[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proserpinaca palustris  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Am reusit sa fac rost de aceasta planta dupa 2 ani de cautari.

Iat-o: image

Cateva date despre ea ( de pe tropica.com ):
Family Haloragaceae

Continent North America, South America

Region

Country of origin Cuba

Height 10-40 cm

Width 5-15 cm

Light requirements medium-very high

Temperature 10-28 °C

Hardness tolerance very soft-medium

pH tolerance 5-7,5

Growth slow

Demands medium

Cultivated above water and delivered with saw-toothed leaves, which after a transitional period in the aquarium develop into long, finely denticulated, needle-like leaves. In good light conditions it turns a beautiful copper colour and its characteristic appearance is a pleasing contrast to the other plants. Making few demands, Proserpinaca palustris varies in form according to its origin. The Tropica cultivar is found on the Isla de la Juventud off Cuba. In the USA the plant is commonly known as ''mermaid weed''.

Deja se vad noile frunze. Are cam 2 saptamani de cand este la mine in acvariu.
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Bravo Ma bucur ca mai intra si la noi cate ceva prin entuziasmul unor pasionati. A fost crescuta emers la locul de unde provine? Stiu ca frunzele au o mare variatie a formei in functie de acest aspect, find mai mult sau mai putin franjurate cum se vede si aici.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

INTROS wrote:Bravo Ma bucur ca mai intra si la noi cate ceva prin entuziasmul unor pasionati. A fost crescuta emers la locul de unde provine? Stiu ca frunzele au o mare variatie a formei in functie de acest aspect, find mai mult sau mai putin franjurate cum se vede si aici.

In poza de sus, frunzele verzi sunt cele cu care a "venit" - a fost crescuta emers presupun, iara frunzele roziatice au crescut la mine. Oricum, si la umbra ii dau tot frunze franjurate, dar verzi.
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

hans wrote:Am reusit sa fac rost de aceasta planta dupa 2 ani de cautari.
Iat-o: [img]

Planta superba astept sa creasca cat sa o pot rupe , astfel abandonand frunzele pe care corect le-ai catalogat drept emerse.
Si observatia ta despre modul in care influenteaza lumina culoarea si forma frunzelor e reala.
Cand o sa o cunosc mai bine o sa revin. Deocamdata nu mi se pare dificila ba chiar din contra...

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Sandu wrote: Deocamdata nu mi se pare dificila ba chiar din contra...

Creste ca disperata...am gasit un varf de aprox 1 cm rupt prin apa... si l-am plantat. Dupa 2 saptamani are deja cam 10 cm.
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Am auzit (citit) pe la forumisti din afara ca ar merge submers doar 6-8 luni dupa care ar trebui scoasa o perioada emers? Asa o fi?

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

INTROS wrote:Am auzit (citit) pe la forumisti din afara ca ar merge submers doar 6-8 luni dupa care ar trebui scoasa o perioada emers? Asa o fi?
Asta ma fascina si pe mine caci deobicei astea sunt "mofturi" de Barclaya sau Aponogeton cu care cubaneza noastra nu are nimic in comun, oricum mai avem de asteptat. Cum nu stiu pe nimeni care sa mai fi detinut planta mai inainte nu ne ramane decat sa o vedem la lucru peste 6-8 luni.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: