[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: R4du
Forum Index » Profile for R4du » Messages posted by R4du
- filtru intern Eheim pickup 2012, 250-600l/h, debit reglabil, face fata cu succes la un acvariu de 100l = 50lei
- filtru cascada(hob) ultra slim Sunsun HBL-303, 350l/h debit reglabil, bun pt nano 30/40l - 40lei
detalii: https://www.youtube.com/watch?v=C0WHsqWVJDQ
- filtru extern diy, facut din teava pvc, este perfect functional, robineti, etc, volum materiale filtrante cam 9l. ii mai trebuie pompa(eu am avut la el dar nu o pot vine, este de la alt filtru). pret 100lei.
detalii: https://www.dropbox.com/sh/nk5xvgm7m3ysel0/AAD65PYw3v_PRqn6ocNrn0yya?dl=0 - poze reale

o sa mai adaug altele maine...trebuie sa vad ce mai am de vanzare din ele.

ASTEPT OFERTE !!! accept schimburi cu diverse pt acvaristica.
Buna seara. Deci oficial cred ca am trecut de problema. Pestele nu mai este umflat deloc. Este vioi, se plimba prin tot acvariul. De azi incep sa ii dau sa manance aproape normal(ca si cantitate). Maine o sa caut ceva pt cresterea imunitatii si in acvariu urmeaza schimburi dese de apa pt ciclarea acvariu dinou.
Deci in concluzie se pare ca nu este chiar incurabila boala. Ma bucur ca a reusit sa supravietuiasca. Multumes mult pt sfaturi.
Ape limpezi si fara incidente. Stima
Faye wrote:Nu mai pune parakill. Ala e pentru paraziti, n-are nicio treaba cu boala carasului. Nu e bine sa bombardezi pestele cu zeci de chimicale inutile. Si asa e slabit. Cand adaugi sare trebuie s-o faci treptat sa dai pestelui timp sa se acomodeze cu salinitatea, daca nu vrei sa-i provoci soc osmotic. Mutarile de colo colo nu ajuta nici ele, mai rau il stresezi.
De ce nu il lasi in acvariul de carantina, cu aerare puternica si dozezi medicamentul dupa indicatiile producatorului?

nu o pot lasa in acvariul de carantina pt ca e foarte mic, cam 20l. si nu mai am nici incalzitor. eu stau la casa si nu am inca centrala(casa are 1 an si nu am apucat inca sa pun) si incalzirea se face cu o soba. deci intre zi si noapte sunt variatii mari de temperatura. nu mai am inca un incalzitor ca sa il pun la ea in acvariu asa ca in conditiile date trebuie sa ne descurcam cum putem. multumesc pt sfatul cu sarea nu stiam asta, oricum nu pun cantitati insudtriale, dar oricum ebine de stiut. multumesc!

p.s. la avatar, este in poza exact pestele in cauza, inainte cu 4-5 zile sa se umfle.
Update: avem deja progrese foarte mari. Pestele s-a dezumflat cam 60%. solzii sunt asezati. la fata nu mai este umflat deloc, ochii sunt la locul lor(nu mai stau sa sara afara), inoata bine e vioi, in 4 zile a mancat decat 3 boabe mici date special ei. partea dorsala(partea din spate a abdomenului, pana la anus) mai este umflata, dar sper ca in 3-4 zile sa revina la normal. acum nici nu imi prea dau seama când se desumfla de tot pt ca inainte sa se imbolnaveasca era durdulie din cauza icrelor(incercam sa ii fac sa daca pui).
azi o sa fac un schimb masiv de apa(cam 35-40%) si dupa mai pun o pastila de baktopur in acvariu, urmând ca maine sa mai adaug sare amara.
Update ziua1. In acvariul comunitar am dizolvat o pastila de baktopur, pt a ajuta si pe cei doi colocatari ai pestelui bolnav. Pe la 23 am pus luat un acvariu de vreo 15l, am pus in el apa din acvariul comunitar, o pompa de aer cu furtun dinacela perdea pt o aerare buna, am pus in acvari cam 4 litri de apa din cel comunitar si am dizolvat in ea o pastila intreaga de baktopur. Am lasat pestele in ea cam 25min. Apoi am dizolvat cam o lingura de sare de mare intru-n pahar si am pus-o in acvariu. Am mai lasat pestele cam 20 minute. Dupa care am pus-o inapoi in comunitar. Acest lucru diminueaza stresul pestelui. App tot timpul a stat cu lumina stinsa.
Azi avem ceva progrese. Suntem un pic, doar un pic mai dezumflat. Solzii de langa branhii si de langa coada sunt mai asezati. Dupa ce am mai citit am descoperit ca sarea nu o ajuta, ba chiar i dauneaza. Asa ca azi am luat sulfat de magneziu(sare amara). Sa vedem ce se intampla.
App pe langa baktopur am pus si cateva picaturi de parakill.

Mai vedem maine. O seara buna.

P. S. Incerc ca fac tratamentul timp de 7-8 zile. Apoi daca sunt rezultate bune, lucram la imunitate.
Pai momentan sunt stramtorat, dar si eu ma gandeam la o electrovalva, dar o sa vin si ea pe viitor. Tot la asta ma gandeam si eu ca nu prea imi foloseste mare lucru al doilea ceas. O sa il cumpar pe asta sa vad cum se comporta. Multumesc. O zi buna
Pai nu stiu. Eu spun ce scrie in descriere. Daca stiam il luam fara sa intreb, dar cum ma pricep intreb aici in speranta ca poate este cineva care stie despre el. Stima
Pai in descriere scrie ca are reglaj fin pt cantitatea de co2 administrata in acvariu si ceas pt indicarea presiunii gazului din butelie. Deci in principiu are cele 2 lucruri mentionate de tine.
Faye wrote:
R4du wrote:Inca o intrebare: baktopur-ul acesta o sa imi decicleze acvariul?

Baktopur decicleaza. Va trebui sa faci schimburi foarte dese pentru un timp dupa tratament. Bafta la carasel!

Multumesc pt raspuns. O seara buna.
Azi am cumparat butelia co2, este de 5l, revizie ok, am incarcat-o tot. Dar acum mai trebuie reductorul, furtunul si difuzorul. Furtun am gasit jbl co2 proflora 3m, difuzor as lua tropic 3in1.
Dar acum intrebare. Am gasit acest reductor. Ar fi ok? http://www.acvamax.ro/product_info.php?products_id=4534
Inca o intrebare: baktopur-ul acesta o sa imi decicleze acvariul?
Nu trebuie sa iti ceri scuze ca nu sunt eu suparacios, dar este aiurea sa intri pe un forum acvaristic ai pt problema ta sa primesti un raspuns ca cel dat de tine. Si da, tocami ca din vina mea s-a imbolnavit ma simt si mai obligat sa incerc sa o vindec. Atata tot. In fine nu mai conteaza.
Ideea este ca acum am ajuns acasa. Este tot umflata, dar parca sunt solzii mai asezati decat azidimineata. Nu are pete de sange sau alte alea, sincer e chiar simpatica infoiata asa(in spirit de gluma spun asta). Am pus in acvariu o tableta de sera baktopur tablete. Astept cateva ore si o sa ii fac si un tratament intr-un acvariu mic doar ei. Scrie pe prospect ca se poate pune pestele singur in 2l de apa si se lasa 30min. O sa o pun intr-n acvariu de 10l si cu o pompa de aer o ora. Sa vedem. Eu o sa va tin la curent cu totul, poate intereseaza pe cineva. Stima
severum777 wrote:Cum s-o salvezi daca boala e incurabila? Daca vrei sa-i faci un bine, baga pestele in congelator, pana moare si asa nu se mai chinuie.
Sau ii tragi un glont in cap

Eu nu vreau sa fiu taran sau sa creez discutii, dar cum poti spune ca daca ai un peste bolnav sa il bag in congelator? Pe bune acum, pe tine daca te doare maseaua te impusca cei din familie ca sa nu te mai chinui?. Nu o lua in nume de rau, dar e cam deplasat raspunsul tau. Am inteles este incurabil, dar sunt n cazuri care s-au vindecat, iar datoria mea este sa incerc. Sau daca sunt eu nebun inseamna ca am inteles gresit ideea de acvaristica si de a avea in grija unu sau mai multi pesti.

O zi buna iti doresc tie si celorlalti. Stima
Pai nah... Eu am obligatia sa incerc sa il salvez...nu pot sa o las sa moara dupa ce am avut grija de ea 2 ani. Sa speram ca o sa fie bine
Eu o sa incerc pt ca mi-e foarte draga caracsica. Azi am luat baktopur tablete si diseara cand ajung acasa de la serviciu incep tratamentul. Ce sa mai adaug pe langa acest antibiotic?
Am vazut de sarea asta de magneziu care ajuta la eliminarea lichidelor, dar nu stiu de unde sa iau.
Eu zic ca e la inceput ca ieri la 18 nu avea nimic si la 23 era balon. O sa vedem ce se intampla. Stima
Super. Pai atunci tot pe christmass moss o sa merg si eu. Stima
Dar mucii trec si singuri nu? Ca sincer nu as vrea sa cumpar pesti sau meci ca sa ii dau dupa ce ii trec mucii astuia.
Humbert wrote:o idee: nu e nevoie sa gasesti o bucata de lemn care arata ca un copac, poti sa "construiesti" tu un copac din bucati diferite de lemn, avantajul fiind ca o sa arate cum vrei tu, nu cum il gasesti
omul care a facut acvariul din poza pe care ai pus-o asa a facut acel copacel, lipind diferite crengute

uite aici jurnalul unui acvariu similar al aceluiasi om, poate te ajuta in caz ca nu l-ai studiat deja
http://www.aquascapingworld.com/threads/aquascape-of-the-month-september-2008-pinheiro-manso.1182/

La fel am facut si eu. Am facut gauri mici cu un burghiu subtire in lemn si am bagat crengute mici pana a ajuns la forma care mi-a placut mie. Oricum intresant e ca dupa poza din linkyl trimis de tine mi-a venit ideea. O sa il citesc cand ajung acasa si vad ce idei mai gasesc. Iti multumesc frumos pt interes. Stima
Nu e problema sa il curat des. Mai bine spal prefiltrul la 4 zile decat sa imi bat joc de siporax. Pai atunci ma apuc de bricolat.

Legat de pomosor o sa il curat bine de coji si o sa il fierb pana ii sare basca. Ce daca face muci, ii iau un bax de servetele. )

Multumesc frumos pt raspunsuri. Stima si ape limpezi
Am un caras auriu care acum o jumate de ora am vazut ca este foarte foarte umflat. Abdomenul umflat rau, fata umflata, ochii cam iesiti din orbite, solzii zburliti. Se misca bine si nu e apatic, dar e foarte umflat. Mai am 2 dar ei nu au nimic. Nu sunt suprahraniti. Le dau granule care se scufunda doar odata pe zi. In principiu le dau cam 7-8 bobite de fiecare. Ii am de aproape 2 ani si nu am avut niciodata probleme cu ei. Cam am venit pe la 6 de serviciu era ok, iar pe la 23 cand m-am uitat la acvariu am vazut ca era umflat rau. Am masat usor abdomenul si este foarte tare.
Ce sa aiba? Cum o fac bine?

Forum Index » Profile for R4du » Messages posted by R4du
Go to: