| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
daca tu sti mai bine, atunci asa e
ce vrei sa ii suflu in  , ma da ce mari expertzi si desteptzi se cred astia din sud.
eu consider ca discusii i-am luat bonavi, sau s-au inbolnavit pe drum ( 200km, 4 ore)
acvariu carantina: e acvariu in care stau acum, eu un acvariu in care sunt doar ei si atat.
tratamentul, nu il fac scurt, fac tratamentul lui  , cel de 14 zile
tratament profilactic e de 3 zile ( daca citeai mai atent, banuiesc ca intzelegeai)
chiar daca ii am de cateva zile, nu inseamna ca nu m-am documentat inainte.
cu asta gata.
inchidetzi topicul, discusul e sanatos.
multzumesc de sfaturi tuturor.
|
 |
|
|
|
daca am gresit mai sus, va rog sa ma corectatzi.
|
 |
|
|
care toata medicamentatzia asta???
eu m-am documentat, se pare ca tu mai trebuie sa te documentezi
daca nu stiai tratamente cu metronidazol se fac si in scop profilactic, lunar sau la 2 luni , intradevar, tratament scurt de 3 zile.
eu le sugerez tuturor care cumpara discusi, dupa ce ii ia sa le faca un tratament profilactic, chiar daca discusii nu prezinta semne sau simptoamele bolii.
avand in vedere temperatura mare la care traieste un discus, alimentatzia lui, care de multe ori este inima de vita, (preparata in conditzii, nu stiu de care, si tzinuta la congelaor, 2-3 luni, timp in care nevasta mai dezgheatza frigiderul), calitatea apei de la noi din tzara, apa ce trece prin conducte vechi de 100 ani, si mentalitatea romanului de a pastra un mediu curat  , si calitatea dezinfectiei si tratarea apei, nu e de mirare aparitzia bolilor.
mie imi pare rau ca nu le pot aplica si un tratament termic  , din cauza plantelor.
prefer sa cresc discusii intr-un mediu cat mai natural posibil  , (intradevar daca pasiunea o aplici in scopuri comerciale, atunci faci un acvariu, steril, sau 2-3, 15, 100)
dupa ce termin acest tratament, tot ceea ce se intampla cu discusii mei, de la tratament in colo, este numai vina mea si imi asum intreaga responsabilitate.
haidetzi sa nu mai descurajam pe incepatori, ca eu zic ca nu avetzi nimik de castigat din asta.
intradevar discusul este un peste mai " pretentzios" dar nici chiar asa.
daca iti place ceea ce faci, si acvaristica pt tine e un hobby, nu cred ca exista pasionat care sa nu poata sa tzina dicusi.
un pasionat de acvaristica, are grija de acvariul lui, face schimburi regulate, le da mancare, le asigura conditii optime de viatza pestilor lui, si le studiaza comportamentul, in fond si la urma urmei, asta e scopul unui acvariu: sa il privesti, sa urmaresti pestii, comportamentul lor, si relaxare. si nu in ultimul rand, starea de fericire si multumire ca ai reusit sa faci ceva, cat mai aproape de natural, de care ai tu grija, si esti pe deplin raspunzaor de ceea ce se intampla intre 4 peretzi de sticla. 
|
 |
|
|
|
ii mananca pielea ca se scarpina de plante
ii doare butra, ca mananca din plante, au kaka filamentos ( ca o panza de paianjen)
temperatura mai mult de 30 grade nu o pot ridica.
plantele nu le pot scoate: am uni nimphea superb, un ozelot care are 1 tija de 1 metru, cu 4 noduri, la un nod are deja 2 frunze de 10 cm, de restu nu ma intereseaza.
|
 |
|
|
azi nu mai mananca numai 2 restul de 8 stau...
azi sunt in a 3 a zi cu tratamentul cu metronidazol ( azi am bagat iarasi 5 pastile de 250mg la 150l apa)
ce sa le mai stiu face? 
|
 |
|
|
|
temperatura este 30 grade.
nu pot mai mult din cauza plantelor, si nici nu am alt bazin in care sa scot pestii.
|
 |
|
|
|
asa este, si mi se pare normal.
eu nu i-am putut studia ca i-am luat de la 200km
le-a dat sa manance cand i-am luat, s-au adunat totzi, sau asa am vazut eu
acvariu era mai mult profund decat lung si era si la 2 m inaltzime.
asta este.
sper ca totul sa fie bine.
|
 |
|
|
|
am oprit filtrul, si la suprafatza apei este ca o ceatza alba.
este de la metronidazol???
|
 |
|
|
|
mah froggy, off topic total.
nu imi spune mie ca discusu ala nu mananca din cauza co2.
co2 e reglat incat ph este 6,5. ( ph7 am la robinet)
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:
Urmareste atent excrementele alea.
Cind i-ai luat mincau toti in bazinul "furnizorului"?
pai ce crezi ca din catzi avea acolo, eu am putut sa vad? si era acvariu pus si la ultimu etaj, de trebuia sa se urce pe masa sa poata baga mana in acvariu.
ce crezi ca mi-a dat pe alese?
a bagat plasa si ce a picat.
|
 |
|
|
g.g wrote::paperbag:
ai inceput cu stangul, dar asta e, ii dai tu de cap cumva.
Ce sa faci?
pai vad ca deja ai inceput, ai tras concluzia ca inima e sticata, le dai metronidazol...
Sunt curios de unde e inima?
De unde stii ce paraziti intestinali au, de ai decis ca trebuie administrat metronidazol?
CO2-ul il controlezi in vreun fel sau doar "ochiometric"?
Si ar mai fi multe intrebari de pus.
co2 1-2 bule/sec
inima de la 1 prieten care are disacusi, dar paketul nu era desfacut, nu le-a dat din ea de mancare, nu stiu de cand o tzine in frigider.
nu stiu, dar cum i-am luat numai de cateva zile, nu strica un tratament de deparazitare.
daca mai sunt intrebari, punele ca prind bine. 
|
 |
|
|
|
cel mai mare discus dintre puii ce i-am luat, sta tot timpul singur, sub plante, sta se uita la plante si se scarpina de ele (nu des)
nu vine la masa, si cand vine sta si se uita la mancare, si ciuguleste de langa mancare, kaka de pe jos.
are burta supta, asa ceva )(, culoriile ii sunt pastrate si inotatoarele le tzine desfacute.
am vazut la mai multzi kaka filamentos, dar cred ca e din cauza inimei de vita, care e de capatat gata preparata, si cred ca e veche. asa ca azi nu am mai dat inima, si nu am vazut nici 1 filamentos pe acolo.
acum sunt in tratament cu metronidazol toti.
simptomele discusului bolnav sunt de cand l-am luat, cred.
tratamentul l-am inceput azi.
ce sa fac??
|
 |
|
|
|
nu apar cresteri de debit, in schimbul la picatura???
mai ales noaptea cand consumul de apa de pe retzea scade? si crete presiunea pe conducte.
|
 |
|
|
sa va spun cum le merge:
- au inceput sa manance, 1 chiar a pus stapanire pe "masa" si nu lasa pe nimaeni sa se apropie. 2 care sunt mai mari, nu mananca nimik, stau ascunsi sub plante si ciugulesc de pe ele.
-unii se freaca de plante, nu des, nu stiu dca au parazitzi externi sau se joaca
- nici 1 nu sta cu inotatoarele inchise
-cei 2 mari care stau sub plante, cu inotatoarele pectorale se freaca la
-cate 1 data uni mai scutura capul, iar cate 1 data altzii sau tot aia intra intr-un "trepidat"
-se sperie totzi din senin
-vin si manana din mana
-sar putea sa aiba escremente filamentoase
acum:
-din ce am scris mai sus, ce face parte din comportamentul normal, si ce nu
-oare cei 2 de sub plante sunt bolnavi
-e normal sa scuture capul si sa intre in trepidatzie
-e normal ca cei 2 de sub plate sa se frece cu pectoralele la
-oare au escremente filamentoase, sincer nu stiu cum arata un escrement filamnetos de discus ( uni au ca un matz albicios de 1-2 cm cu un kaka la vf / altzii cand isi fac nevoiile sunt foarte moi, si se dezintegreaza foare rapid in apa ( prin adere lasa un nor in urma "dansului")
in acvariu am 29-30 grade
ph dimineatza e 7 si spre seara ( bag co2) ajunge in jur de 6-6,5
gh nu o cunosc.
|
 |
|
|
|
uitaram:
toate intaritoare sa fie de preferat tot din sticla de 15mm
latimea intaritoarelor, apreciez eu, este suficienta minima latime la care pot ei taia sticla. ( avand in vedere ca e de 15mm, mai inguste de 7cm nu au cum sa le taie, sau poate...)
|
 |
|
|
florin_niky wrote:Ok 15mm va fi grosimea.
Daca tot il fac de 15 mm pot sa ma duc pana la 2 m lungime?
.
linistit poti merge pana la 2 m
ca sa dormi si mai linistit noapte pune 2 intaritoare fatza spate , intre intaritoare si latura mica a acvariului sa fie 75 cm.
si trebuie puse si intaritoare perpendiculare pe fetele lungi.
spor  , si asteptam poze.
vezi ca magaoaia lunga de 2 m o sa cantareasca cam 150kg gol. 
|
 |
|
|
|
la ce pret este un filtru aquator, cu dubla filtrare??
|
 |
|
|
Sorinel18_my wrote:Da se mai pot recupera ca eu nu mai am pozele care le aveam in galeria veche 
mai omule, tu ai ajuns in clasa a 9-a??
sau la tastatura ta lipsesc niste butoane, si anume: `!/.,';-":\, etc etc.
daca nu le ai ,hai ca facem o colecta.
gata, .. eu sar cu.... 5 bani.
ca sa poata si sorinel sa scrie corect si cu semne de pctuatzie, eu propun o colecta, fiecare 5 bani, eu deja am pus, mai acopera cineva???
|
 |
|
|
ali wrote: Eu unul sunt mai greu de cap . Ce vrei sa faci pina la urma ?????
Sa ridici temperatura sau sa consumi curent ???????
De ce mai lasi COOLERUL sa mearga ???? :o :o :o :o
Opreste-l naibii .!!!!!
daca citeai mai atent, iti dadeai singur seama.
si in legatura cu curentu: nu imi mananc de sub unghii pt 5w/h cat papa 1 cooler ( pardon 10w/h ca mai e 1)
|
 |
|
|
|
|