[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Kreator
Forum Index » Profile for Kreator » Messages posted by Kreator
M-am procopsit si eu cu o belea de alga.. smilie (popular eu ii spun matasea broastei - alga ca firul de par - verde).
Asta dupa ce am schimbat un AquaGlo cu un PowerGlo, am mai umblat pe la setup si a cam iesit o parte din turba in apa (dar asta s-a intamplat si in alte dati fara sa fiu invadat de alge)...
Creste doar pe firele de Myriophyllum si Cabomba si in special in partea superioara a acestora. Celelalte plante sunt neatinse si par a fi OK.
N-am decat 8 neoni + 1 ghiri in cam 45l si 45W lumina, apa e cristal, pH=5.5 - 6; GH=4.
Am stins lumina si acum astept. H2O2 nu mai bag, asta dupa o experienta neplacuta in care au murit toti melcii si o mare parte din pesti

In schimb am o nedumerire... Alga asta am vazut-o si prin adapatoarele pt animale, in care apa curge nonstop dintr-un izvor... deci nu poate fi vorba de apa murdara...
...total offtopic....
Alimenteaza-l printr-un UPS baban si scapi de belele... :-)
ohodea wrote:Unde pot gasi turba si unde pot gasi carbune activ?

Turba o gasesti la florarii. Carbunele activ la petshop-uri.

ohodea wrote:Nu cumva turba e de fapt ce gasim in benzinarii pentru gratare?

Aia e! Numai buna de facut niste carasi sau discusi la gratar!
... chestia aia, de fapt, se numeste mangal ...
... tot offtopic...
Ma jucam cu un laser-jucarie (cu spectul in rosu) prin casa si cand lumina cadea pe frunze de plante cantitatea reflectata era muuuult mai mica decat cea reflectata de alte suprafete (inclusiv cele de culoare verde).
Poate lucrul asta sa ne spuna ceva despre cum absorb plantele lumina?
Midal wrote:.........in interiorul tubului de sticla este un filament care emite rediatii (cred ca ultraviolete)......aceste radiatii se lovesc de sticla tubului care este suflata pe interior cu o pasta fluorescenta .....astfel se produce lumina......dar (vorba lu' ADXX) de unde stii tu cat de toxica este pasta aceea? ......

Filamentele nu emit nici un fel de radiatii ultraviolete!!!!!!
Principiul este pe aproape cu ce spui tu dar cumva altfel.
Astfel, la inceput starterul inchide un circuit din care face parte si filamentele tubului (printre altele) acestea se incalzesc si produc electroni care le inconjoara. Apoi starterul deschide respectivul circuit si atunci bobina (droserul) induce o tensiune ridicata care se regaseste la capetele tubului. In acest moment se produce o ionizare a gazului din interior care devine conductor si prin care incepe sa circule un flux de electroni. Acesti electroni nu au o traiectorie dreapta - daca i-am vedea ei formeaza o spirala spatiala - si se lovesc de materialul luminiscent depus pe interiorul tubului. La excitarea cu electroni acest material emite fotoni deci lumineaza. Rolul si functionarea celorlalte elemente nu le discut acum...
Similar functioneaza si starterele electronice, numai ca acestea nu inrosesc filamentele si produc o tensiune de inalta frecventa.
In linii mari cam asta e functionarea tuburilor "fluorescente" ... sau nu?...
Poti folosi o serpentina din sticla de la un laborator Se mai gaseste asa ceva la scoli sau licee care au un laborator de chimie.
Daca nu o poti confectiona dintr-un cilindru de plastic in care introduci o serpentina facuta din teava subtire de cupru . Prin cilindru trece apa calda iar prin teava de cupru apa rece in contracurent.
Am niste placi din parchet laminat (de fabricatie germana) la care materialul de baza este facut din ceva presat peste care este lipita o folie de melamina destul de dura si rezistenta la apa. Prospectul zice ca rezista la umezeala. Unele bucati le-am folosit de trei ani pe post de "fund de bucatarie" si au fost spalate destul de des dar nu si-au pierdut planeitatea deloc...
Intradevar, capacul ar trebui construit pe un schelet din lemn si apoi acoperit cu autocolant...
Poti incerca din parchet laminat. Se prelucreaza usor, este subtire si rezista la apa...
nevasta mea wrote:
E foarte frumos!

... asta spune totul...
Mai pune niste poze... sa fac stop respirator!
... eu as zice totusi sa bagi tuba, CO2 si 2 tuburi de 15W d'alea meseriase...
pesti: 10 neoni doar atat! smilie
si apoi rabdare... ca frumos se face singur...
S-ar putea sa fie din cauza temperaturii apei. Daca ai tempeatura prea mare, vallisneria nu creste.... ii place temperatura scazuta...
Dupa un timp, proprietatile nutritive ale turbei se reduc. Timpul depinde de mai multi factori: dimensiunea ghiveciului, tipul plantei, marimea acesteia etc. Dupa 1/2 ani (la ghivece) si 1-1/2 ani la acvarii cu substrat de turba si pietris deasupra, ar cam trebui schimbata turba sau agaugati fertilizatori la radacina...
Oricum, ideea cu substrat de turba este cea mai indicata pt dezvoltarea armonioasa a plantelor, dar e cumplit momentul cand vrei sa scoti o planta cu radacini bine dezvoltate si vezi cum se ridica substratul cu totul :x .
Apropo! Cum faceti voi in acest caz?
... sorry daca am deranjat pe cineva...

In legatura cu postul initial: cumpara 10-15 neoni albastri. Sunt frumosi, sunt de card, nepretentiosi, jucausi. Ideal ar trebui sa-i tii fara alte specii.
miruna wrote: ... inca nu am reusit sa-mi dau seama care ar fi ... idealul meu de peste.... Problema sta cam asa : as vrea un peste care sa nu fie agresiv ...

muscalu wrote: ... Din cate stiu eu, poliuretanul parca ar avea in structura sa niscaiva grupare CN (cianura).

Nu toti compusii care au in structura lor gruparea cian sunt toxici! Apoi compusul trebuie sa se dizolve in apa pt a ajunge in organisme... asta daca pestii tai nu se pun pe rontait backgroud-ul
Studiile arata ca femeile disting mult mai multe nunte de culori decat barbatii. Asa ca stii ce ai de facut...
Dark4ce wrote:
eu vreau sa folosesc tuburile daca se poate atat pentru coloritul pestilor cat si pentru plante..

... parerea mea (fiindca nu vreau sa polemizez cu altii)... mergi in cazul asta pe PowerGlo si/sau AquaGlo de la Hagen, bune atat pt plante cat si pt culorile pestilor. 830 nu scoate in evidenta culorile pestilor dar e foarte bun pt plante. Sau poti face o combinatie intre cele 2 firme...
giostana wrote:
... cum procedez cu "nalatilatatea" ca sunt mai ceva ca iepurii.care este numarul maxim admis?si cu ce ii starpesc daca devin prea multi?

.. din experienta mea... betta si ramirezii i-au redus la 0 exemplare, chiar vroiam odata sa se inmulteasca, dar cele doua specii ii apreciau f. mult la gust . Asa ca am trecut pe Pomaceea (erau prea mari pt ei )
liviujosceanu wrote:eu strerg geamurile cu o cartela de telefon ... eu zic ca e mai bine cu "cartela" ca poti sa apesi pe geam cat vrei tu , cat sa se ia algeme de pe geam.

Din experienta, mai bine se curata cu cardul bancar ca e putin mai rigid decat cartela telefonica.
E cea mai buna aia olandeza
Atentie insa, puteti gasi si alte marci de turba pe care scrie "potground" care inseamna pamant pt flori.

Forum Index » Profile for Kreator » Messages posted by Kreator
Go to: