[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ovidiualn
Forum Index » Profile for ovidiualn » Messages posted by ovidiualn
Am fost acolo si pot sa-ti spun ca nu sunt 100% sinceri. Pozele din link-ul tau sunt luate de ei de pe net,pestii lor avand un colorit maxim pana la orange,rosul lipsind cu desavarsire!
Oricum, crapii de acolo nu sunt indicati pentru tine pentru ca sunt crescuti in iazuri mari,de mii de ori mai mari decat ce ai tu;in conditiile astea,pestii nu s-ar acomoda niciodata in helesteul tau.Poti lua puiet de-o vara de la ei,numai ca nu vand la bucata...
Despre lin,pana nu-l vad frecandu-se,nu cred!
beez !hai sa ne uitam la titlul topicului si sa radem la ce am ajuns!
Nu mor caii cand vor cainii...
am inceput sa scriu dupa alber,dar a fost mai iute beez...
Astea erau cuvintele mele, dar nu m-am priceput sa le astern asa de plastic. Nu am facut diferenta intre unul ce cheltuie mii de euro pe hobby-ul sau si altul, ce cu doi banuti ,tine un beta intr-un pahar de bere...
ma gandeam ca ne uneste PASIUNEA pt lumea acvatica...
Daca un nene ,ce paseste in domeniul acvaristicii ,posteaza cei doi guppy din" borcanul " ce cu greu l-a cumparat din salariul lui de bugetar imi prezinta "marfa "sa, nu as sari repede cu un copy paste cu un acvariu superb din Olanda, ticsit cu masculi de gup super potenti..
In sfarsit,multumesc pentru link colegului...(si asta cu sinceritate)
laboca mi-a trimis spre studiere, in PM,imagini cu un iaz super meserias, dar din pacate pentru el ,AL ALTUIA!
Eu as fi dorit sa ma uimesti cu ceva relizat de tine...eh
Tin sa precizez ca helesteul meu este in constructie, departe de cum mi-ar place mie sa fie.Voiam sa va arat live pe ce-mi cheltui eu banii... Dar apare unu' ca asta si-ti piere cheful...
Succesuri in viata ta!
ai id-ul meu de mess pe profile
cred ca-mi pierd timpul aiurea...
ceuameni...m-am hotarat! imi cumpar pom de craciun numai anul asta...
100 la 100 de acord cu scubu...
Bine ai venit! Sa stii ca am vazut la un pet-shop niste pestisori din plastic,zici ca-s vii! dar nu-ti spun adresa!
acum pe bune,scoate plantele alea artificiale ca nu-si au rostul acolo. Cred ca ai dorit un colt viu in casa... Nu?
Oo...foarte bun!
Daca helesteul e asa de mare ,eu as pune in el crapi koi(vre-o 5-6). Sunt spectaculosi fata de carasi, mai ales cand sunt peste 1 kg/buc. Imagineaza-ti o namila de asta mancand din mana ta...
Atunci ai 3600 l de apa cea ce este suficient pentru 10 carasi adulti. Ca plante iti recomand 1 nufar si cateva fire de stanjenel plantate in ghivece si lasate pe fundul iazului. PH-ul este bun dar cred ca stii ce ph prefera carasii. Daca o sa mai ai pui, nu trebuie sa-i hranesti cu nimic special,ei procurandu-si hrana ,fara probleme ,din iaz pana cresc un pic si incep sa roada din mancarea adultilor. Lasa natura sa-i selectioneze si eventualii carasei vor fi cei mai frumosi si rezistenti pesti din iaz.
E foarte bine ca ai filtrare insa nu ai spus ce filtru detii.
Pestii pot fi lasati in iaz si la iarna.
Pune niste poze helesteul tau.
La" alte vietati" de langa noi ma simnt obligat sa vi-l prezint pe GRIG, catelulul ce cu pieptul dezgolit imi apara pestisorii din helesteu...
Este cuminte , devotat si a inteles ca triplul salt cu dublu surub nu se face in iazul de acasa!

image
image
image
image
image
Ai pus prea multe intrebari deodata si din cauza asta era greoi raspunsul. Nu dispera,carasii depun de mai multe ori pe an. Trebuia numai sa le oferi ascunzisuri din plante plutitoare(la urgenta erau bune si alea din plastic) Nu ai dat marimea bazinului, capacitatea lui(2x2x?)...
Mazga de la suprafata este probabil de la nisip, nu trebuie sa te ingrijoreze...Daca vrei insa sa o indepartezi, o poti face cu ajutorul unui ziar: il intinzi pe toata suprafata acvariului,pe luciul apei ,astepti cateva secunde dupa care il indepartezi cu grija. Mazga v-a adera la suprafata acestuia, lasand apa curata...
Apa din acvariu are un miros specific, ca doar acolo traiesc vietuitoare acvatice pe care le hranesti,care elimina ce mananca ,respira etc.Ai plante, colonii de bacterii...in fine. La acel miros "de balta" ma refeream si nu la mirosul de hidrogen sulfurat dintr-o mlastina! Daca ai ocazia sa intri intr-o incapere cu cateva acvarii,ai sa intelegi ce voiam sa spun. Cand ai o crescatorie, nu te deranjeaza, dar cand acvariul il ai in sufragerie sau dormitor,mirosul ar fi neplacut. Pune intr-un pahar apa din acvariu si in altul apa plata ,din sticla de la market, apoi verifica-le olfactiv pe amandoua in parte. Intelegi acum?
Initial capacele mele sunt dintr-o bucata,apoi le tai in doua,bucatei mai mici lipindu-i un maner din slicla( ce ma ajuta sa-l indepartez cu usurinta atunci cand imi hranesc pestii) Astfel se imbina perfect ca si cum capacul n-ar fi taiat.
De remarcat e faptul ca cele doua bucati de capac nu sunt egale,avand propotii foarte diferite,respectiv 90-10%.
Dar asa fac eu si asta e parerea mea! Fiecare e liber sa faca cum vrea el...
Si ultimele fotografii,apoi promit ca nu va mai stresez:
http://img444.imageshack.us/img444/1913/dsc02330l.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/5210/dsc02335s.jpg
http://img15.imageshack.us/img15/6563/dscf2103u.jpg
http://img130.imageshack.us/img130/614/dscf2108o.jpg
http://img571.imageshack.us/img571/6851/dscf2113o.jpg
http://img717.imageshack.us/img717/1861/dscf2091v.jpg
Dupa parerea mea avantajele ar fi mai mari decat dezavantajele:
-mentii usor curatenia capacului
-nu apare condens pe instalatia electrica
-nu sar pestii din acvariu(pt speciile ce au acest obicei si nu sunt putine)
-stopeaza raspandirea mirosului"de balta" din acvariu
-reduce zgomotul bulelor de aer ce se sparg la suprafata apei
-nu scade nivelul apei prin evaporare si pastrezi astfel o temperatura mai mare in apa cu un cost mai mic de energie electrica.
Eu intre neoane si luciul apei pun intotdeauna o foaie de sticla! Condensul este foarte mare(mai ales ca am discusi ce-i tin la 30C) iar lumina ce o pierd prin acest lucru o compensez prin punerea unui tub de neon in plus fata de necesar.
Hai sa ne traiesti! si sa te tina pasiunea... pana ti-oi spune eu sa te opresti!

Forum Index » Profile for ovidiualn » Messages posted by ovidiualn
Go to: