[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Intros
Forum Index » Profile for Intros » Messages posted by Intros
Poze cu alge am cate vreti (stati putin, sa nu credeti ca numai de la mine din acvarii ). Poate mai ajung si eu duminica la intalnire si dezbatem problema in direct.
Ar putea fi totusi varietatea de Audouinella (alge zise rosii, desi apar ca mici tufe gri-negricioase, rar brune) cu firul scurt. Vezi aici la algele rosii, prima poza. Poate te ajuta. Alt link util.
E ceva in neregula cu testerul folosit de tine. Daca esti in Bucuresti KH nu poate fi 0, iar NO3= 250 ar insemna sa ai pestii morti de mult (eventual descompusi in acvariu si de acolo NO3= 250...). Lasand gluma la o parte, un dispozitiv electronic de masurare ar trebui sa fie mai precis decat unul semicantitativ colorimetric. Si atunci cum il etalonezi si il verifici ca fiabilitate si precizie daca "martorul" ai vazut ce rezultate ciudate iti da?
Iepurica wrote: Chiar ma intreb cine are timp sa care 75 l de apa odata la doua zile????!!!!!!

Bineinteles ca nu e usor si nici pe aici timpul nu e mai permisiv, dar schimbarea apei este esentiala, mai ales cand ai explozie de alge. Daca vei creste iluminarea cu aceeasi apa, posibil cu valori mari de nitrati si fosfati, problema cu algele se va agrava. Un bidon de plastic de 20 litri, cu apa tratata cu substante de declorinare de calitate, adus cu apa fiarta la temperatura din acvariu, inseamna 3 runde de schimb (deci 60 litri) posibile in 30-45 minute cel mult (verificat pe propria piele). E mult, e putin, asta depinde de fiecare, dar un acvariu bine intretinut necesita sacrificii de timp si de bani, asa ca trebuie analizate prioritatile. Si apa neschimbata si lumina multa si fara alge nu se poate. Succes si nu te descuraja, in final cand vei avea acvariul care arata cum iti doresti lupta a meritat
Adaug si eu pe lista de algicide eficiente (s-a mai scris pe old forum) pentru cine poate sa isi cumpere de afara (la noi nu este inca) Protalon 707. Am avut candva in acvariul (defunct ) de 140 l un sever atac de Compsopogon. Nici o metoda biologica nu parea sa mearga. Cu Protalon am scapat fara alte efecte secundare asupra plantelor sau pestilor.
Hans, nici eu nu am idei la problema ta, dar voiam sa te intreb (stiu ca ai plante sensibile) ai avut probleme cu plantele la trat cu H2O2?
Cred ca algele sunt principalul motiv de descurajare a acvaristilor ce isi doresc acvarii plantate (desigur si bolile pestilor). Deoarece o baza de referinte mai sistematizata a experientelor personale in eradicarea lor este utila doar in conditiile precizarii clare a tipului de alge cu care ne confruntam, propun constituirea la galeria foto a unui album comun al forumistilor cu imagini de alge, (stiu ca e cam horror... ) care prin efortul comun sa fie corect clasificate. Acest album poate fi o referinta imediata pentru cei ce vor sa ceara sfaturi pentru asanarea unei sau unor tipuri de alge si nu este clar din descrierea text care ar fi acestea. Chiar si pe internet pe alte site-uri am gasit doar partial imagini utile, iar pe de alta parte pot fi varietati de aspect ale aceleiasi alge.
Acesta a luat nota 10... cu felicitari.
Cred ca aratau prea bine in acvariu, ca azi noapte a crapat (acvariul) - vezi postul de la DIY & hardware. I-am salvat in acvariul de 60 litri cu o jungla de plante "indesate" peste ei. Sper sa supravietuiasca. Ce ghinion am...
zooexpert wrote:Eu pot sa-ti povestesc cum mi s-au spart doua acvarii de 500l fiecare intr-o singura noapte
Postul asta sigur nu trebuie sa il vada sotia ca acvariul bonzai ma paste. Eu credeam ca acvariile nu se sparg decat daca le lovesti sau nu sunt bine facute, dar uite ca au patit-o si altii. Am ajuns la fund (al acvariului). E spart in stanga spate, la colt, o fisura rotunda care uneste laturile la 7-8 cm de colt. Asta e. Altul la rand. (alt acvariu, nu alt ghinionist, Doamne fereste!).
Acvariul are 140 litri brut (80x50x35) si sticla de 8mm. Il am de 2 ani si jumatate. Momentan am golit apa si am salvat plantele in ghivece si pestii intr-un acvariul mic de 60 litri. Urmeaza acum sa golesc substratul sa vad ce e pe fund. Chiar daca nu e fisurat si il resiliconez nu prea mai am mare curaj... Ma apuc de acvarii bonzai, sa plec (mai) linistit de acasa. Sau imi refac moralul si ... "show must go on"...
Noaptea asta pe la 1 cand m-am dus la culcare am auzit un zgomot suspect la acvariu si cand am aprins lumina - cosmar!! Acvariul curgea pe jos. Sipoteste undeva in spate in coltul din stanga jos. Culmea ghinionului chiar ieri cumparasem un stol de characide dupa ce 2 saptamani a stat fara pesti (am facut un schimb cu cei 2 discusi). Ce sa fac?? E clar ca trebuie golit si vazut daca e fisurat, dar presupunand ca sticla e cu ochiul liber intacta sa incerc silicon pe interior? Sau trebuie altul oricum? La asa ceva nici in visele mele cele mai negre nu visam, desi, (nu cred in vise) credeti-ma ca noaptea anterioara am visat urat (cu un vas care curgea si inundase baia...!).
Puteti sa ma treceti si pe mine pe lista posesorilor de characide cu niste Hemigrammus rhodostomus si Hyphessobrycon flammeus. Nu m-am putut abtine :-)
acata wrote:nu stiu ce sunt - fie siamese, fie chinese
Poate te ajuta cumva articolul acesta.
Am remarcat si eu fenomenul acesta la cordoanele mai batrane, care tin cat tin si la un moment dat incep sa se maroneasca destul de inestetic. La mine fiind destul de prolifica, sub lumina si CO2 nu rareori pe acelasi spatiu se incaleca 2-3 generatii de cordoane, astfel ca le smulg pe cele vechi, "uscate".
Am citit mai de mult acel articol si graficele sunt clare. Nu cred ca pe acest forum s-a sugerat (de catre cunoscatori) CO2 mai mult in loc de lumina mai multa. S-a spus ca factorul limitativ in cresterea plantelor in conditiile in care (se presupune ca) lumina este OK devine carenta de CO2. Acvarii fara CO2 cred ca mai toti incepatorii au. Fara lumina nu cred.
Am auzit (citit) pe la forumisti din afara ca ar merge submers doar 6-8 luni dupa care ar trebui scoasa o perioada emers? Asa o fi?
Ce va spuneam la topicul de "La multi ani" de la Carciuma ca au si ei "frumusetile" lor. Am gasit chiar la forumuri serioase gen Aquabotanic. Nu chiar aberatii, dar subtiri rau pentru posibilitatile lor materiale, de informare si de produse la "botul calului". Dar nu trebuie sa dam in sindromul capra vecinului si sa ne mai uitam si la concursurile AGA (ca altfel ne contaminam cu ce nu trebuie...).
Dalles, scuze de off-topic. Ai pus de mult Power-glo? Ceva semne de alge tip fuzz? Eu am patit de curand dupa ce am bagat unul in plus si doar sub el au aparut acest gen de alge, pe sub alte tuburi (in aria lor de iluminare) nu.
Mausmann ar trebui sa-si treaca la semnatura "maestrul incontestabil al Eleocharis accicularis" (vezi semnatura lui Razvan cu Riccia si Java Moss). La el am vazut cele mai frumoase exemplare. Cred ca substratul acela fertil de care ne spune mai ascunde niste secrete... :zana:

Forum Index » Profile for Intros » Messages posted by Intros
Go to: