sau din cei obisnuiti,argintii,de balta?

L-am mai strans putin. Alber
Tarziu am citit postul tau,asa ca nu stiu cum mai pot ajuta. Cu privire la moartea celor mai mari pesti ,din toate speciile,se stie ca lipsa O2 solvit in apa duce la acest lucru! Cei mai mari mor primii...dar prin asta ii ajuta pe cei mai mici si mai multi sa supravietuiasca... La 7-8 mc de apa ar trebui sa ai 7-8 crapi(sau pesti de talia lor). Este ca erau mult mai multi?
se puteau trata cu antibiotice ,cu bune rezultate daca boala era in stadiu incipient,dar acum e tardiv...

Forum Index » Profile for ovidiualn » Messages posted by ovidiualn
Go to: