| Message |
|
|
|
Update: Toti pesti sunt ok, nu am avut ich in bazin din noiembrie anul trecut, nici macar acum cand adaugat acesti pesti sensibili.
Azi le-am dat sa manance din mana au venit aproape toti chiar si blonde naso si copperband butterfly, chiar si moorish-ul a dat o tura. Momentan nu mananca ca ceilalti, adik ciuguleste foarte mult de pe pietre, dar inca nu prezinta simptome ca e slabit.
Am incercat diverse metode, chiar i-am pus si o piatra cu bureti (pana la urma a curatat-o un crowie snail), un shell cu mancare congelata dar a venit altii si au mancat. (Am incercat asta ca am vazut ca a atacat cativa melci + a dat odata o lovitura la zoasi, dar de 3 zile i-a lasat in pace si si-au revenit).
O sa revin cu niste poze in week-end.
|
 |
|
|
|
Deocamdata sunt ok, toti mananca in afara de moorish, dar azi a ciugulit putina mancare (am pus niste usturoi) si cred ca asta la tentat.
Mi-a ciugulit niste zoasi si ceva melci. Deocamdata arata bine nu e slabit. Sper in 2-3 zile sa il fac sa manance.
Oricum daca il fac sigur ii iau inca unul ca sa o duca mai bine. E un peste clar de grup si nu trebuie tinut singur.
|
 |
|
|
mugurel wrote:
Sa-ti trimit bureti de la Iasi sau faci scuba pe acolo???
Bag o scuba scurta aici, mai degraba  )
|
 |
|
|
|
Mersi, va tin la curent.
Pana acum imi place foarte mult cum se comporta. Am schimbat magazinul si acestia sunt primii pesti luati de la acest magazin. Cand ma apropii de geam vin la mine, nu sunt fricosi sau stresati. Blonde naso mananca de toate, chelmonul a mancat doar mancare congelata nu s-a atins de fulgi iar moorish inca nu a mancat, dar am vazut ca ciuguleste de pe pietre si se plimba printre mancare.
|
 |
|
|
|
Ok Ok..
Cateva poze nereusite. Am facut cand le-am dat de mancare azi. O sa mai fac cate poze zilele astea (mai reusite). Toti mananca in afara de moorish momentan dar macar nu sta ascuns, doar se plimba prin mancare.
|
 |
|
|
|
Un mic update. Bazinul o duce super bine, am inceput sa fac aditii de kh, Ca si Mg, am facut si o rearanjare la reactoare ca sa fac mai mult spatiu in sump si sa nu se mai aduna mizerie acolo. Asa ca dupa modificarile astea si fara sa mai fac schimb de apa am ajuns la urmatoarele: No3: 1 PO4: 0 Ca: 430 Mg 1300 (vreau sa il urc pana la 1350) Kh 9.3 PH 8.1 Am ajuns sa spal ciorapi odata la 3-4 zile (inainte ii spalam o data pe zi) + am dat deja comanda de Clarisea SK15, vreau sa trec de pe ciorap pe rola. Pestii sunt super ok, apa este foarte clara fara particule (inca mai am problema cu diotemele dar vad ca e foarte buna pentru melcii). Legat de problema cu algele verzi am vazut ca au inceput sa dispara din ele + vinovatii sunt hermiti, i-am surprins cand mananca din ea. Saptamana asta am bagat 1x chelmon, 1x moorish idol (din pacate a venit singur, nu pereche cum am vrut) si 1x blonde naso tang. Toti mananca congelate si fulgi. O sa pun in curand si niste poze.
|
 |
|
|
Interesant proiect. O sa ma abonez la topicul tau si o sa citesc progresul + poate mai invat cate ceva pt viitoarele proiecte
Acum un mic sfat bun: sa te asiguri ca ai 2 tevi pt retur.
In loc sa pui o pompa de 12000, pune 2 pompe de 8000 care sa aiba robinet/rotita de putere.
Pica una, mergi cu cealalta pana o schimbi.
Chestia asta e la fel de importanta ca bean animal.
|
 |
|
|
|
Salut, Are cineva cum sa ma ajute cu 2 bidoane de calce sodata prin 2 metode:
1. Daca le poate achizitiona cineva si sa i le dea lui Marius (alias = Bunicu)
2. Sa imi zica o adresa de unde poate sa se duca sa le cumpere el.
P.S. pt solutia 2 se poate lua pe persoana fizica?
|
 |
|
|
Ce oameni rai
Nu am contrazis ce ai zis Dragos, nu stiam despre apa sarata, dar e bine de stiut. Eu am zis ce am facut si ce s-a intamplat.
E totul ok, da?
|
 |
|
|
EU am masurat odata. Am amestecat apa RO cu sare si apoi masurat si dat valoarea de 120 si ceva.
Nu stiu, nu te contrazic. Incercat odata, vazut, placut si cu asta basta 
|
 |
|
|
Felicitari si la mai multe postari 
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Masurat cu 2 instrumente: TDS pen si TDS-ul permanent de la Creator:
- apa osmoza proaspata: 0.00 - 0.01 ppm
- apa osmoza statuta in bazinul de colectare: 0.03 (am schimbat-o de curand, cea care a stat mai mult avea 0.06)
Masurat doar cu pen-ul:
- apa robinet: 110 ppm
- in apa sarata da eroare, probabil ca sare din scala (l-am spalat bine cu osmoza dupa utilizare, sper sa nu se strice)
Nu stiu de ce iti da eroare
Eu cu tds pen il folosesc doar pt bazinul ATO, iar tds permanent e legat de sistemul RO si de bazinul de colectare. O data pe saptamana trebuie sa bag apa (din bazinul de colectare) in bazinul ato ( ~60L).
In bazinul de colectare intra 003 si sta 003 iar in bazinul ato dupa o saptamana are 004. Dar nu mai mult.
Aici mi-am facut un sistem care merge super ok si pot sta linistit. Stiu doar ca trebuie sa bag o data pe saptamana 60L de apa.
|
 |
|
|
|
Eu masor cu un tds pen drive. Nu inteleg de ce zici ca cu apa sarata ar trebui sa aiba peste 2000.
Daca nu exista gauri atunci problema e in alta parte.
Dar chiar daca lasi apa RO si o luna la statut mai mult de 20 nu ar trebui sa arate dar 500 in cateva zile.
|
 |
|
|
|
E foarte ciudat. Eu am nps-ul 003 -004 maxim.
Iar dupa ce amestec cu sare are 160~200, iar la robinet apa are ~364.
Deci 500 e foarte mare. Goleste compartimentul si da inca o mana de silicon. Sau pune intr-un alt recipient.
|
 |
|
|
koala wrote:
- ala care descopera medicamentul impotriva grisului o sa se imbogateasca... sa arunci pastila in apa si pestii sa se insanatoseasca. Fara riscuri si fara efecte secundare.
 abia astept descoperirea secolului
OK va tin la curent, sper sa nu am probleme 
|
 |
|
|
|
Sunt de accord cu voi. O sa fac un mic experiment si va spun cum decurge. Am citit mult despre boala asta ich, exact care sunt etapele cum functioneaza si cel mai comun lucru am citit ca parazitul asta nu supravietuieste fara o gazda, are o durata de viata foarte mica. (de aici si perioada de 6-8 saptamani) De cand a murit Angelfish emperor nu am mai bagat nici un peste. Deja am 1 luna si jumate si momentan nici un peste nu prezinta simptome. Peste 2-3 luni o sa bag 7-8 pesti mentionati in topicul meu. Acesti pesti o sa fie carantinati 2-6 saptamani in functie de cum se prezinta. Daca nici unul din peste nu o sa faca ich si o sa fie totul ok inca 1-2 luni eu zic ca experimentul e un succes. Esti de accord cu mine Ricardo?
|
 |
|
|
Frumos. Felicitari acum cu putina rabdare in maxim un an nu o sa mai vezi petic de piatra 
|
 |
|
|
elven wrote:Atat UV cat si Ozonificatorul s-au dovedit a fi inutile in 99% din cazuri in acvaristica marina. La inceputuri erau la mare moda dupa care s-au dus...la fel si reactoarele de calciu, alti dinozauri ai echipamentelor, au fost inlocuite cu pompe de dozare care au devenit mai performante si mai accesibile. Singurii care mai folosesc reactoare de calciu sunt cei care au bazine foarte mari dar acestia sunt destul de putini.
NU sunt deloc de accord cu tine alex legat de parerea ta despre UV. 1. iti limpeste apa 2. iti poate curata apa de chestii nedorite. Cei de la BRS spun ca uv-ul in apa marina e mai importanta decat skimmerul ;) Si am observat si eu ca de cand am UV-ul pestii o duc mai bine. Am bagat un emperor care s-a umplut de ich si a murit in cele din urma. Dupa 2 luni de cand a murit (si 3 luni de cand il am) nici un alt peste nu a facut ich. Nici macar nu se scarpina plus am 2 tangi. Parerea mea personala e ca e bine sa ai UV si sa il lasi sa mearga non stop. Legat de restul sunt de accord cu tine 
|
 |
|
|
ocean wrote:
elven wrote:ozonificatorul e vax albina + poti sa faci mai mult rau decat bine bazinului cu el.
+1, pe Reefkeeping Magazine gasesti o gramada de articole legate de folosirea ozonului in acvaristica marina
Am citit ca ma batea si pe mine gandul sa iau. Ideea ca daca iti iei acest aparat atunci trebuie sa investesti intr-un ORP senzor care te costa mult. Acest ozon care il bagi in apa modifici niste elemente si atunci trebuie masurat ca sa nu bagi peste masura.
Producatorul zice sa il folosesti 20m la diferenta de 2 ore si maxim de 2 3 ore pe zi.
Dupa mine e matematica foarte complicata si nu are sensul sa te complici cu asa ceva. Daca vrei apa curata foloseste reactoare de carbon si antiphosfati si e de ajuns 
|
 |
|
|
Si totusi nu as vrea sa il invat pe copil sa se joace nici macar cu ciocanul de jucarie langa acvariu
In rest arata super si acvariul vechi arata misto 
|
 |
|
|