| Message |
|
|
Donez pleco maricel de 15 cm , sanatos tun! Il dau pentru ca se cam cearta cu cei doi carasi aurii cu care convietuieste. Pestele nu se doneaza celor care au acvarii de 20-50 litri plin cu gupi si xifo sau alt gen de suprapopulari,etc ... cine stie cunoaste  . Predarea se face in Bucuresti -Drumul Taberei - Poiana muntelui (la o statie de piata moghioros)
|
 |
|
|
catalos wrote:din cate imi amintesc eu...pleco nu e vivipar, iar dta ca de fiecare data ai un simt al umorului foarte degradat.
''ca de fiecare data''??? Nu tin minte sa mai fi glumit cu tine ...
Titlul topicului tau este ''Schimb Filtru Intern RESUN SP-1200L pe pesti''
Ai scris ''preferabil'' vivipari nu 'exclusiv vivipari', de aceea ti-am oferit la schimb un peste- pleco (chiar trebuia sa cumpar un resun ca al tau sau ceva de genul ala pt power head, pt a-l folosi la reactorul de co2,de aceea am facut oferta, nu am postat la misto)
''degradat'' a fost modul tau de a raspunde la oferta mea , puteai sa nu bagi in seama daca nu te interesa. :redcard:
|
 |
|
|
am un pleco de 8 cm daca te intereseaza 
|
 |
|
|
|
Daca mai ai piesele axului poti incerca sa le lipesti cu Bison epoxy metal (adeziv pt piese care sunt ff solicitate),merge si in crapaturile de langa elice, il gasesti in magazinele de bricolaj, este super rezistent, trebuie doar sa-l lasi sa se intareasca bine (eu am lipit cu el o defectiune la skiuri ..care sunt supuse la socuri destul de mari si nu am avut probleme cu lipitura). E doar o recomandare , nu garantez ca e rezolvarea solutiei, nu fac reclama la produs.
|
 |
|
|
Mda... a fost cu pestii la pet-shop, nu am aflat ce diagnostic aveau, i s-a recomandat un posibil tratament (ceva la vre-o 20ron) care cica ar putea fi o solutie, ca sa incercam, dar nu e sigur, bla bla bla. Pana la urma dupa o discutie fara rezultat cei de la pet-shop au returnat banii... pacat , imi placeau pestii respectivi si daca ne-ar fi zis ca are bacteria X care se trateaza cu solutia Y luam medicamentul si tratam pestii.
P.S. - daca stiti cumva in zona Dr Taberei- militari vre-un pet shop unde pot gasi carasi negri cu ochii bulbucati sanatosi sa imi spuneti si mie  (in afara de pet shopul din Moghioros si cel nou de la Tricodava care sunt aceeiasi firma)
|
 |
|
|
|
Da aseara pana astazi , la caraselul mai afectat , unde avea pata pe spate deja se vede carne vie (rosiatica) si s-a extins. M-am uitat pe niste siteuri si banuiesc ca ar fi fungus sau bacterial infection (asa scria) dar nu sunt sigur , erau doar niste poze care semanau. Pestisorii in momentul asta sunt in drum spre pet shop cu sotia pt niste explicatii.
|
 |
|
|
Chiar  ne spui si noua ce a avut ? sunt tare curios 
|
 |
|
|
|
Acum 3 zile am cumparat de la pet shopul din Moghiorosh 2 carasi negri cu ochii bulbucati de 4cm . Problema este ca unul dintre ei avea deasupra unui ochi si sus la baza cozii fix unde se termina inotatoarea de sus, avea 2 pete albe , cam de 2mm pe 2mm care pe langa asta par a fi si niste rani (mai ales cea din spate dupa astea 3 zile pare sa fie in carne (putin). Al doilea caras nu avea nimic vizibil dar azi am vazut ca i-a aparut si lui un mic punct asemanator pe spate in varful inotatoarei.
Carasii sunt acum intr-un acvariu de 180l,26"c, filtrat f bine si cu inca 2 carasi aurii mai mari (10 cm). Cei mari , pe care-i am de un an nu au nimic decamdata , dar maine cred ca sa-i scot pe cei noi in alt acvariu.
Singurul lucru pe care l-am facut pana acum a fost sa-i scot ieri si azi pe cei 2 carasei si sa-i dau pe zonele acelea cu verde de malachit.
Va rog daca aveti idee despre ce boala ar fi vorba si sa-mi dati cateva sfaturi despre tratamentul pe care sa-l administrez. :help2:
|
 |
|
|
Eu am beneficiat de o donatie  asa ca de data asta stau de-o parte ..dar data viitoare can o fi sa mai donezi bacopa as vrea si eu 2 firisoare
P.S - la mine marsilea s-a prin si deja vad ca-i ies frunzulite noi 
|
 |
|
|
|
Schimb un pleco de 8 cm cu un mascul de ancistrus (minim 5cm) :scalari:
|
 |
|
|
|
am trimis PM
|
 |
|
|
Am un pleco exact ca al tau , ti-am facut o propunere pe pM 
|
 |
|
|
La lungime nu , in schimb se amestecase cu el incat nu am reusit sa recuperez din moss decat cateva varfuri.. dintr-o buturuga complet acoperita  De pietricel si de melci e prinsa destul de bine, si e greu de cratat pietrele si cochiliile ramase cu alga fiind mici si imprastiate; asa dupa radacinile mai mari ale plantelor s-a luat usor chiar si din moss se lua dar era prea incalcita.
|
 |
|
|
|
Pesti inca nu am pus in el , asteapta 2 carasi frumosi si grasi si 2 ancistrusi (acum sunt la 'garsoniera' ca in acvariul celalalt, abia cumparat luna trecuta, sunt 3 piranha... ) Co2 am ceva home made (bomba ), pe care pot sa ma apuc sa-l pregatesc de operatiunea de care spui
|
 |
|
|
|
Acum macar bine ca stiu ce denumire are ca sa ma uit si pe alte topicuri ale colegilor de forum cu aceeasi problema
|
 |
|
|
Val wrote:Uite-te, te rog aici si zi-ne cat de paroasa e alga ta.
M-am uitat la pozele respective si este vorba de Cladophora algae. As pune poze dar cu toata rusinea recunosc ca n stiu cum sa fac  , dar oricum acum dupa reset-ul acvariului au mai ramas doar pe ici-colo cateva firicele prise de pietre si cochilii , dar mi-e frica sa nu se dezvolte iar, de aceea vreau sa o elimin acum cat nu e extinsa.
|
 |
|
|
Inculpatul: Acvariu : 80L 40l 55H, (2 filtre interne, un eheim 2012 si un Aquael fan 3, lumina 2 philips tld 830daylight si un power-glo de 20w)
Din toamna m-am tot chinuit sa scap de ea , am incercat si cu solutii de alge si 'mecanic' dar fara rezultat. Acum 1 sapt am dat reset la acvariu , am spalat cum am putut substratul care e compus din nisip si pietris de 2-4mm , am curatat tot ce se putea curata, iar cu plantele  am pus o veioza deasupra chiuvetei si le-am ales atent, cele care aveau alga le-am lasat doar radacinile. Alga se gasea masiv prinsa pe pietre, pe cochiliile goale melcilor de substrat , printre radacinile iesite afara din substra ale plantelor si pe java mossul de pe buturuga,aproape intrecea mossul (buturuga am fiert-o).
Dupa reset: am replantat plantele(mai bine spus radacinile) am adaugat filterstart de la jbl si ferrotabs de la jbl , toate bune si frumose , numai ca mai vad pe substrat cate o piatra sau cate o cochilie goala cu alga lipita de ea  In cazul asta fiind la inceput pot face ceva sa nu se extinda si sa nu se mai dezvolte... si in final sa o elimin????
|
 |
|
|
As vrea eu plantele  , am de 2 sapt un nou acvariu in care am doar cateva plante donate de Lofty , (nu vreau sa pun nimic in el din acvariu vechi pt ca e contaminat cu alga paroasa)
|
 |
|
|
|
eu am 4 red de 5 anisori (acvariu 500l) La inceput se bateau toata ziua, acum au cam 25cm , se mai ciondanesc da rar , mai mult de la mancare. In rest sunt f cuminti, iar ca ierarhie, ca sef este un mascul (restul sunt 3 femele.... de obicei ele sunt cele care se caftesc) Etc...
|
 |
|
|
|
am trimis pm
|
 |
|
|