[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: R4du
Forum Index » Profile for R4du » Messages posted by R4du
A fost banat domnul LoveFish(asa zice el) pt limbaj neadcvat unei comunitati.
Poate sta si in 22 de grade, dar e ca si cum ai sta tu in pijama la 0 grade. Dar pote sta si in 33de grade. Eu il tin pe al meu la 27-27,5. Si nu are nici o problema. Stima
Bine ai venit. Te asteptam cu poze si mai multe detalii.
Sa iti traiasca si pestii si baietelul. Stima
Masculii, ca si cei de gupy au anala ascutita. Fetele o au rotunda/patrataoasa.
Cand o sa fie gestante o sa aiba burta mare rau, are o proemineta alba mare la fund. Cand e gata sa depuna, o sa se retraga intr-un loc ferit. E bine sa ii faci maternitate. Bafta
@LoveFish - ai pus numele asta la misto, nu?
Daca esti asa responsabil si citit atunci la ce ti-ai mai facut cont aici? Oamenii ti-au dat numai sfaturi bune si tu jignesti? Cam cat de taran poti fi? Iti bati joc de acele fapturi nevonovate cu buna stiinta/sau nu/ si mai ai tupeul porcesc sa injuri tot tu? Oamenii pe care tu ii iei la vale, au mai multi ani de acvaristica decati ai tu de cand faci umbra pamantului.
Pune mana si citeste, invata sa te comporti in societate si dupaia sa postezi aici, pana atunci, inchide-te in beci si reflecteaza.
Depinde de acvariu, apa si hrana. Daca ai un acvariu maricel, cel putin 30l, la o temperatura de 25grade, parametrii buni, filtrare ok si ceva hrana vie/congelata ar trebui cam la o luna sa aiba cam 2 cm jumate.
Vad ca stai la bloc....nu ti-e frica sa nu rupi blocul in doua? O sa ai aproape 2 tone, daca pui si sumpuri o sa sari de 2 tone. Eu unu nu as avea tupeul. Multa bafta cu proiectul. Stima
Bine ai venit. Te asteptam cu poze.

P.S. cum se comporta sticla de 10mm la cei 400l? Vreau sa imi fac si eu un acvariu 130x50x55cm cu fund dublu si intaritoare duble longitudinale, tot din sticla de 10mm si aveam emotii la sticla. Dar daca la tine se comporta bine la inaltime de 60 si adancime de 55, inseamna ca pot sta linistit.

Stima si ape limpezi.
E bine si asa... Puii de molly cresc foarte repede. Dupa 3-4 fatari o sa vezi ca ajung sa faca in jur de 30-35 de pui. Bafta in continuare. Stima
Felicitari. Destul de mari? Or fi facuti mai de mult si nu ai fost atent. Separa-i intr-ul acvariu maternitate, pune-le plante de suprafata si bucura-te de ei. Ape limpezi. Stima
Sunt mari? Esti sigur ca sunt amandoua femele? Mascul ai in acvariu? Daca nu pune-le unu si o sa le streseze el de o sa uite de cearta. Stima
Salut. In primul rand betta e bine sa fie tinut singur si nu cu alti pesti, bate sau este batut. Este un peste lenes, este stresat de alti pesti si de agitatie. Ii place apa calda(27-28grade) si linistita fara multa agitatie. De obicei din cauza "volanaselor" inoata greu, folosindu-se doar de aripioarele mici din fata. Ii place sa stea pe pietre, plante, sau obiecte din acvariu si sa leneveasca. E bine sa ii pui si o nuca de cocos sau un ghiveci mic de ceramica pt ca se baga in ele si doarme.
In rest nu poti decat sa il privesti cum creste )). App nu ii da foarte mult de mancare, au tendinta de a se imbolnavi din acest exces.
Incearca sa il separi de restul pestilor intr-un acvariu mic, 10l e de ajuns, pune-i o piatra si ceva plante si vezi cum se comporta. La petshopuri mai gasesti si pesti bolnavi. Dupa ce il muti singur, ii poti pune o lingura de sare dinaia mare de muraturi la 10l de apa. Dupa 3,4 zile incepi cu schimburi mici de apa inca 3,4 zile, asta o sa il ajute sa scape de o parte din paraziti(daca e cazul). Cam atat din experienta mea cu betanul meu de 1 an.
Multa bafta. Stima
Buna ziua. As vrea si eu ceva raspunsuri vis-a-vis de acest ansamblu de filtre pt apa potabila:
1. Cat costa acest ansamblu?
2. La cat timp se schimba?
Multumesc. Stima
Sal. Daca ai o oala deaia mare(deaia de face bunica sarmale in ea) o poti fierbe pe bucati. Bagi un cap la fiert dupaia o intorci si bagi celalat capat. Daca nu e groasa, mijlocul nu va fi greu de imbibat. Prin fierbere iese aerul din ea(ai intrebat mai sus cum scoti aerul)
Stima
Daca nu s-au umflat niciodata inseamna ca sunt sterile. Pacat ca nu esti din craiova ca iti dadeam eu de la mine.
Da asa este, daca sunt hraniti corespunzator si apa este in regula, odata la 30-35de zile ai pui.
Legat de maternitate: daca esti la inceput e bine sa ai acvariu maternitate pana inveti cum e cu ele, cand sunt gata de fatat dar si ele sa se invete. Asa am facut si eu. Acum acvariul maternitate e casa puilor pana pot sa ii pun in comunitar.femelele mari deja s-au invatat. Le urmaresc si cand sunt gata le in in maternitate deaia de plastic. Le pun seara si dimineata am puii.
Stima
@cingo acel burete Biofoam pe care i l-am recomandat ajuta la mentinerea bacteriilor. Orice filtru intern ar lua se colmateaza repede deoarece el este la inceput si o sa dea mancare multa, acvariu mic cu pesti care fac multa mizerie, asa ca va trebui sa spele filtrul intern. Pe cand buretele o sa ilt tibe mult timp. Eu asa tin ciclat un acvariu de 10l fara sa am nici cea mai mica problema. E un acvariu mic care la cea mai mica gresala il decicleaza.
@lemon tu faci cum crezi, eu ti-am dat sfaturi din propia ecperienta. Stima
Daca il mai pastrezi, Biofoamul sa il speli cu apa din acvariu, la schimbul saptamal de apa.. mai mult il clatesti, nu il speli rau ca arunci bacteriile din el.

P.s. oricum ai nevoie si de filtru intern. Si app fii cu ochii pe gupie...in scurt timp veo fi bunic. Nu mai are mai mult de o saptamana si fata. E bine sa iti faci o fatatoare daca vrei puii.Stima
Pai trebuie sa fii atent...cand sunt gata sa nasca sa le pui in maternitate. Daca nu toti puii nascuti sunt mancati imediat. Cumpara-ti o maternitate sau fa-ti tu una. Asa puii scapa si ii poti creste. Eu asa fac si am pana acum vreo 300 d pui la acvtiv din toate speciile de vivipari. Bafta.
Salut. Daca iti iei pesti, ori le faci o "casuta" cum trebuie ori atunci nu te apuci. Ii chinui. Daca vorbesto de prostiile alea mici de 500gr cu nisip colorat si planta de plastic, parerea mea e sa vinzi pestele.
Orice peste, indiferent de natura si specia lui, are anumite nevoi: cantitate d apa, suprafata ocupata on acvariu, temperatura, anumite proprietati la apa, hrana, lumina, plante, etc.
Chiar daca se spune sa un betta poate trai intr-o ceasca cu apa, nu inseamna ca e fericit si are viata lunga.
Daca vrei sa ii faci o casa si sa te uiti cum creste si sa te bucuri de el, ia-i un acvariu de macar 10litri.
Sfaturi despre el gasesti pe tot forumul.stima.
Salut. Imi pare rau sa aud ca au murit neonii...
Hai sa o luam cu inceputul...foarte bine ca iei incalzitorul si restu. Sunt lucruri indispensabile.
1. Nu stiu nimic de bacteriilea astea la plic. Nu am folosit niciodata. Eu am facut ciclarea clasic pt ca mi-a permis timpul.
2. Pietrele, plantele si restul trebuia sa le pui de la inceput, cand aranjezi totul in acvariu, dar le poti pune la fel de bine si acum, nu trebuie sa astepti finalizarea ciclarii. Toate obiectele componente acvariului ajuta la ciclare, mai multe lucruri pe care sau sub care se formeaza bacteriile. Nu uita sa verifici pietrele inainte sa le pui in acvariu sa nu fie calcaroase, daca sunt calcaroase durifici apa si mor pestii. Cum faci asta: alegi pietrle, le speli bine cu apa cat mai calda, le usuci si apoi torni pe ele putin otet din acela de mere clasic romanesc. Daca se produce o reactie chimica(incepe sa "fiarba", sa faca spume otetul pe piatra, atunci inseamna ca e calcaroasa, daca nu face nimic inseamna ca e buna piatra. Vezi clipuri pe youtube despre asta).
3. Nu este nici o problema ca bagi mana in acvariu, atata timp cat nu esti murdar pe maini de grasimi sau alte alea si inainte sa bagi mainile in acvariu nu tespeli cu sapun sau creme sau alte nebunii. trebuie sa ai mana curata si atat. Ideea e ca e bine sa faci ce trebuie pe acolo si sa bagi mana doar la nevoie, daca bagi mainile des sperii si stresezi pestii lucru care nu le face prea bine, mai ales ca sunt pui si se sperie repede. In timp o sa vezi ca se acomodeaza cu tine, chiar o sa vina ei la degetul tau )) ca niste catei.
4. In poza ai o femela de guppy care mai are pana fata. Cand e gata sa fete o sa vezi ca se umfla rau, se face la fund patrata, o sa aiba ca un cos alb la fund si o sa caute locuri in care e mai ascunsa in acvariu. Dar eu zic mai intai eu zic sa mai inveti cum e treaba citind pe aici despre inmultire si grija si nevoile puilor. Oricum din ce vad, eu zic ca mai are cel putin 2 saptamani.
5. Filtrul intern, pompa de aer cu viitorul burete si incalzitorul nu le opresti niciodata. Ele merg nonstop. Doar lumina se stinge noaptea, ca sa poata dormi pestii, sa nu fie stresati de lumina. La lumina e bine sa faci un program de functionare pt a nu te umple de alge. De exemplu aprinzi de la 9 la 13 si dupaia le mai aprinzi de la 19 la 23 sau ceva semanator. Adica un 3-4 ore dimineata si 3-4ore seara.
Betta este un peste lenes care sta mult pe loc si de obicei se pune pe plante, pietre filtru etc si sta acolo linistit chiar si ore intregi. Lasa-l sa se bage unde vrea el ca inseamna ca acolo nu e deranjat.

Filtrare mecanica inseamna filtrarea gunoaielor mari gen fecale, plante in descompunere, mancare neconsumata, etc.
Filtrare biologica este cea care elimina toxinele din apa si ajuta la mentinerea ciclarii acvariului, iti mentine bacteriile bune in viata, ele se inmultesc in masa filtrului, susbtratului si tot asa. Iti recomand sa citesti pe forum despre ciclare si termenii uzuali din acvaristica. Eu sunt pe telefon ca am provleme cu pc-ul ca asa iti dadeam eu link-uri.(deaia si scriu mai gresi, ca scriu rpd ai nu nimeresc).
Legat de carbunele din filtru. Daca ai asa ceva eu zic sa il scoti. Unii zic ca e bine sa il lasi altii nu. De ce? Carbunele activ are rolul de a mai curata apa de chimicale si altele, dar in acelasi timp mai termina si din nutrientii de care e mare nevoie in acvariu, asa cabeu zic sa il scoti, dar mai asteapta sa vezi ce zic colegii despre asta.

Bafta si nu ezita sa intrebi ce nu stii. Asa am invatat toti. Stima
Scuze ca nu sunt la subiectul colegului, dar cat ar costa un sump ca al lui, dar pt un acvariu de 350l cu ciclide malawi?

Forum Index » Profile for R4du » Messages posted by R4du
Go to: