[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tetrazone compatibile cu ?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Delanord
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna seara.
De curand fiimiu a primit un mic acvariu cu 3 pesti.
Initial nu am fost de acord, dar la insistentele lui am acceptat.
Intamplarea a facut ca imi murise sanitarul asa ca l-am luat pe fiimiu si am mers sa cumparam altul.
Aici intervine lipsa de experienta. Am cumparat cate 2 pesti din mai multe specii. Cum se spune in alti termeni am facut o ciorba
A doua zi am realizat ca am nevoie de un acvariu mai mare. Am cumparat unul de 54l.
In acest moment am in acvariu in jur de 30-35 pesti din speciile: tetrazona, molly, guppy, xipho, neoni, zebre, tetra, insa dupa ce am citit acest forum am si gasit cui sa-i "impart"
Acum nevestemii ii plac terazonele, si vine intrebarea : care dintre speciile enumerate mai sus le pot pastra cu tetrazonele (4 la numar), si ce alte specii as mai putea adauga?
Cu scuzele de rigoare,
Va multumesc
[WWW]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cu sanitarii si in special speciile "compacte" ce nu au cozi folame toase,voalate,mustati lungi sau altceva de care tetrazonele sa se ia. Tetrazonele cel mai bine merg cu tetrazonele,le place sa fie cat mai multi si arata si f bine. Poti combina tetrazone normale cu alea mai verzui daca gasesti. Sunt baieti chiar si aici pe forum ce au acvarii doar cu tetrazone,dar eu la orice acvariu recomand si un sanitar

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Delanord
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc de raspuns. Deci sa inteleg ca celelalte specii pe care le am acum in acvariu sa le dau? Opresc doar tetrazonele? Sanitari am 4, 3 adulti(1 mascul si 2 femele) si 1 pui. Si inca ceva, imi poti spune ce specie e acasta din poze?
[Thumb - IMG_20180720_103322.jpg]

[WWW]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Mi se pare a fi un albino de cyprinidae sau barbus ceva,intra pe nevertebrate.ro si cauta la categoria de pesti cyprinidae si sigur gasesti acolo,uita.te bine....vei gasii si tetrazone verzi ^^
Asta alb e compatibil cu tetrazonele,dar daca poti mai adauga cativa in caz de e singur

This message was edited 1 time. Last update was at 20/07/2018 10:09:30

[Email] [Yahoo!]
Delanord
Junior member
[Avatar]

IP:

Cred ca e barbus. Din pacate e singur, asa am primit acvariul cu 2 molly maturi si acest barbus. O sa mai caut sa cumpar. Revenind la diacutia anterioara, am 2 tetrazoni dungati si 2 verzi. Alaturi de cei 4 mai pot pastra 1 specie din cele enumerate de mine mai sus? Daca nu, ce alte specii as putea adauga? Spre exemplu ar merge tetra emperor, cardinali, rasbora, pintius titteya?
[WWW]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ar merge sanitari plus ce enumerasi mai sus,dar maxim 2/3 specii in ac ariu pt ca tetrazonele au nevoie de spatiu.eu zic sa cu.peri tetrazone pana faci un total de 10/12/14 ,il lasi pe asta singur,2 ancistrusi si melci....sau 6/7/8 cory,un ancistrus si tetrazone. Multi ar zice ca ar fi aglomerat dar pestii nu interationeaza,iar daca ai o filtrare suficienta(apropo,trrbuie filtrare suplimentara) merge,stim acvarii mai rele(de ex al tau acum ^^)
P.s.: are 54l acvariul,deci cred ca ar fi o idee buna sa nu depasesti 10 tetrazone

This message was edited 1 time. Last update was at 20/07/2018 16:33:12

[Email] [Yahoo!]
Delanord
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc, am inteles in mare parte.
As vrea sa mai intreb ceva fara sa mai deschid alt post. In momentul de fata am in acvariu vreo 3 plante artificiale si o decoratiune. As vrea sa dac curar si sa schimb apa. Stiu cum se schimba apa, dar acele plante artificiale si decoratiunea trebuie scoase din acvariu si curatate separat? Daca da va rog sa-mi spuneti cum si cu ce sa le curat. Plante naturale inca nu mi-am luat. Sunt obligatorii intr-un acvariu?
[WWW]
GeoCri3772
Member

IP:

Plantele naturale nu sunt obligatorii dar arata mai bine decat plantele artificiale,eu am ca plante doar Anubias ,e perfecta daca nu ai lumina buna si daca nu esti mai experimentat cu plantele .
Plantele artificiale sunt simplu de curatat (bine,daca ai alge pe ele e mai greu da....),le bagi sub jetul de apa sau le cureti cu o periuta de dinti (d-aia ieftina la 2-3 lei pentru copii mici),probabil sti ca nu speli nimic din acvariu cu detergenti sau alte chimicale.(nu conteaza ca zici ca le clatesti bine )
Si cu decoratiunea faci la fel (jet de apa,periuta.FARA DETERGENTI)
Si sa sti ca nu trebuie neaparat sa cureti plantele si decoratiunea mereu cand schimbi apa .

This message was edited 2 times. Last update was at 20/07/2018 19:04:57

Delanord
Junior member
[Avatar]

IP:

Am inteles. Multumesc de informatii.
[WWW]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Personal,orice lucru din plaatic sau alt material fara legatura cu filtrarea,mediul natural sau sticla cu capacul acvariului,mi se par doar alte mici/medii/mari (in functie de marime/structura ) podibilitati de a creea focare de microbi,alge,etc. Un acvarist ce are respect fata de mediu,fauna si restul,nu pune nimic in plus fata de ce gasesti in mediul natural decat in cazul in care chiar ajuta la formarea biotopului respectiv.
Acum bineinteles,goange avem cu totii vei vedea aici pe forum tipi seriosi tare dar care au anumite manii care mai de care:
-personaje din star wars
-personaje din batman
- substrat rosu,verde,galben,sau toate puse intentionat sau mai putin intentionat,dar ce nu afecteaza prea tare sau deloc.
-eu in fiecare acvariu am o piatra sau o cana de lut,si cea mai mare goanga a mea e ca imi plac acvariile aerisite,fara absolut nicio grija la detaliile vizuale pe motiv ca vreau sa vad pestii sanatosi,in interiorul sticlei indiferent cum arata ea,atata timp cat apa e curata^^
Presupun ca sti ca apa nu se schimba toata odata,ci 20/30% din totalul ei. Plantele le poti lasa acolo,dar asigura.te ca nu ai obiecte din materiale ce pot bloca sau ranii pestii in oarecare masura

This message was edited 1 time. Last update was at 20/07/2018 23:14:27

[Email] [Yahoo!]
Delanord
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu sunt pescar de competitie, si imi place sa am grija de pesti chiar si atunci cand ii am im carlig. Fac tot felul de monturi astefl incat sa ma asigur ca pestele se va intepa in coltul gurii cat mai aproape de buza de jos asa cum este normal. La fel vreau sa procedez si cu pestii de acvariu. De asta pun tot felul de intrebari ca sa stiu cum sa ii protejez de orice. Daca as putea chiar as copia pe cineva experimentat care imi poate spune tot ceea ce face el astfel incat siguranta pestilor sa fie maxima. Daca ai bunavointa sa povestesti cap-coada tot ceea ce faci tu cu acvariile tale, eu nu pot decat sa-ti multumesc ai sa-ti urmez sfaturile. Stiu ca apa se schimba un sfert, ca pestii su se scot din acvariu. De la magazinul de unde am cumparat acvariul mi-a spus ca atunci cand schimb apa sa adaug 5 ml dintr-un flacon la fiecare 20l de apa(folosesc apa de la robinet). Vrrau sa intreb: acea solutie din flacon pe care o pun cand sxhimb apa in acvariu o pun direct in acvariu cu pesti dupa ce am completat cu apa sau o pun in apa ce urmeaza a si varsata in acvariu? Mi-a spus cineva ca este o specie de pirania care e compatibila cu tetrazonele. E adevarat? Care e acea specie?
Ps: o sa scot toate plasticele din acvariu si-o sa pun plante naturale
[WWW]
Cozmastie
Senior member
[Avatar]

IP:

Opa.Acea solutie foloseste la eliminarea clorului din apa de la robinet,clorul e toxic pt pesti,dar unele solutii leaga si metalele gen zinc aluminiu fier la fund,astfel incat apa e cat mai buna pt pesti.solutia o pui in apa de la robinet inainte de a o pune in acvariu.umpli un recipient cu volumul de apa necesar si pui solutia,eu las apa cu solutie 2-3 minute si dupa torn apa in acvariu.

image
Cozmastie
Senior member
[Avatar]

IP:

ca tot vine vorba de plante,echinodorus e o familie sau un gen de plante care sunt de tip easy,adica nu sunt pretentioase.scarlet snake-ul e de asemenea o planta fara cerinte speciale.

image
Delanord
Junior member
[Avatar]

IP:

Mai avem si alte pareri? Din cati useri sunt inregistrati pe acest forum doar doi au raspuns nevoilor mele
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: