[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adi_ci23
Forum Index » Profile for adi_ci23 » Messages posted by adi_ci23
vrea un prieten 100 buc, dimensiuni cat mai mici, si la un pret bun.
Val wrote:Are rizomul sau nu il are? Chestia aia ca un "cartof"? :-)
Daca il are atunci nu il separa deocamdata. Lasa-l acolo. In conditii bune, ba chiar si numai rezonabile o sa ajunga un monstru. Sper ca acvariul unde vrei sa o bagi e unul MARE.

Daca totusi tii neaparat sa il separi, lasa-l sa dea macar 4-5 "frunzulitze" ca sa fii sigur.

Planta face niste frunze cam cat alea de salata verde ca marime. Si fiind si rosie, cam face umbra. Uite-te si pe Tropica.

Take care.

Val.

planta mama este intr-un pahar (o poti vedea la mine la galerie), la marginea paharului a aparut un puisor cu 2 frunze de 3 cm. nu stiu daca are rizom sau nu, pt ca nu am dezgropat-o, dar sigur nu are, pt ca e aparuta pe o tije a plantei mama.
o sa mai astept 1 sapt-2 si o sa o separ de masa.
sper ca e bine ce fac.
se mai fac gauri la ghivece?
nu iese turba? daca le fac
John wrote:Deja am mutat jandarmii..thx pentru sfaturi.
Intr-adevar cam nasol ca au depus pe filtru...desi am plante destul de multe in acvariu.
Ma gandesc sa opresc filtru asta (resun 1200) ..si sa folosesc un filtru cu piatra de aer.Ma gandesc chiar sa cumpar alt filtru si sa il pun in parte opusa sa nu traga icrele sau alevinii daca vor iesi.

dupa parerea mea parintii au depus cu un scop acolo. daca o sa pui un alt filtru in partea opusa, poate o sa ai surprinderea ca sa le mute in apropierea lui.
asa ca lasa-i pe ei sa isi faca treaba.
poti pune un burete cu bolborositor si sa vezi ce se intampla, dar la grija pe care o au scalarii fata de pui, eu zic sa ii lasi asa, ca daca simpt ceva pericol, o sa le mute ei in loc sigur.
eu o pun , dar tot in ghivece ( mai stiu pe cineva)
acum plantele sunt in pahare de plastic si mi se par mici.
am cautat ghivece patratoase, si sa tai din ele, sa fie inalte de vreo 6-7 cm, dar nu am gasit
singura solutie ramane sticlele de suc ( fundul sticlelor), sau casoletele de inghetzata.
aveti voi alte idei? :o
no stai asa, sa vezi ce te sparg acu:

composition:
black peat, wite peat, lime,NPK fertilizer, trace-elements
product of origin vegetable
dry matter/total product.............35%
organic matter/total product........30%
ph............................................5-6.5
resistence.................................900ohm/cm/cm2
retention of water......................500g/100g dry matter

galben, cu portocaliu, cu rosu (astea sunt dungi la capete) sacul e alb si scrie cu verde pe el
Kreator wrote:E cea mai buna aia olandeza
Atentie insa, puteti gasi si alte marci de turba pe care scrie "potground" care inseamna pamant pentru flori.

e olandeza scrie pe ea potgrund, tulip, terreau universel, si e desenat pe punga un iaz, cu fori si o fantana arteziana.

a mai folosit-o cineva?
daca scapi de jandarmi o sa ai sanse. acum nu stiu daca o sa ii traga filtru, depinde ce filtru ai. dar sigur scalarii o sa mute aluvieni in mai multe locuri, pana o sa inceapa sa "zboare"
am luat ceva turba olandeza de la praktiker, potgrond.
ce zicetzi?
pe vechiul forum am vazut ca e
cataloagele de la ei au venit, nu stiu acum daca ajung si ce comanzi, si cat ar costa taxele de transport :o

reactoru' nu e in stoc, si mie mi sa parut f interesant, si destul de mic

ar fi bine sa revina si butonu' de edit

porcu' edit
ce parere aveti? merita?
a dat un puisor, micut ( are o frunzulita doar), planta este pusa intr-un pahar cu turba, acoprita de pietris.

intrebare: cand pot sa o separ de planta mama?
ai grija ca lateralele sa fie perfect taiate, ceea ce nu cred... daca 1 mm, are burta pe undeva nu se mai poate lipii corect, avand in vedere ca nu ai cei 2 mm intr-o parte.
cheama si pe cineva, sa te ajute ( sa tina de sticle) sa le asezi toate pe fundu' acvariului, in pozitia cea mai potrivita, sa le insemnezi si sa le numerotezi.

parerea mea

~ Dalles edit: mai usor cu tafna, ca nici tu nu esti as la dactilografie! Vezi "lipii"!
sticla ce grosime are?
ca daca e de 10 mm, ca si fundu' , nu stiu ce socoteli ai facut
domne, dar cum se infiripeaza relatii amoroase intre animale de specii
diferite!!!! cu cata dragoste, afectiune si iubire te privesc printr-un geam
de sticla! dar apogeul irezistibil al relatiei amoroase, se sfarseste brusc.....
in momentul in care prima bucatica de haleala, atinge pelicula apei.....
iar tu ramai singur, singurel, langa peretele de sticla, privind cum gloata....
devoreaza fructul dragostei dintre voi.

....oare cum am avut rabdarea sa aberez astfel de tampenii
le face programare, si le da bilet de ordine
viorelc wrote:
infchiar daca suna dur a trebuit sa-i curm suferinta..

zine si noua cum i-ai curmat suferinta?
i-ai dat o injectie letala? , sau pur si simplu ai aruncat cu el pe geam, sau in canal?
urata treaba ai facut tu acolo
razvan wrote:
o mica precizare .. ziceam sa pui ventilatorul pe o laterala.
pune-l inasa fel incit sa fie cit mai aproape de suprafata apei, creaza-i fante prin care poate trage aerul de afara, respectiv creaza fante in partea opusa capacului princare aerul vinturat sa fie eliminat .

ce rost mai are sa fac fante de aer in partea opusa?, daca am coolerul care scoate aerul. unul scoate, acum, si mai montez unul care baga aer.

PS= ma voi vretzi sa imi fac capacul ciur???
haide sa iti dau eu un sfat :
ca sa nu il arunci pe asta, si ca sa dormi linistit, mai taie o laterala mica, si imparte acvariu in 2-a. astfel te alegi cu 2 acvarii lipite unul de altul, la care pt siguranta deplina, mai poti pune intarituare in partea de sus, acvarii pe care le poti folosi la ce vrei tu.
iar daca vrei unul mai mare, apucate si fa unul din sticla de 10 mm, cu o coloana de 50cm, o latime cat de mare vrei tu ( peste 60cm ar fi ideal).

Forum Index » Profile for adi_ci23 » Messages posted by adi_ci23
Go to: