[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny
Forum Index » Profile for johnny » Messages posted by johnny
Un filmulet recent facut ,ceva mancare la arowana.

Da intradevar ai dreptate cu FX5 .Este cam mic ca material filtrant biologic 6 litri ,dar destul de mare ca material mecanic.La mine este util in acvariu apa dulce ,face curatenie destul de bine Foarte mare cantitate de apa trece prin el Ceea ce ma avantajeaza.La sarat nu prea este chiar minunat filtrul,mult mai bun este eheim
Cu un robinet va curge apa ori din acvariu ori din filtru,trebuie neaparat 2 robineti ca sa poti opri apa din apandoua partile .
Eheim 2260 este modelul filtrului.Posibil sal fi botezat Hercule.
Si americanii ar fi putin suparati, pentru ca pompa Eheim de 2400 litri/ora aproape ca face Furtuna in desert ... adica in acvariu .
De FX5 ce mai zici 3600 litri.
As merge cu un Bubble Magus NAC66 ,cica ar fi destul de bun.
Te contrazic ,stabilitate mult mai mare in bazin,ma ajuta foarte mult cantitate mai mare de material filtrant.Oscilati mai putine .Skimerul la apa dulce sa sti ca face fata bine ,chiar am um prieten si are unul la acvariu apa dulce .Detine 2 arowana si mia spus ca se vede diferente daca merge cu el sau nu .Si merg pe 10 %material filtrant din cantitatea de apa din acvariu.
Ce mica este lumea ,Eugen este prieten bun cu mine .Chiar vazusem un overflow la el acum 2 saptamani ,trebuia sal duca la pitesti la un marin(si vb cu el) Sincer apa o am lacrima in bazin ,dar ma tot bate gandul sa fac o schimbare.Sper ca vb de Eugen care sia deschis magazin in Piata Cernauti!
Acvariu este de 180x60x60 ,apa dulce am 1 arowan 2 chitala si 3 papagali(un prieten bun Eugen ,Ciclidzone cunoaste un baiat care executa la comanda overflow)Apa schimb momentan 120 litri tratata cu Alpha seachem saptamanal.Momentan merg cu 2 eheim 2080 un fx5 ,doua canistre de 12 litri fiecare cu matrix ,roca denitrate siporax..Sare de 60 litri material filtrant.Skimmerul nu ma intreseaza cel de suprafata ,vreau separator de proteine .
Ma cam bate gandul sa renunt la cele 3 filtre externe si sa incerc cu Sump.Am vorbit cu cineva de overflow cu 3 tevi (face la comanda) ,ca sa nu mai gauresc acvariul Mar bucura si spatiul care are loc,as mai umple cu ceva material filtrant.Si un skimmerca demult vreau sa imi iau.Cine are imi poate spune si mie ,este galagios ca zgomot.Si cum se calculeaza un sump eu am acvariu de 640 litri.
Arata super bine,si eu am cautat sa iau ,dar nu am gasit.Sa ai parte de ia si sa o pui la treaba .Cati litri de material intra in ea pana la urma!
Este bun un chiller scapi de o grije vara de temperaturile care vor varia.Eu am unul de un an si ceva si pot sa zic ca am mereu temperatura constanta ,fie vara fie iarna .
In afara de filtrare chimica ,esteun bun mancator de proteine.Cea ce face si skimmerul.
Si eu sunt curios cum o sa iti mearga treaba cu alternativa 5 min pauza cu 5 min sa functioneze.Am sa urmaresc evolutia,dat trebui sa fi atent sa nu se acumuleze gaze in reactor!
Poate sa mearga cu 2 sau chiar 3 in paralel si face apa mult mai repde,asa am un prieten si ii merge destul de bine .Cantitate destul de multa.l
Pai este simplu,renubti la skimmer si bagi Purigen .Merge destul de bine .
Phosguard de la seachem se gaseste on line ,si eu folosesc si este foarte bun ,cel mai convenabil este cutia de 2 litri.
Am inteles ca se cicleaza destul de greu ,dar cand incepe isi face treaba bine.Eu am scapat repede cu fecale in acvariu cu Purigen ,o apa limpede si foarte curata.O intrebare cati litri ai in filtru de denitrate si ce acvariu ai!
Si eu sunt curios daca a mai scazut valoarea no3,am si eu un filtru de 12 litri plin cu denitrate la ciclat! Sper sa faca treaba buna.

Forum Index » Profile for johnny » Messages posted by johnny
Go to: