Multumesc pentru urari si ganduri frumoase.
Revin cu un update legat de acvariu:
- Sambata am fost si am luat apa din 3 bazine cam ~95litri de apa sarata, nisip (~10kg), piatra vie (~7kg), siporax si matrix din 2 acvarii.. Cam toti au zis ca asta ar grabi procesul de ciclare chiar sa nu am probleme. O sa impart mai jos ce, cum si de ce
- Nisip-ul, matrixul, coralii (ciupercute si discosoma mushrooms) si 2 viermi penati mari au fost luate dintr un acvariu care functiona de ~3 ani, si a renuntat omul la acvariu si mia dat mie totul inclusiv apa.
- Piatra vie a fost luata de la alex cu tot feluri de vietati pe ea + 14Litri de apa sarata
- Zoasi si cativa melci au fost de la Mugurel
- 45litri de la bunicuW si siporaxul
A mai fost nevoie sa prepar eu cam 40 si ceva de litri de apa de osmoza amestecata cu sare de la Kent.
Duminica, acvariu avea apa limpede si am observat ce vietati am in apa care au venit cu pietrele vii

cateva stelute de mare, un crab (de atunci nu l am mai vazut)..
Am facut seara teste de apa de la salifert si au iesit asa:
No2 - 0
NO3 - 8
PH - 8
KH - 10
PO4 - 0
O sa mai repet testele la 2-3 zile, sa vad cum merg lucrurile. Tot duminica seara am lasat 2 ore lumina aprisa, o sa o urc treptat, vad ca coralii s-au deschis si ieri si azi.
Cateva poze atasate.
P.S. am scris cam totul aici pentru ca poate mai primesc 1,2 sfaturi sau critici
P.S.S. am o mica intrebare pe o piatra am 2 chestii care cred ca nu sunt bune green algae bubble si o anemona invaziva. E pe 4-a poza. Ce parere aveti sa incerc sa le scot?