| Message |
|
|
|
De foarte de acord cu voi amandoi insa ,frate, eu inca nu am un recipient definitiv ci o sticla provizorie cu un furtun intr-nsa la fel de provizoriu.
La mine furtunul mai lung si mai rigid tinea si sticla(stie Dragos ca el a taiat-o).
Asa ca dragilor cand va fi gata si rezervorul meu de meclem sigur ca aceasta discutie va fi istorie.
@Dragos-pe gat si in cupa(pe tub) este infinit mai putina mizerie decat la Magus,la 2 saptamani e doar un strat foarte subtire .
|
 |
|
|
|
Nu tre sa fie ermetic inchisa, nu are legatura.Daca nivelul de meclem trecea de furtunas presiunea din cupa pe unde iesea?
Capacul skimmerului e atat de bine facut ca era aproape etans asa ca aerul iesea prin evacuarea cupei odata cu mizeria si facea bulbuci.Daca si recipientul de evacuare era etans se crea presiune in cupa si aveai riscul sa salte capacul,dar nu e cazul.
Asa ca 4 gaurici de 3mm in capac au rezolvat problema.
PS.Toate skimmerele au aerisirile de care vorbesc eu.
|
 |
|
|
|
Aceleasi observatii ca si Gabriel ,cu completarea ca daca fumez pe langa acavariu,skimmerul este atat de sensibil incat simte imediat si se vede clar o reducere a cantitatii de spuma.
Cu o hranire relativ normala(pelete la 0ra 12,spirulina la ora 16 si 2 cuburi congelate la 18) nu scoate mai mult de 250 ml pe saptamana desi skimez umed (coloana de bule este la nivelul suruburilor de la cupa)
Ideea cu marirea diametrului cilindrului cupei e geniala.
In plus Dragos sa sti ca am dat 4 gaurele in capacul cupei pentru ca am vazut ca se crea presiune si bolborosea furtunul in sticla cu meclem.
|
 |
|
|
Cine e interesat de pesti ii recomand cu incredere Hala Obor
|
 |
|
|
|
Mai Andrei nu mai baga toate porcariile in apa.Lasa acvariul ala in pace sa-si urmeze ciclul.
Cea mai de pret unealta in acvaristica marina e rabdarea.
Toate povestile cu grabitul ciclarii sunt in mare parte niste mituri daramate de multi inaintea ta.
Asa ca gaseste-ti altceva de facut vreo 3 saptamani si apoi mai vorbim.
|
 |
|
|
|
Asculta l pe Gabriel si nu alimenta refugiul direct din display.Eu am facut gresala asta si intr-un an l- am umplut de jeg.
|
 |
|
|
Bravo imi place cum a iesit.
PS-bine ca ai scapat goby-ul din borcanelul lui fanta
|
 |
|
|
|
Sper ca luni pe seara sa ajung cu Dragos sa vada locatia si sa gandim ceva.
M am saturat sa arunc o caciula de bani pe la toti "importatorii" pe niste tzandari de corali de 3 cm .
Uitati-va la Carbone si la Roni ce rezultate frumoase au .De ce sa nu incercam ceva la nivel mai mare,sa nu mai lungim gatul si sa platim sute de euroi pe un coral?
|
 |
|
|
Multumesc pentru aprecieri Gabriel.
Intr-adevar exista posibilitatea ca intr-un an sa scoatem o prima transa de corali.Deocamdata este in stadiul de proiect.
|
 |
|
|
|
Mda..ai dreptate...da' daca face ce zic astia.Si de aia am zis sa aducem mai multi sa impartim si transportul.
|
 |
|
|
Interesant
Poate facem o comanda comuna.
http://www.aquariumspecialty.com/reef-interests-all-in-one-biopellets
Vad ca trimit si in Romania
|
 |
|
|
Am de vanzare 1 l solutie de calibrare pentru PH 10
40 lei

|
 |
|
|
|
Mihai cum scoti Hepathus-ul ?
Si eu am unul de 15 cm si vreau o casa mai mare pentru el.
|
 |
|
|
|
Ala din sump a plecat la Lucian(Luc7777) si a luat si el calea sfanta.
Asta al meu are 3 saptamani la mine ,dar de 2 zile e apatic si nu mai cauta sa ciuguleasca.Cred ca a terminat vietatile de pe piatra vie si nici de-al dracu nu vrea altceva.
Sunt incapatanati si consecventi.Prefera sa crape decat sa haleasca ceva.
|
 |
|
|
koala wrote:S-au dat pe brazda chelmonii aia doi? Mananca?
Sunt demult in lumea viselor.  Acum il cheama si pe al meu.
|
 |
|
|
|
Nu ti face probleme cu penatul ala se descurca el.
|
 |
|
|
|
Ma abonez la skimmer
|
 |
|
|
|
Cumpar urgent pentru un prieten
un skimmer NAC 6 sau variante mai mari.
|
 |
|
|
mihutady wrote:legat de ciclare.la noi in timisoara exista un magazin care pe langa vietati,piatra vie,etc pt acvariu marin vinde si apa gata ciclata(din tankul de marin) cu pretul de 1 leu.litru(parca atat era).nu e tare?
Nu e deloc tare.E chiar o pacaleala ieftina,o prostie.
In primul rand nu apa se cicleaza.Prin ciclare se intelege formarea mediilor bacteriene,atat cele aerobe cat si cele anaerobe ,care vor forma filtrul biologic al acvariului.Apa aia in 99% din cazuri este debalansata chimic(elementele chimice si microelementele nu sunt in proportiile corecte).
Prin adaugarea de apa dintr-un acvariu in functiune vei aduce de la inceput nitratii,fosfatii etc pe care ii contine acea apa "ciclata" si de multe ori si bolile specifice marinelor.
Asadar explica-i asta excrocului care vinde "apa ciclata" la 1 leu litrul si fereste te sa cumperi asa ceva.
Daca are vreum Mandarin prin magazin intreaba l de cate ori ii da sa manace pe zi fulgi si pelette de ii asa gras si ai sa te convingi cata meserie stie.
O zi buna
Cristi
|
 |
|
|
|
Si ceva analize azi:
NO2-0
NO3-0,2
Phosphor-12
Ca-450