[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nymphaea  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
matrix
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am reusit in sfarsit sa fac poza florii de nufar din acvariul meu. Daca pe prima am ratat-o pe cea dea doua am reusit s-o pozez.
Se pare ca rabdarea de a o suporta cu frunzele ei uriase, care imi umbresc un sfert din acvariu, a dat roade iar rezultatele se vad.
Planta are 1 an (cred ca si mai putin) si a facut floare dupa doua saptamani de cand am inceput sa bag CO2. Lumina folosita la un acvariu cu dimensiunile 130/60/60 este: 2 tuburi Osram Fluora, 2 TLD 830, 2 Osram Lumilux toate de 36 W. Ingrasamant pastile Sera flurenete.
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=random&cat=10877&pos=-3715

Galeria mea
[WWW] [Yahoo!]
Magda
Senior member

IP:

Superba!!!! :bverded:

Asa e culoarea ei si in realitate? Sau ii da o nuanta de mov si lumina de la capac?
Are parfum de vanilie? Asa parca stiam
Mi-as dori si eu tare mult sa infloreasca si ea mea, dar n-am inima sa o las sa creasca in defavoarea celorlalte plante
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Da domnule, merita sa umbresti 1/3 din acvariu pentru asa o floare Asta vara am avut o tentativa de acest gen, dar la mine la 80 cm lungime acvariu mi-l umbrea pe tot!

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
matrix
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu cred ca trebuie tinute toate frunzele ca sa-ti infloreasca. Eu am rupt cel putin jumatate din frunzele alea mari si mi-a inflorit (ramasesera 3 frunze). Poate CO2 sa fii avut efectul asta benefic asupra ei.
Desi am si eu o intrebare (poate spun o prostie ). Daca are toate frunzele la suprafata mai ia CO2 din apa?

Galeria mea
[WWW] [Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

DA ESTE FRUMOASA si sa stii ca daca frunzele nu ajung la suprafata apei nu face flori , ca ai bagat co2 este normal ca planta sa aiba un ritm de crestere mai mare. Ca frunzele au ajuns la suprafata daca m-ai ia co2 din apa i-ti spun ca da, ia si din apa dar si din atmosfera pentru ca acum planta are la dispozitie doua medii emers si submers ,si orice planta face un schimb de informatie cu mediul inconjurator si cand primeste informatii favorabile de crestere "" EXPLODEAZA"" cand nu stagneaza .Cand faci de un buchet de flori :-)

Ogar batrin dar.... cu miros fin
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

am si eu o intrebare legata de aceasta planta. in ultima vreme face doar frunze cu petiol lung (cam 70cm). acum 2 luni avea frunze cu petiol mic si nu ajungea la suprafata apei. asa era mai convenabil pt mine. de ce nu face si acum frunze "scurte"?

Acvariul meu
[Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Pentru bilti, plantele din genul Nymphea lotus se tund periodic, adica nu lasi frunzele sa creasca cu petiolul mare, le tunzi cand crezi ca au crescut mai mari de cat vrei tu, si daca ai si co2 tunsul trebuie sa fie mai des, la fel si intesitatea luminoasa sa fie destul de mare, asa planta primeste informatia din mediul exterior [acvariu] ca nu i se da voie sa creasca mai mare, daca intensitatea luminii este mica, ea este nevoita sa se ridice spre suprafata unde lumina este mai mare

bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

bun. si daca le asigur lumina mai buna nu vor face petiol lung niciodata? ideea e ca acum ceva vreme era putin umbrita si poate de aceea a crescut astfel. o sa-i elimin toate frunzele si o pun mai la lumina, in zone neumbrite.

Acvariul meu
[Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Daca creste cu petiolul lung le tunzi , la mine cand incep sa creasca mai mult decat vreau eu le tund , petiolul la mine nu depaseste 6-8 cm , adica tija pana la frunza , este clar ca nu prea le convine si au o perioada in care testeaza terenul si daca vede ca nu le tund si au conditii bune se ridica la suprafata ,dar ma gandesc si la celelalte plante ,ca dupa ea ar creste in nestire :-)

ebogdan
Member
[Avatar]

IP:

Eu am 2 Nymphaea. Am observat că dacă le rup din faşă tijele lungi, încep să dea mai ales scurte. Ştiu, pare ciudat, dar chiar aşa am păţit. Acum de vreo 2 luni dau doar frunze scurte, la bază, şi doar 1-2 lungi. Cred că e o chestie de adaptare. Sau poate am luat-o eu razna.

sometin's fishy 'round here...
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

cred ca m-am prins de ce face acum doar frunze cu petiol lung! inainte aveam un neon Aqua Glo dar de cand l-am inlocuit cu un TLD830 a luat-o razna si a facut doar frunze cu petiol lung.

Acvariul meu
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Adica ai schimbat temperatura de culoare, nu?

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

cam asa ceva. Aqua Glo are o lumina albastruie care am inteles ca favorizeaza cresterea mai deasa si mai viguroasa a plantelor. o sa-l pun la loc in weekend.

Acvariul meu
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nymphaea mea face frunze destul de mici si cu petiolu' al naibii de scurt. Si are deasupra 12 X TLD 830 si 8 X Osram Fluora. De fapt mai mult 830 - e chiar sub ele.

Poze: smilie ... Poze cu plante
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

MARELE ALB wrote:Nymphaea mea face frunze destul de mici si cu petiolu' al naibii de scurt. Si are deasupra 12 X TLD 830 si 8 X Osram Fluora. De fapt mai mult 830 - e chiar sub ele.

Din cate tin eu minte nymphaea aia a ta e degenerata - mi-ai promis ca imi dai si mie un puiutz ( caut de o gramada de timp un nufar pitic ) :-P
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

hans wrote:Din cate tin eu minte nymphaea aia a ta e degenerata - mi-ai promis ca imi dai si mie un puiutz ( caut de o gramada de timp un nufar pitic ) :-P
Nu e aia degenerata :aaa: ....... e alta primita recent ....... era mare, cu petiol lung ....... cum am pus-o la mine, repede repede s-a apucat de bagat frunze mai mici si cu petiol scurt :o . Vreau si io sa-mi faca frunze mari :aaa: .......

P.S. Cred ca ti-o dau p-aia degenerata cu totu' ca pui nu face ....... poate in vitro .......

Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

MARELE ALB wrote:Nymphaea mea face frunze destul de mici si cu petiolu' al naibii de scurt...

Cati watti ziceai ca ai pe litru in bazinul ala cu Fluora?

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Dalles wrote:Cati watti ziceai ca ai pe litru in bazinul ala cu Fluora?

12 x 40 W + 8 x 40 W = 800 W impartit la vreo 1000 litri apa ~ vreo 0,8 W/litru. Fara sticla de separatie intre tuburi si apa si cu reflector din colant oglindat.

ebogdan
Member
[Avatar]

IP:

Chestii aflate de curand: cu cat e lumina mai puternica, cu atat sunt frunzele mai mici la Nymphaea. In plus, nu innebunisem , am citit ca daca rupi frunzele care vor sa se duca la suprafata inainte sa creasca, nu mai da decat din acelea mici, la baza plantei.

http://www.thekrib.com/Plants/Plants/Nymphaea.html#4

sometin's fishy 'round here...
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ebogdan wrote:cu cat e lumina mai puternica, cu atat sunt frunzele mai mici la Nymphaea.
Asa o fi, da' planta mea nu arata deloc a planta sanatoasa :aaa: ....... parca trage sa moara :aaa: .......

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: