Message |
|
Parte din plante au plecat la user-ul mariusrudaru. A mai ramas ceva covor marsilea
|
 |
|
Donez cateva poturi de marsilea si cateva fire de bacopa numai in Bucuresti, doritorii vor trebui sa le ridice din zona Piata Rahova
|
 |
|
Schimbi cu ce???
|
 |
|
Si eu sunt cam in aceeasi situatie; dupa ce m-am chinuit si i-am adunat cu penseta (cred ca erau sute) ma miram de unde tot apar. Am desfacut filtrul extern si am descoperit o adevarata maternitate. Acum tot nu am scapat definitiv dar e mai bine. Dupa ce gasesti melci asasini sa-mi spui si mie rezultatele. (ma indoiesc ca pot fi asa selectivi si nu ataca si alte specii de melci si numai pe maidanezi ii hacuie).
|
 |
|
Salutare
Le-ai pus gand rau la pomaceea?
|
 |
|
Caut scalari standard (argintiu cu 4 negre) sau daca se doreste la schimb cu alti scalari patati cu negru si galben roscat si voalat(2-3 bucati)
Numai din Bucuresti!!!
|
 |
|
Bine ai venit.
Cred ca ai cam exagerat cu masurile de siguranta; pentru un acvariu de 100-120l puteai sa folosesti fara probleme sticla de 6 mm (eu am un bazin de 120 l- 80/40/40-facut din sticla de 6 (la care au fost necesare intarituri) de mai bine de 10 ani si nu are nici un fel de probleme. Ceea ce ai facut tu in materie de rezistenta puteai sa faci la un bazin de 300-700 l. Bafta in continuare
|
 |
|
Salutare si bun venit
|
 |
|
Salutare
ma intereseaza; lasa un nr de tel in pm si vorbim luni 27.12
|
 |
|
Salutare,
ma intereseaza ; lasa un numar de tel in pm si vorbim luni 27.12.
|
 |
|
RE: sunt cei din poza sau clasici ( standard= argintiu cu patru dungi negre) ?
|
 |
|
|
 |
|
Daca nu este cu suparare m-ar interesa pe mine, bineinteles daca mai este de actualitate. Astept un semn. Multumesc
|
 |
|
Bine ai venit. Daca ti-ai facut singur acvariul inseamna ca ai trecut de faza mersului "de-a busilea" intrale acvaristicii.
|
 |
|
Sincer nu vad unde este contradictia intre ce spun eu si ce spune djphazer. Din contra ,vad ca suntem de acord in tot ce a spus.
|
 |
|
Teoretic ai dreptate, practic insa am rezerve.
Exemplificare: de la firma Marbo (firma ce comercializeaza numai produse Osram si spun ca sunt reprezentanti Osram Germania) am cumparat un balas frumos ambalat pe care era scris'made in Germany". Dupa doua luni am mers sa cumpar inca un balast de acelas tip dar cand mi l-a dat era fara imbalaj si scria pe el ca e fabricat in China. I-am atras atentia vanzatoarei ca alta data mi-a dat la acelas pret alt ceva iar ea mi-a schimbat piesa cu un altul ambalat pe care nu mai scria ca este chinezesc dar calitatea ambalajului si finetea cu care era executat balastul nu avea nici o legatura cu cel cumparat cu doua luni in urma. Asta ma face sa inteleg ca exista mai multe surse de aprovizionare iar metoda de a face comert nu are nimic de-a face cu respectul fata de brand.Ceea ce spune Lazarginel este valabil in alta parte nu la portile orientului.
Ica o exemplificare: acum cativa ani am ajuns intamplator intr-un depozit de electronice arhi-plin cu televizoare Akai. Intr-o discutie cu un responsabil de acolo am facut o apreciere vis-a-vis de cantitatea foarte mare de televizoare si ca probabil au avut nevoie de un vapor ca sa le importe di Japonia. Respectivul a ras si mi-a spus ca nici vorba de Japonia ca acolo unde se produc acestea se numeste "fabrica de televizoare" si ca odata cu comanda se specifica numele care vrei sa- poarte produsul final si tara care ai vrea sa fie scrisa pe el. Tara care produce asemenea lucruri "de firma" este TURCIA. Cam asa stau lucrurile cu firme mari de distributie apai cu cele mici (saracii cumpara de la cei mari crezand intradevar ca produsul respectv fiind vandut de firme mari au si garantia ca nu sunt contrafacute).
|
 |
|
Totusi cred ca intrun fel sau altul suntem obligati sa platim niste bani in plus pentru a plati firma. Nu imi vine sa cred ca firma JBL (de exemplu) are linie de productie si pentru tuburi neon, pentru produse chimice,hrana si altele. Mai de graba inclin sa cred ca aceste firme de altfel absolut onorabile cumpara aceste produse de la adevaratii producatori iar prin contractele respective impun sa se scrie pe produs numele firmei care comercializeaza marfa nu a producatorului(cum se practica si pe la noi dealtfel) . Ar fi interesant de aflat cine este acel producator si nu ar fi de mirare sa descoperim ca aceste tuburi sunt produse prin Turcia sau China si astfel sa ne dam seama ca marfa nu face nici30%, restul e adaos comercial sau japca pe fata
|
 |
|
Ce fel de tuburi (in ce combinatie) ai folosit?
|
 |
|
Ai dreptate Scificuss. Poate ca tocmai algele a inobilat plantele si le-a crescut valoarea.
Si mie imi place "echilibru".
|
 |
|
Rolul gelatinei in acest amestec este de a controla si totodata tempera reactia dintre zahar si drojdie. In lipsa gelatinei reactia devine destul de violenta co2-ul rezultat va depasii nevoia de consum si totodata capacitatea difuzorului ceea ce va duce la cresterea presiunii in "instalatie" riscand sa te apuci de zugravit in preajma Craciunului. Folosind gelatina bomba poate functiona cca 3 saptamani iar fara maxim 2 zile daca nu crapa sticla sau furtunul in 3 ore .
Bafta
|
 |
|