| Message |
|
|
|
Nu poti sa faci omleta fara sa spargi oualele. In principiu pestii or sa fie OK. Oricum, trebuie sa dai bine cu coasa prin acvariul ala. Am facut si eu de cateva ori curatenie "generala" in acvariu si....nu mi-a murit nici un peste.
|
 |
|
|
Porcu'"] N Ammoniumstickstoff[/b wrote:" . Ce-o fi acolo: amoniu, amoniac, ioni, radical, saruri habar n-am  . Poate ne lamureste cineva.
.
Cica-i azotat de amoniu
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Ultima oara am gasit la grup romet ( www.romet.ro ). Au un punct de lucru prin p-ta Unirii.
|
 |
|
|
 Tare. Folositi cu incredere panaceul universal !!!!
|
 |
|
|
|
Ma bag si eu in discutie ... cum putem sa ridicam nivelul de NO3 ?
|
 |
|
|
 cred ca voi ati cumparat o scula de spalat geamurile la masina ... dar, le puteti folosi intr-o intersectie ... 
|
 |
|
|
|
Se poate scapa de ea ... cu un mincioc si cu multa rabdare. Ea sta numai la suprafata. Deci, taie toate plantele care ating suprafata si ia cu minciocul de 2-3 ori pe zi, si o tot pandesti pana nu o sa mai gasesti.
|
 |
|
|
|
Am eu 2 bucati, una mai mare si alta mai micutza. Vorbim pe PM detalii.
|
 |
|
|
|
Iti pot da eu cateva fire ... daca astepti pana week-end-ul viitor.
|
 |
|
|
Revin si eu cu ceva poze, despre o planta f frumoasa - echinodorus apart. Acum 3 saptamani am avut una dintre cele mai frumoase zile - ii daduse o tija. Am reusit sa pun 2 poze - de acum 2 saptamani:  si inca una de azi:
Se pare ca nu-i asa de dificila nici aceasta planta.
Apropos .... puii sunt de vanzare, ca si planta mama.
|
 |
|
|
Petronius wrote:Nu stiu exact, dar cu siguranta mai putin de 10 cm.
Cred ca ar fii bine sa o mai lasi sa mai creasca inca vre-o 5-10 cm si dupa aia sa o rupi si sa o plantezi. Asta ca sa fii sigur ca se prinde. Dar, poti sa si risti si sa o rupi de acum. La mine, dupa ce a inceput sa mearga, se prindeau si daca aveau 5 cm.
|
 |
|
|
Petronius wrote:Mai are numai 1 cm pana la suprafata apei, deja a dat 3 sau 4 laterale (mici).
Cat de lunga ar fii planta daca ai rupe-o imediat dupa puiuti ?
|
 |
|
|
|
Ancistrusii sunt baieti sau fete ?
|
 |
|
|
alina_g wrote: Ai spalat mediile filtrante cu apa de la robinet?
Scuze Alina ca ma bag peste tine ....
...materialele filtrante trebuiesc spalate cu apa scoasa din acvariu. SI trebuiesc spalate cu mila, pentru a mai pastra ceva din bacteriile benefice.
|
 |
|
|
|
Oki. Bravo tie. Din pacate nu o sa te pot ajuta cu plante care sa reziste in acvariul tau, decat 1-2 specii. Cat despre vivipari, ramane cum am vorbit.
|
 |
|
|
|
Ti-ai cumparat cumva un acvariu "de firma" gen juvel ? cat ai dat pe el ?
|
 |
|
|
|
Daca vrei ceva plante mai pretentioase, trebuie sa ajungi la minim 0,5W/l. Ca sa nu mai pomenesc si de inaltime care este cam prea mare. Cred ca trebuie sa te indrepti spre plante mai "usuale" gen ceratopteris, vallisneria, etc.
|
 |
|
|
|
Poti te rog sa dai dimensiunile clare ale acvariului ( lungime, latime, inaltime ) ? Ce tip de filtrare ai? Ce substrat ai ? Nu te zgarcii cu detaliile ...
|
 |
|
|
|
Bravo. Nu-i problema de plante si ceva pestisori .... ce lumina ai/preconizezi pentru acvariu ? eu te pot ajuta cu ceva plante si cu 3-4 vivipari ( daca reusesc sa ii prind ) Discutam detalii pe PM.
|
 |
|
|