Author |
Message |
blimpyway
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/10/2005 22:06:30
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
blimpyway
Unripe member
IP:
|
Salut,
M-ar interesa sa aflu detalii despre amenajarea un iaz de gradina micut cu pesti.
Am destule nelamuriri - - cum se confectioneaza (folie/ciment?) ce fel de pompe, filtre se folosesc, cati pesti trebuie sa contina.
Iarna cum se evita inghetarea?
Mersi,
Cezar
|
|
 |
arathemis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/10/2005 10:19:50
|
arathemis
Member
IP:
|
Iti raspund si eu la ce stiu din intrebarile tale.
In functie de cat de mare il vrei poti sa cumperi o .... piscina (sa-i zic asa) - in cluj este la un magazin de acvaristica care are in curte si 2 iazuri. Piscina respectiva avea cam un 1.5 metri cubi. Era totusi mica. Sau poti sa dai tu la harletz sa o sapi cat vrei tu de mare. Dupa aia torni un strat de ciment, nu prea gros. Dupa care pui folia de plastic, astfel incat sa mai ramana vreo 1 metru sau chiar mai mult de jur imprejurul gropii sa poti face malu`. Dupa aia mai torni un strat de ciment peste folie. Dupa asta te apuci si faci peretii. Daca faci malu in panta iti recomand sa fixezi folia cu bolovani, cat mai rotunzi, sa nu rupi folia. Cu ceva plante maschezi folia de pe mal.
Cand l-am intreba pe tipul de la magainul amintit mai sus ce se intampla iarna cu balta, el a zis ca daca ii mai adanca de juma de metru, pestii nu mor, si plantele la fel. Si cand l-am intrebat ce se intampla daca nu are juma de metru adancime.... tipu a ridicat din umeri. Totusi ma indoiesc ca ai putea pune un incalzitor sa se lupte cu iarna.
Sper ca am reusit sa te ajut nitel.
|
Plants should populate aquariums. Algae are not plants. |
|
 |
blimpyway
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/10/2005 15:43:23
|
blimpyway
Unripe member
IP:
|
arathemis,
multam de raspuns.
De dat la harlet presupun ca oricum tre sa dau, chiar daca iau piscina respectiva. Doar daca nu doresc s-o ingrop.
Am crezut ca sunt folii speciale care rezista la intemperii si care doar se asaza in groapa si se fixeaza marginile cu pietre. Cu cimentu e cam dificil in sensu ca acolo unde (daca) patrunde putina apa si apuca sa inghete il erodeaza.
Probabil ca iazurile mai putin adanci pot fi acoperite peste iarna cu un solar mic cu schelet din tuburi de PVC invelite in folie de polietilena, sa previna inghetul.
Pacat ca-s asa putine iazuri si informatii.
Cezar.
|
|
 |
bilti
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/10/2005 16:21:05
|
bilti
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1512669051436b1a96af371.jpg)
IP:
|
blimpyway wrote:
Am crezut ca sunt folii speciale care rezista la intemperii si care doar se asaza in groapa si se fixeaza marginile cu pietre. Cu cimentu e cam dificil in sensu ca acolo unde (daca) patrunde putina apa si apuca sa inghete il erodeaza.
Probabil ca iazurile mai putin adanci pot fi acoperite peste iarna cu un solar mic cu schelet din tuburi de PVC invelite in folie de polietilena, sa previna inghetul.
Cezar.
Acum cativa ani am facut un "iaz" de care zici tu cu folie de cauciuc neagra. In mijloc are aproape 80cm adancime si nu ingheata permitand astfel plantelor si pestilor (crapi koi) sa supravietuiasca peste iarna. Asta s-a intamplat in Germania dar sa stii ca si la noi se gaseste.
|
|
 |
Nishikigoi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/10/2005 08:05:40
|
Nishikigoi
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/524d9b7541e9191d16626.jpg)
IP:
|
Fa-tzi iazul din folie si adincimea minima de 80cm. Eu am doua iazuri si in cel de 80 cm am nuferi si carasi . A rezistat la -20 grade peste o saptamina . Stratul de gheata a fost si de 25 cm si pestii n-au avut nimic.
Folie gasesti si la noi dar pretul este aproape dublu fata de Germania .
|
Albumul meu |
|
 |
fish_lover
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/04/2006 00:51:06
|
fish_lover
Member
IP:
|
la ce se foloseste foila ca nu inteleg...nu poti face pur si simplu o groapa si s-o cimentuiesti ?
|
WELCOME to FISH land  |
|
 |
johnny6600
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/04/2006 01:03:09
|
johnny6600
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/2083429936443ec7157ad14.jpg)
IP:
|
E mult mai usor sa pui folie decat sa stai a cimentuiesti.
|
Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist  |
|
 |
|