| Message |
|
|
|
Multumesc de raspunsuri.
Alte opinii? Eventual link-uri
|
 |
|
|
Va salut!
Imi puteti recomanda un hranitor automat de calitate? Nici varf de gama nici ultima porcarie
Multumesc
|
 |
|
|
ocean wrote:
Delanord wrote:Da, e posibil, acum imi dau seama.
Apa o schimb in fiecare saptamana (sambata ca am mai mult timp liber) iar cantitatea de apa schimbata e undeva intre 15-17 litri.
Exact la asta ma referem, 15-17 litrii din 54 e cam putintel, incearca un 50 la suta mereu, pune si plantele si ar trebui sa se imbunatateasca lucrurile
Nu mi-e greu sa inlocuiesc 50% din apa. Doar ca peste tot pe unde am citit, chiar si pe acest forum s-a spus ca se inlocuieste maximum 30% din apa
|
 |
|
|
Cozmastie wrote:scoti ghiveciul si buretele,lasi radicina,tai partea putrezita daca are,si la fel si cu frunzele.nu scoti plantele la curatenie,ai grija sa nu se desprinda din substrat.INFIGE LE BINE!anubias,buchephalndra,cryptocoryne,echinodorus,microsorum,vallisneria,astea sunt doar familii,pot includee si plante medium/hard[/quote
Multumesc foarte mult de sfaturi si idei. Sa presupunem ca am platele in acvariu. Ce trebuie sa fac in continuare ca ele sa traiasca, sa se dezvolte si sa nu moara? Intreb deoarece serviciul nu-mi permite sa ma pot documenta pe forumuri despre ingrijirea platelor (nu pot sta ore intregi sa citesc forumuri despre plante). Cu scuzele de rigoare, va multumesc
|
 |
|
|
|
As avea rugamintea sa-mi da-ti cateva sfaturi in ceea ce priveste curatenia. O sa ma duc sa-mi iau niste plante. In magazin am vazut ca platele se comercializeaza in mici ghivece. Eu cum le voi baga in acvariu? Trebuie sa le bag in pietris, sa le scot din acel mic ghiveci? Apoi cum voi face curatenie in acvariu cu acele plante? Le voi scoate din acvariu? Ce specie de plante mi-ar trebui? Pentru acvariul meu de 54l cam cate plante mi-ar trebui? Poate par lucruri banale, dar pentru mine sunt o mare necunoscuta. Multumesc
|
 |
|
|
Bogo wrote:
Delanord wrote:Multumesc de indrumari. Totusi "Dl. Ocean" nu stiu si nu inteleg ce ai vrut sa spui prin "schimburi suficiente ca volum si frecventa".
Cred ca se referea la Apa.
Cantitatea de apa si cat de des.
Da, e posibil, acum imi dau seama.
Apa o schimb in fiecare saptamana (sambata ca am mai mult timp liber) iar cantitatea de apa schimbata e undeva intre 15-17 litri.
|
 |
|
|
kmol wrote:Bate cumva si soarele in acvariu?
Nu, nu bate soarele in acvariu niciodata
|
 |
|
|
|
Multumesc de indrumari. Totusi "Dl. Ocean" nu stiu si nu inteleg ce ai vrut sa spui prin "schimburi suficiente ca volum si frecventa".
|
 |
|
|
|
Va rog niste sfaturi sa elinim aceste alge. Acvariu de 54l populat cu 8 tetrazone, 3 neoni, 3 sanitari si 2 melci. Multumesc
|
 |
|
|
|
Programul de lumina e cel indicat de la magazinul de specialitate de unde am cumparat acvariul si pestii. Adica undeva 8:30-20:00
|
 |
|
|
|
Poza2
|
 |
|
|
|
Poza1
|
 |
|
|
|
Salut prieteni. Iarasi am nevoie de ajutorul vostru. De ceva timp incoace substartul(pietris) cat si peretii acvariului se inverzesc. Mai excat pietricele se fac verzi din alb iar pe peretii acvariului apar puncte verzi. Presupun ca sunt alge. Mentionez ca inafar de 2 obiecte decorative si pesti nu am nimic altceva in acvariu. O fi din cauza ca nu am plante? Atast va pun 2 poze. Multumesc
|
 |
|
|
|
Va salut. M-am trezit dimineata si am gasit apa limpede in acvariu. Si-a revenit. Multumesc
|
 |
|
|
|
Nu e suprapopulat. Acvariul e de 54l, am in total 10 pesti din care 4 sunt ancistrus (3 maturi si 1 pui)
|
 |
|
|
|
Va salut prieteni acvaristi!
Astazi am schimbat apa in acvariul meu si am facut curat cu aspiratorul. Datorita faptului ca la precedenta schimbare de apa nu stiam cum se procedeaza cu aspiratorul pentru a face curatenie (am scos mai intai apa ce trebuia inlocuita din acvariu, abia apoi am inceput sa aspir mizeria dar odata cu mozeria scoteam si apa din acvariu), am hotarat ca de aceasta data sa fac o curatenie mult mai atenta. Tot acum mi-am dat seama si cum se foloseste acel saculet din dotarea aspiratorului. Zis si facut. Inainte de a inlocui apa am "periat" tot substratul (format doar din pietris, fara nisip sau altele). Am cules extrem de multa mizerie, dar am cules-o pe toata. Problema e ca apa in acvariu s-a tulburat foarte tare. Chiar si dupa ce am inlocuit cca 30% din volumul de apa, tot tulbure a ramas. Dim ce motiv s-a tulburat apa si ce as putea face ca apa sa devina cristal asa cum era inainte?
Multumesc
|
 |
|
|
Mai avem si alte pareri? Din cati useri sunt inregistrati pe acest forum doar doi au raspuns nevoilor mele
|
 |
|
|
|
Eu sunt pescar de competitie, si imi place sa am grija de pesti chiar si atunci cand ii am im carlig. Fac tot felul de monturi astefl incat sa ma asigur ca pestele se va intepa in coltul gurii cat mai aproape de buza de jos asa cum este normal. La fel vreau sa procedez si cu pestii de acvariu. De asta pun tot felul de intrebari ca sa stiu cum sa ii protejez de orice. Daca as putea chiar as copia pe cineva experimentat care imi poate spune tot ceea ce face el astfel incat siguranta pestilor sa fie maxima. Daca ai bunavointa sa povestesti cap-coada tot ceea ce faci tu cu acvariile tale, eu nu pot decat sa-ti multumesc ai sa-ti urmez sfaturile. Stiu ca apa se schimba un sfert, ca pestii su se scot din acvariu. De la magazinul de unde am cumparat acvariul mi-a spus ca atunci cand schimb apa sa adaug 5 ml dintr-un flacon la fiecare 20l de apa(folosesc apa de la robinet). Vrrau sa intreb: acea solutie din flacon pe care o pun cand sxhimb apa in acvariu o pun direct in acvariu cu pesti dupa ce am completat cu apa sau o pun in apa ce urmeaza a si varsata in acvariu? Mi-a spus cineva ca este o specie de pirania care e compatibila cu tetrazonele. E adevarat? Care e acea specie?
Ps: o sa scot toate plasticele din acvariu si-o sa pun plante naturale
|
 |
|
|
|
Am inteles. Multumesc de informatii.
|
 |
|
|
|
Multumesc, am inteles in mare parte.
As vrea sa mai intreb ceva fara sa mai deschid alt post. In momentul de fata am in acvariu vreo 3 plante artificiale si o decoratiune. As vrea sa dac curar si sa schimb apa. Stiu cum se schimba apa, dar acele plante artificiale si decoratiunea trebuie scoase din acvariu si curatate separat? Daca da va rog sa-mi spuneti cum si cu ce sa le curat. Plante naturale inca nu mi-am luat. Sunt obligatorii intr-un acvariu?
|
 |
|
|