Message |
|
Iulian99 wrote:Ce fel de pesti (care traiesc in bancuri) sunt mai pasnici? Si mai colorati? 
neonii 
|
 |
|
|
 |
|
la ce pret sunt cei mai mici? si calitate. ma intereseaza si pe mine, mai multe bucati.
|
 |
|
miky wrote:daca ai filtru interior cel mai simple este sa bagi furtunul pe unde trage oxigen
asta am si facut inainte sa pun topicul
dar, vroiam altceva 
|
 |
|
nutu wrote:formatiunea in sine e alba si clar delimitata?
fa schimburi de apa regulate, aspira substratul. ce ai tu acolo apare cand apa este "infecta", aglomeratzie mare, acvariu mizerabil. fa asta, mai baga sare si albastru de metil. potzi chiar scoate pestele din apa, si sa ii badijonezi rana, cu albastru de metil, cu ajutorul unui betigas de urechi.
spor 
|
 |
|
are scapari  , la piulita regulatorului, dar nu la filet, ci intre piulita si tija.
acum intrebarea: are garnitura de plastic acolo, din ce sa pun inca o garnitura? ca de strans e f strana pilita pe butelie.
rezolvat 
|
 |
|
MARELE ALB wrote:
adi_ci23 wrote:de ieri pana azi presiune la butelia de co2 a scazut cu 20 bari.
In butelie presiunea e undeva intre 50 si 60 bari (depinde de temperatura din camera si ....... de corectitudinea ceasului). Indiferent daca e plina complet sau doar pe jumatate. Cind e aproape goala, presiunea scade si in 2-3 zile nu mai ai gaz. Butelia ta e pe golite. S-a terminat gazu'. Daca e din cauza pierderilor sau nu, poti verifica cu niste spuma facuta cu sapun. Repede pina nu se goleste complet.
presiune statea la 55 bari. butelia a fost umpluta acum 3 saptamani. nu avea cum sa se goleasca asa repede numai daca erau pierderi. la instalare pierderi nu au fost, iar pe parcurs nu cred ca puteau sa apara.
temperatura :-) , cred ca ar trebui sa fie cand la polul nord, cand la ecuator, ca sa fie astfel de variati de presiune, de 20 bari. azi o sa ii mai fac o verificare, sa vad daca scapa, dar ma repet: pierderi daca nu au fost, nu ar avea cum sa apara acum.
|
 |
|
de ieri pana azi presiune la butelia de co2 a scazut cu 20 bari.
folosersc co2 la 1 singur acvariu 1 bula/sec. de 2 saptamani pe manometru nu a scazut presiunea deloc, si acum a scazut cu 2o bari in 24 ore. pierderi din cate stiu eu nu au fost, sau cel putzin nu putea sa apara pierderi asa dintr-o data si in cantitatea asta.
voi ce parere avetzi?
|
 |
|
asta am si facut: am redus lumina la 4x 18W, am redus co2, am redus perioada de iluminare. schimburile de apa eu le fac aproape zilnic, deci am continuat cu ele (20% zilnic) iar mancarea pestilor este foarte putzina ( 2x /zi cat mananca intr-un minut- in acvariu am neoni)
|
 |
|
VelociRaptor wrote:
adi_ci23 wrote:apa sa limpezit, dupa un schimb masiv de apa (60%), reducere-a luminii de la 6 neoane 18w, la 4, si micsorarea debitului de co2 la mai putin de 1 bula/sec la 150l
 Nu prea e bine sa schimbi asa de multa apa deodata. Bineinteles ca daca o schimbai 100% nu mai era verde deloc, dar pestii nu stiu cum sufera... vezi tu... ei se inverzesc mai greu, dar tot ii doare.
daca o faci cu cap, atunci totul e ok.
am folosit apa statuta, si filtrata, in care am bagat co2, in cantitate mare.
ce zici am procedat bine?
|
 |
|
apa sa limpezit, dupa un schimb masiv de apa (60%), reducere-a luminii de la 6 neoane 18w, la 4, si micsorarea debitului de co2 la mai putin de 1 bula/sec la 150l
|
 |
|
cristi_Cta wrote:si il trimiti prin posta?
ihi 
|
 |
|
si la mine apa devine verde, dupa ce am inceput sa dau co2
detalii:
-150l
-schimburi zilnice de apa
-lumina 9.00-14.00 si 15.00-23.00
-filtru boyu, intern, 550l/ora ( dar sigur nu atat)
-lumina 6x tld 830 18w
-aerator
-pesti: neoni, ancistrusi, melci, pestii hraniti 2x/zi
-substrat, plante multe
ce sa fac?
m-asi risca cu h2o2 dar cred ca ma scapa de melci, si mi si frica sa nu ard plantele. daca folosesc h2o2, vreau un sfat de la meseriasi  , in privinta cu tratamentul
|
 |
|
schimb regulator co2 romanesc cu ...., astept oferte 
|
 |
|
cine imi poate zice si mie care reactor, artizanal, da cel mai bun randament, si eventual o schitza cum se construieste. 
|
 |
|
si eu tot in cj sunt, majoritatea timpului
|
 |
|
este un mos in cluj napoca ce inmulteste neoni, inclusiv cei rosii. din cate stiu eu cei rosii ii da la 7k/buc, iar cei normali la 5k
|
 |
|
anuntul nu mai este valabil.
nu mai am numai butelii de 3 kg, si un regulator romanesc, care nu stiu cat este de bun ca eu nu l-am folosit
|
 |
|
sper sa scap de ei in urmatorii 20 ani  , ca la rata lor de inmultire, ar trebuii ca toata ziua sa ma uit dupa ei si sa ii adun. si ca sa fie plin paharul, mai dau si cate o gaura, 2, 20 la plante, sau le roade de pe margine.
|
 |
|
sunt din otel, gros de 8mm (cred, sau mai gros) sunt inalte ~35 cm, groase ~ 17cm. aici si poza
|
 |
|