[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tuburi t5  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
adrian t
Member
[Avatar]

IP:

Am un acvariu juwel rio 180 dotat din fabricatie cu doua tuburi t5 de 45w. Dupa aproape 2 ani de functionare tuburile dau semne de oboseala si trebuie inlocuite, numai ca nu se mai poate vedea nimic scris pe tub( nici firma producatoare si nici un cod dupa care sa caut). Acvariul este populat cu characidae si este bine plantat. Va rog sa-mi recomandati ce tuburi ar trebui sa cumpar.
Multumesc
[Email] [Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Osram 865 ,Philips 865
Sau 965

Ogar batrin dar.... cu miros fin
adrian t
Member
[Avatar]

IP:

Firma osram nu fabrica tuburi t5 la 45w, cea mai apropiata dimensiune ar fi ale celor de 39w dar si aici avem o diferenta la lungime de cca5-10 cm. Voi verifica si la Philips
[Email] [Yahoo!]
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

JBL Natur Ultra+ JBL Tropic Ultra 45W, 895 mm.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/12/2010 21:52:23

Numai prostii au doar convingeri si nici o indoiala!
[Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Cred ca la Dennerle , gasesti la dimensiunea dorita de tine
Mai era o firma da chiar nu mai stiu care
si decit sa scriu prostii mai bine o las suspendata

adrian t
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc de sfaturi; voi incerca combinatia lui kyoshoi(banuiesc ca aceasta combinatie a fost testata de tine si a dat rezultate bune intr-un acvariu plantat)
[Email] [Yahoo!]
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

Comparativ cu tuburile Juwel, sunt net superioare cele de la JBL, plus cau CRI-ul de 90.
Le-am schimbat de curand si plantele se simt mult mai bine.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/12/2010 15:03:10

[Yahoo!]
adrian t
Member
[Avatar]

IP:

Ce fel de tuburi (in ce combinatie) ai folosit?
[Email] [Yahoo!]
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

Cea de mai sus.

[Yahoo!]
adrian t
Member
[Avatar]

IP:

Totusi cred ca intrun fel sau altul suntem obligati sa platim niste bani in plus pentru a plati firma. Nu imi vine sa cred ca firma JBL (de exemplu) are linie de productie si pentru tuburi neon, pentru produse chimice,hrana si altele. Mai de graba inclin sa cred ca aceste firme de altfel absolut onorabile cumpara aceste produse de la adevaratii producatori iar prin contractele respective impun sa se scrie pe produs numele firmei care comercializeaza marfa nu a producatorului(cum se practica si pe la noi dealtfel) . Ar fi interesant de aflat cine este acel producator si nu ar fi de mirare sa descoperim ca aceste tuburi sunt produse prin Turcia sau China si astfel sa ne dam seama ca marfa nu face nici30%, restul e adaos comercial sau japca pe fata
[Email] [Yahoo!]
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

Perfect de acord cu tine. "Umbrela" unei marci sub care apare un produs costa.

[Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Nu, dragilor gresiti
Treaba sta asa :
Dennerle ,JBL ,Giesemman,etc
Toate aceste firme se duc la cei 3 mari producatori de neoane din lume(europa) america nu stiu
Philips,Osram ,Narva
Si le dau date tehnice in ce parametri sa se incadreze neoanele lor
Dupa care platesc o taxa in plus pentru brand si pentru adaugarea de noi gaze ,fata neoanele standard
Firma nu mai are voie sa produca acelasi neon cu aceiasi parametri pentru o alta firma
De aceea neoanele de firma sunt mai scumpe ,contin alte tipuri de gaze si in cantitati mai mari

This message was edited 1 time. Last update was at 05/12/2010 13:25:39

adrian t
Member
[Avatar]

IP:

Teoretic ai dreptate, practic insa am rezerve.
Exemplificare: de la firma Marbo (firma ce comercializeaza numai produse Osram si spun ca sunt reprezentanti Osram Germania) am cumparat un balas frumos ambalat pe care era scris'made in Germany". Dupa doua luni am mers sa cumpar inca un balast de acelas tip dar cand mi l-a dat era fara imbalaj si scria pe el ca e fabricat in China. I-am atras atentia vanzatoarei ca alta data mi-a dat la acelas pret alt ceva iar ea mi-a schimbat piesa cu un altul ambalat pe care nu mai scria ca este chinezesc dar calitatea ambalajului si finetea cu care era executat balastul nu avea nici o legatura cu cel cumparat cu doua luni in urma. Asta ma face sa inteleg ca exista mai multe surse de aprovizionare iar metoda de a face comert nu are nimic de-a face cu respectul fata de brand.Ceea ce spune Lazarginel este valabil in alta parte nu la portile orientului.
Ica o exemplificare: acum cativa ani am ajuns intamplator intr-un depozit de electronice arhi-plin cu televizoare Akai. Intr-o discutie cu un responsabil de acolo am facut o apreciere vis-a-vis de cantitatea foarte mare de televizoare si ca probabil au avut nevoie de un vapor ca sa le importe di Japonia. Respectivul a ras si mi-a spus ca nici vorba de Japonia ca acolo unde se produc acestea se numeste "fabrica de televizoare" si ca odata cu comanda se specifica numele care vrei sa- poarte produsul final si tara care ai vrea sa fie scrisa pe el. Tara care produce asemenea lucruri "de firma" este TURCIA. Cam asa stau lucrurile cu firme mari de distributie apai cu cele mici (saracii cumpara de la cei mari crezand intradevar ca produsul respectv fiind vandut de firme mari au si garantia ca nu sunt contrafacute).
[Email] [Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

A nu se confunda telivizoarele ,balasturile si alte.... cu productia... de neoane

djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Pot si eu sa dau un exemplu cunoscut mie. La capitolul HID (xenon) auto exista firme care imita unele firme consacrate, si asa apar branduri gen SIEMENSHID sau PhilipsPatent pe care oamenii le cumpara "de bune". De asemenea, cunosc o firma in china, unde la o comanda de peste 1000 de intalatii HID auto, se pot numi cum vrea cumparatorul .

.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: