[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Intros
Forum Index » Profile for Intros » Messages posted by Intros
Bravo Ma bucur ca mai intra si la noi cate ceva prin entuziasmul unor pasionati. A fost crescuta emers la locul de unde provine? Stiu ca frunzele au o mare variatie a formei in functie de acest aspect, find mai mult sau mai putin franjurate cum se vede si aici.
Si eu zic ca "easy" nu e chiar cea mai buna descriere a posibilitatii de intretinere a plantei. Desi se zice ca se gaseste peste tot in baltile Europei, in balta mea inca nu vrea.
acata wrote:
Mai zi-mi o data te rog ce nume are planta aceea care seamana cu alternathera. Si ea se simte bine si da semne de invigorare.
De la mine si care vag ar aduce cu Alternathera ar fi firul de Ammania gracilis care l-am zarit (parca) in extrema stanga. Voi pune temporar la galeria mea o poza cu el (cand era in forma) langa un fir de Ludwigia glandulosa. Sfat: pune-l in plina lumina si vei vedea ce culoare face. Acolo mi se pare cam umbrit. Pana atunci ar fi aici o fotografie in care poate sa o recunosti. Acvariul are mare potential, chiar si acum la 6 zile e frumos, dar cred ca va fi si mai si cand vor prinde culoare toate.
A fost candva un post cu relatia scalari neoni si povesteam de vecinul meu cu neoni care a vrut de la mine scalari si a ramas fara neoni. Ei bine azi ce am aflat? Ca acum are niste pesti noi cu nas rosu si codita cu 3 dungi negre...
Hai sa vedeti ce chestii interesante am gasit despre aceste characide cu "nas rosu". Hemigrammus rhodostomus nu este acelasi lucru cu H. bleheri sau Petitella georgiae desi seamana mult. Detalii puteti citi aici :http://www.characin.com/carey/articles/98/three_rummynose.html Frumos nu? Acum puteti da fuga (cei fericiti care aveti) sa controlati varietatea pe care o detineti
Cred ca toti se uita spre tine Razvan. Speram sa te profilezi pe H bleheri. :-)
Am vazut imaginea. Am numarat vreo 8-9 astronotusi. Am impresia ca nu sunt inca full size. Daca sunt in perioada de crestere mananca la un moment dat mai mult ca adultii. Daca pietrisul e mare s-a incarcat sigur cu resturi. Bulele da, sunt mari; evident cu cat sunt mai fine ar fi mai eficienta difuzia oxigenului in apa. Am patit candva (demult) ca tine, dar cu broscute "de Florida". Tot din cauza mirosului le-am dat. Vara cel putin era durere... Un alt Anubias mare (uitasem ca ai deja barteri) ar fi Anubias congensis, dar nici acesta nu stiu daca rezista. Nu stiu daca sifonarea substratului te ajuta, dar in general e de dorit la orice acvariu cu substrat incarcat de detritus. Din pacate alte idei nu prea mai am.
Din pacate link-ul duce la planul de acvariu al lui Daba. Oricum mirosul cum spuneam apare de la degradari -anaerobe mai ales- ale substantelor organice din acvariu, proces mediat bacterian, dar nu prin flora (de dorit) pe care incercam sa o selectam la ciclarea acvariului (Nitrosomonas, etc). Incearca intr-adevar si curatarea filtruului si eventual o aerare mai energica, poate merge. Suparare?? Nu sunt genul... :-P
Diatomeele nu miros urat. Cianobacteriile, da. Dar nu cred ca miroase in casa de la cianobacterii, ci pur si simplu de la apa prea murdara. Intr-un acvariu echilibrat, (mai ales la cele bine plantate) imi permit sa afirm ca apa e mai curata decat ce vine pe teava, ca nivel de fosfati si nitrati (lucru verificat personal). Oricum e clar ca trebuie schimbari partiale zilnice de apa, pana nu mai miroase apa, apoi sa tii ritmul pentru a nu reveni de unde ai plecat. Nu vad alte solutii decat echilibrarea raportului intre substantele organice (mancare + dejectii pesti) si cantitatea de apa totala din acvariu si fractia schimbata saptamanal, adica cat mai putin din prima categorie (subst organice) si mai mult din a doua (apa schimbata).
Nu stiu cum merge A gracilis, dar eu am avut Ammania senegalensis. A luat-o din loc dupa o latenta considerabila, dar apoi s-a facut asa de mare ca a trebuit s-o scot din acvariul meu de doar 80 cmx35cm. Culoarea in schimb superba, un roz-galbui sidefat...
38W / 90 litri sunt cam putini pentru restul plantelor de substrat. Pentru cele de suprafata, fiind mai aproape de neoane e mai simplu. Ele mai profita si de lumina ambientala daca nu sunt sub capac si ai ceva lumina in camera. Zambila (Eichornia crassipes) este in natura extrem de invaziva si considerata un adevarat intrus ecologic in multe tari. Face flori frumoase, albastre si placut mirositoare, dar si niste "plete" sub apa (radacini), care cred ca nu iti vor place.
Da domnule, merita sa umbresti 1/3 din acvariu pentru asa o floare Asta vara am avut o tentativa de acest gen, dar la mine la 80 cm lungime acvariu mi-l umbrea pe tot!
Ambele sunt plante de suprafata, plutitoare, Pistia si Eichornia (cunoscuta ca zambila de apa). Nu le planta in substrat. A doua creste mare. Ai grija ca fac umbra sub ele, daca ai plante in substrat.
Aici e un link catre un acvariu (e adevarat ceva mai mare, dar se poate adapta si la tine) dominat de cryptocoryne, Java Moss, Anubias nana si un Nymphea rubra sa dea putina culoare. Le gasesti pe toate la noi destul de usor. Succes mai departe
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2004.cgi?&Scale=3&op=showcase&category=0&vol=2&id=112]
@ acata & mausmann De valuri va las pe voi sa va ocupati.... PS. Ce insemna intalnirile duminicale...
@Mausmann
nu merg bine la plantat abundent....parerea mea
Mie imi spui? Trebuie sa aspir inima de vita din Marsilea si Micranthemum dupa fiecare masa, mai rau ca la sugari Altfel algele...
Textura mai solida au anubias-ii (eventual barteri standard, nu nana), dar nu garantez ca rezista la astronotusi. Poate are Koala un sfat mai bun.
@ Ciprian_sb
la fel si bolovanul care era plin de puncte
Asta e o informatie foarte importanta pe care ne-o dai, pentru ca inseamna ca nu e o boala sau carenta a plantelor, ci , cel mai probabil o alga bruna, care s-a fixat deci si pe pietre. Unele alge brune sunt diatomee, care apar la lumina putina, sau in primele 1-2 luni de la lansarea acvariului, prin exces de silicati. Dispar fie cu timpul, cu maturarea acvariului, fie sunt mancate de ancistrusi (in experienta mea pe astea chiar le rad, fata de cele verzi la care nu sunt multumit de ei si mai bine m-au ajutat melcii mici, maronii), sau la cresterea luminii. Dar , exista si alge verzi de culoare bruna, sau si alge rosii de culoare bruna !!! ( ultimele fiind ca mici smocuri pufoase intre 2-6-8mm inaltime, care adera printr-un punct bazal, la sticla acvariului, pietre, sau plante, mai ales Anubias, dar nu numai, mai putin pe suprafata, dar mai ales pe muchia frunzelor). O poza cu bolovanul cu pete poate ne-ar ajuta sa ne lamurim.
@
vreau o buturuga acolo .......
Este o buturuga, dar sub Anubias nana, care a crescut pana a acoperit-o.
ciprian_sb wrote:
Nu stiu ce sunt punctuletele de pe ea...
Uit-o si rupe-o. E dusa frunza aceea. Punctele sunt bomboanele de pe coliva (ma intelegi ce vreau sa spun).

Forum Index » Profile for Intros » Messages posted by Intros
Go to: