| Message |
|
|
Da , asta am hotaratsi eu, o voi duce inapoi sambata asta cand voi merge la pescuit in acelasi loc. Am convins-o pe sotia sa-si ia un broscoi cu tample rosii , un pui care sase acomodeze. Va multumesc pt sfaturi 
|
 |
|
|
Amfost duminica  la pescuit si am gasit o broasca testoasa de aprox 15 cm lungime. Sotiaa tinut sa o luam acasa. Am mai avut inainte testoasa cu tample rosii dar as vrea sa stiu daca difera conditiile pe care trebuie sa i le ofer? Mananca doar in apa? hiberneaza in conditii de captivitate? Broasca este tinuta libera in balcon, si-a gasit deja un culcus, i-am amenajat si o mica ''piscina'' , toate acestea fiind provizorii, pt ca vreau sa amenajez balconul special pt ea , in sensul ca vreau sa pun pe jos un covor de iarba artificiala si sa-i amenajez intr-o margine un loc cu pietre, plante si cu un bazin mai adanc. Daca puteti sa ma ajutati cu informatii si idei v-as fi recunoscator. 
|
 |
|
|
|
P.S. specie- erau pirania Red Belly
|
 |
|
|
Pestii s-au dat

|
 |
|
|
|
Vand patru piranha de 25cm+. Am pestii de 3 ani, sunt perfect sanatosi. Anul trecut au depus si au scos pui de aprox 4-5 ori. Detalii pe PM
|
 |
|
|
|
Se pare ca am aceeasi problema, am unacvariu de 250l , ph 6,7-7 , plantat mediu(echinodorus,etc) si de vre-o 3-4 luni tot dispar din melci, am avut 6 pomacea care au murit , au disparut din acvariu aproape toti melcii maro care altadata mainvadau, audisparut si cei maro care erau si un pic conici(rar mai vad cate unul) si au mai ramas doar cei foarte conici de substrat. Din cand in cand imi apar pe geam niste viermisori albi transparenti de2-4mm.
|
 |
|
|
Am patru piranha ca ai tai.Vara asta mi-au depus de vre-o 4-5 ori dar mai mult de 3-4 zile nu supravietuiau puii iar eu pur si simplu nu stiam ce sa fac pt ca-i vedeam zglobii si sanatosi apoi dispareau fara urma. E misto cand se imperecheaza, gasesti plantele 'rase' circular unde fac cuibul apoi masculul se invarte non stop in jurul cuibului (la mine pazea cuibul de cand depuneau pana dispareau puii) Daca stie cineva care ar fi fost motivul sau daca ar fi trebuit sa separ puii ??? 
|
 |
|
|
Am icercat sa le fac poza dar sunt foarte mici si nu nu se vad deloc, dar o sa incerc din nou cand vor fi mai marisori 
|
 |
|
|
Ai mei sunt aproape tot timpul inegriti, am fost plecat in concediu si se pare ca s-au vazut singuri acasa si s-au pus pe treaba - rezultatul 16pui :-) As pune poze dar nu stiu cum sa fac 
|
 |
|
|
|
Am separat puii ,sunt 12 in total pana acum (trebuia sa-i las in acvariu?)
|
 |
|
|
|
Au depus pt a doua oara si de data asta au scos pui. Este pt prima data cand am pui de la piranha ! Va rog sa ma ajutati pt ca nu stiu ce sa fac? trebuie separati? ce mancare sa le dau? etc?
|
 |
|
|
|
Ce dimensiuni are acvariul??? L - l - h ??
|
 |
|
|
|
donez gupy (vre-o 20), zona Dr Taberei (Moghiososh)
|
 |
|
|
Multumesc pt ajutor, se pare ca trebuie sa le schimb urgent 
|
 |
|
|
La ce perioada trebuiesc schimbate neoanele chiar daca ele lumineaza ? auzisem ca dupa o perioada de timp nu mai au aceeasi eficienta (eu am philips tld si osram flora si au cam un an) Sau nu trebuie schimbate decat cand se ard ?? 
|
 |
|
|
|
De 4 zile a aparut o mica groapa intr-un colt al acvariului iar plantele din jurul ei erau retezate prin muscare. De atunci acolo sta non stop unul dintre cei 4 piranha , s-a inegrit la culoare si se invarte in cerc deasupra 'gropii' toata ziua alungand toti pestii care se apropie. Din cate am citit se pare ca au fost depuse icre dar ce nu stiu e dupa cate zile ies pui pt ca citisem ca eclozeaza dupa 2-3 zile si la mine deocamdata nu a aparut nimic(azi fiind a 4-a zi) E prima oara cand depun icre (pestii au varsta de 3 ani si 20cm,temperatura in acvariu este de 26 grade constant)
|
 |
|
|
Si eu am 4 piranha red belly (au cam 15cm) de aproape 2 ani, cand i-am luat aveau 1cm, acvariul este de 200 litri, bine plantat. De cand sunt mai maricei nu se mai bat, rareori se mai fugaresc intre ei cand e vorba de mancare, in rest se inteleg chiar f bine intre ei si impart cu totii acelasi ''cuib'' . Cand le fac curat se retrag in ascunzisul lor, am fost muscat doar odata si m-a cam 'usturat' , dar asta s-a intamplat din vina mea. 
|
 |
|
|
|
Rezolvat
|
 |
|
|
|
Donez 20-30 de gupy cu dimensiuni incepand de la 7mm pana la 2 cm, eventual primesc de la cine are in plus un melc pomaceea. Oferta e valabila pt sambata cand voi fi liber, iar cine e interesat trebuie sa se deplaseze in Dr Taberei. Stabilim pe PM sau pe messenger la id-ul BobyFontana :bravo2:
|
 |
|
|
Din cate citisem eu pe forum (si cum procedez si eu) parca schimbul de apa se facea cam 25-30% din volumul acvariului si asta o sg data pe saptamana. Daca tu schimbi de doua ori pe sapt 60-70% parerea mea este ca asta ar fi motivul pt ca nici nu are timp sa se ''stabilizeze'' bine acvariu ca tu 'pac' ... schimbi aproape toata apa .... 
|
 |
|
|