[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: R4du
Forum Index » Profile for R4du » Messages posted by R4du
Salut. Bine ai venit. Si eu am un acvariu de 190l si am si mai mic...si crede-ma ca e mult mult mai usor cu cel mare decat cu cel mic...in cel mic fac curat de imi vine rau, se decicleaza repede dac nu esti atent, il umpli de alge daca nu e lumina ok, la schimburile de apa innebu esti pestii si tot asa.... Daca vrei un acvariu frumos si ai virusu in vena(sa iti placa ceea ce faci, nubtrebuie sa fi obsedat) crede-ma ca o sa faci ceva frumos cu bani putini...jumate din ce iti trebuie ai pe langa tine daca ai putina imaginatie.
Exact cum ti-a zis colegu Avansatu, scoate plasticele, da maternitatea aia pe una din laterale si vezi atunci ce spatiu ai. Deoarece esti la inceput ia-ti plante nepretentioase, baga ceva substrat fertil(aquabasis plus de la jbl), fa un orar de iluminare(de ex 4ore dimineata si 4ore seara), pune o filtrare buna si bucura-te de el. Bafta multa si ape limpezi. Stima
Salut. Bine ai venit in acvaristica si sa ai numai bucurii, ape limpezi si pesti sanatosi.
Vad ca ai un betta acolo. Sa il stapanesri sanatos. Ce nu vad de ceata ta, un incalzotor. Daca nu ai, sa iti iei unul. Temperatura pt betta ar fi cam 27 de grade, dar cum ai si guppy sibneoni si restu inceatca sa o tii pe la 25,5-26grade.. Sa nu bagi doi masculi de betta,chiar daca sunt frumosi, pt ca o sa se omoare. Acum sunti mici dar pe viitor daca sunt 2 masculi va incepe bataia.
Cand faci schimburile de apa, sa aduci apa care o pui la aceeasi temperatura cu cea din acvariu, socurile termice iti pot omora pestii.
Fiind acvariul mic, iti recomand sa folosesti filtrul intern pe filtrare mecanica, iar pt a nu decicla acvariul iti recomand sa cumperi un burete biofoam baby, marimea 1 si sa il pui in loc de piatra aia de aer. Costa 10lei unu. Iti va cicla mai repede acvariul si va fi o buna casa pt bacteriile "bune"si iti asigura si oxigenarea apei.
Ai grija la mancare sa nu dai foarte multa, pt ca strici apa si mai si imbolnavesti pestii. Pt a nu fi tentat sa dai mancare multe incearca sa le dai foarte putin de 3 ori pe zi. Mancare diversificata.
Incearca sa asiguri si lumina acvariului tau. Un bec economic de 24w o sa fie de ajuns daca nu vrei plante sofisticate. Il lasi undeva la 3ore dimineata si 3ore seara pt inceput si dupaia cresti timpul de luminare in functie de plante si nevoi.
Sa nu pui acvariul sa bata lumina soarelui direct in el cabte umplii de alge.
In rest ape limpezi si te mai asteptam cu intreabri.
Superb acvariu....asa as vrea si eu sa il fac...daca o sa reusesc....filtrarea este tot aia din primul post? 2 filtre sunsun? Vreau si eu sa iau tot asa...2 filtre sunsun de 1400l/h bucata...ce imi poti spune despre ele, din experienta ta?
Frumos matzu ?? sa fie sanatoasa si sa te bucuri de ea. Cat a costat? Ca eu nu am vazut pe la mn prin craiova. Stima
Ce vrei sa bagi in el?
Daca momentan nu ai posibilitatea unui sump(motiv ca stai cu chirie si nu poti modifica pe acolo ca sa poti face sump si schimb la picatura si toate cele)de ce nu iti iei 2filtre externe, second hand daca e ca sa poti sa te descurci cu banii? Iar la schimb de apa bagi un filtru intern, doar capul, fara material filtrant(de ex un cap de resun sp 1200 sau 2500), la gura de iesire pui un furtun de cati metri iti trebuie si golesti apa din acvariu mult mai rpd. Eu am facut asta si merge. Ca sa il umpli intorci treaba invers. Intr-un loghean curat lasi apa sa curga si cand se umple dai drumu la filtru. Si asa umpli acvariul. Nu e un lux dar e o metoda care te scuteste de galeti. Stima
Sal. E frumos acvariul. Sa te bucuri de el....
Poti pune o poza cu pisica? Sunt curios de ea. Cat ai dat pe ea?
Stima

Ce e cu recipientul acela in care e buretele? Ridica sparybarul lva 2cm sub nivelul apei, orienteaza-l in sus ca sa faca valuri si scapa de burete...sparybarul o sa iti aereze apa. La lumini nu ma pricep.
Vad ca ai maternintatea in acvariu, de ce nu iti faci un acvariu separat pt pui? Eu am un acvariu de 30l dotat cu tot ce ii trebuie, si pun puii in el...si eu am boala sa inmultesc. Pun maternitatea de plastic in acvariul mare(190l) las pestoiaca sa fete, o scot dupa ce termina, las puii 2 zile si dupaia ii mut in acvariul de pui. Acvariu cu pui il alimentez cu apa din acvariul mare zilnic 10-15% schimb de apa, aceeasi temperatura. Am peste o suta de pui in el, xifo, moly, gupy, platy. Cum fac 1,5cm asa ii pun in acvariul mare. Ultima data am pus 23de pui de moly si urmeaza cam intr-o saptamana sa mai pun si vreo 25-26 de gupy(au crescut si cam fugaresc puii mici). Asa e si mai estetic, mai usor de intretinut si ai loc sa te desfasori cu toti. Stima
Da, dar la calculele tale mai pune si vechimea blocului respectiv, daca e mai vechi blocul de 1977 gandeste-te ca a mai trecut un mare cutremur, deci acele grinzi, betoane si armaturi nu mai au acelasi coeficient de rezistenta.
Eee si daca e sa se intample....trageti o scara interioara si platiti intretinerea la comun
Salut. Colegu dar daca o sa iti faci un acvariu de 1100litri (app felicitari, un asa acavriu e visul oricarui acvarist) + sump 300l + stand + nisip, pietre, bolovani si alte alea, o sa ajungi la o greutate de peste o tona jumatate, cam pe la 1600-1700kg, daca se mai uita si 3-4 prieteni, mai bine crescuti, la el de aproape, ajungi la aprox 2tone.. Din ce am citit stai la bloc, si la etaj chiar. Nu ti-e frica, ca o sa beneficieze de acvariul tau si vecinii de sub tine? Adica ai putea sa le ceri si lor bani daca tot o sa fie si al lor.... glumeam doamne fereste de o asa patanie. Dar totusi e un lucru de luat in calcul nu?
Nu stiu cum e la sumo dar crad ca daca ai acvariul de 300l pompa ar trbui sa fie de minim 700-900l/h ca sa ai de macar 2 ori pe ora filtrarea acvariului. Daca pompa are 300l/h cand o sa mai fie si materiale filtrante o sa scada la jumate cel putin si asa nu o sa mai aiba putere sa urce apa in acvariu. Parerea mea.
Nu ma derajneaza ca vb de sump, mai ales ca si colegu poate isi rezolva problema.

M-am gandit ca acest acvariu sa il fac cu ciclide(Marele african a starnit dorinta in mine )) si ma gandeam ca nu am gasit nimic rau de sunsun si vroiam sa iau doua filtre de 1400l si mai am un resun intrn sp 2500l. Cred ca asa o sa imi ajunga. 4000l filtrare, cu medii cu tot sa scada la jumate, 2000l si tot e bine. Cred. Pesti oricum nu vreau sa bag multi. 3 familii pe total. Vreau sa ii inmultesc eu daca pot( boala luata odata cu viviparii).
De sump nu ma apuc pt ca nu am spatiu, nu stiu cum se face si intr-un cuvant ma depaseste ideea. Poate in viitor o sa trec la sump, cand mai invat.

Momentan sunt la staiul de stand. O sa revin cu poze cand o sa il am....dar o sa dureze pt ca momentan am ceva probleme in familie si o sa dureze ceva.
Ok. O sa pun de 30x30x2. Multumesc. Stima
Aaa 350litri + nisip + pietre + restul....
Am uitat sa specific ca acvariul o sa aiba 130x50x54 deci vreo 350litri.
Buna seara. Am iar o intrebare la care sper sa aflu raspunsul de la voi.
Vreau sa incep sa fac suportul acvariului...schelet din teava de otel patrata imbracat in pal de 1cm iar partea de sus pe care o sa.stea acvariul o sa fie de 2cm.
Pt inceput, intrebarea mea este: de ce dimensiune trebuie sa fie teava? 20x20x2mm ajunge? O sa tina acvariul sau trebuie mai mare? Voi de cat ati folosit?
El o sa arate ca cel din poza. Dimensiunile sunt facute cu teva de 20x20x2mm.
Astept pareri. Stima

https://www.dropbox.com/s/xnhriksdwmv5ke1/suport.png
sa va prezint acvariile mele cele mici:
1. acvariu 10l - un acvariu mic pt betta, Red Betta Crowntail (al meu). urmeaza luni sa ii fac o lampa diy si un background. Plante iau maine. Partea nasoala e ca nu stiu cu ce sa il filtrez. acum am un burete biofoam pt filtrare biologica dar pt mecanica nu stiu ce sa ii fac. am cumparat un filtru hang on hbl 501 dar il vantura de betta de il ia dracii. l-am scos. ceva idei?
2. acvariu 30l - plin cu pui de molly, guppy, platy, xipho rosii, xipho koi(deia alb cu negru si cu rosu).(al sotiei, facut de ea) urmeaza si la el lampa diy, plante tot maine.

https://www.dropbox.com/sh/v421luflsu9vvsu/Uca-ZZbifi

astept pareri. ape limpezi si pesti sanatosi,
Cumpar un filtru extern, care sa faca fata la un acvariu de 350litri.
M-ar interesa un jbl e1501gl, e1500, ceva din gama eheim, sau ceva asemanator lor... De preferat ar fi sa aiba si ceva garantie, dar daca nu au, sa nu fie foarte vechi. Nu ma intereseaza filtre cu defecte, scurgeri, lipituri.

Ofer 350 lei.
Il pot ridica personal din Craiova sau Bucuresti, dar accept si prin posta sau curierat.

Numar de telefon: doar dupa o oferta, prim pm sau mail.

Astept Oferte.....
si pt mecanica, ce sa pun in filtrul intern? acum are o pasla verde si bioballs....
pai si in intern si in extern sa pun filtrare biologica? pai si cea mecanica?
in final am ramas la unul singur...SUNSUN hw 302...
urmeaza sa il cumpar, este in garantie pana in 2015, fara probleme.
acum urmeaza o alta intrebare...el are 3 sertare pt materiale filtrante, la un acvariu semiplantat + pesti, ce sa pun in sertare??? imi dati ceva sfaturi? mai am in el si un filtru intern resun sp 1200l(700l/h).
unele da, altele nu, depinde de la cn le cumpar si de cum o sa mearga negocierile ).

Forum Index » Profile for R4du » Messages posted by R4du
Go to: