Asa cum spune titlul , se vinde urmatorul sistem , ideal pentru cei care vor sa porneasca OK in acvaristica marina :
1 - acvariu - NOU / doar testat - o zi
- dimensiuni : 60x60x60 cm
- sticla : ultraclara / grosime : 1 cm / fund dublu 1cm+1cm / cantuita
- silicon DowCorning negru
- sistem supraplin / 3 evacuari / decupaj in sticla / extrem de silentios
- sistem tur/retur/robineti/flanse/etc
2 - stand acvariu - NOU
-rectangulara 40x40x3mm - vopsea dedicata / mediu umed
- imbracata in pal / fund dublu - acvariu / fund dublu - sump
- reglare inaltime picioare / 100% sigur
3 - sump acvariu - NOU
- dimensiuni : 55x50x45cm / sticla 8mm / fund dublu 8+8cm / sticla cantuita
- traseu in cascada
4 - lampa leduri - NOU
- 2 dimmere pe 2 canale (white / blue)
- 40 x leduri Cree - 3W (cool white + royal blue)
- lentile : 60 grade
- sistem prindere prin atarnare
Sistemul se vinde doar COMPLET !!!
Acvariul a fost facut pentru mine, calitate de mare exceptie , dar nu am apucat sa pornesc cu el , pentru ca mi-a intrat in cap achizitionarea unui Trigon in acel colt de camera care se vede in poze .
La acvariu daca se adauga pompa de retur + skimmer - aveti sistemul complet !!
O mica remarca , .... ultima camera la sump , unde ai pompa de retur / deasemenea senzorul de nivel - mi se pare de dimensiune cam mare , si eventualele evaporari se percep mai greu de catre senzorul de nivel . Este posibil ca tu sa ai evaporare chiar de 1L - iar senzorul sa nu perceapa scaderea nivelului .
Doar parere personala , ...eu unul as pozitiona o bucata de geam , si sa inchid pompa de retur intr-un triunghi (cu nivel un pic mai jos al apei) unde as pozitiona si senzorul de nivel , pentru a avea un volum mai mic de apa unde ar varia nivelul ..
mosu wrote:Par a fi profi.. Se pot suda? Ai idee si de costuri?
Eu habar nu am ce marime ar trebui sa aiba etc asa ca poate ne auzim la telefon sa vorbim un pic
merci!
Sunt destul de scumpe vs otel .
Dar eu nu inteleg de ce vrei neaparat din aluminiu ?!..
De ce nu te orientezi catre rectangulara de otel , vopsita cu o vopsea "desteapta" ?
Intradevar rocile atasate sunt foarte usoare , si am facut astfel decupaje asimetrice (cu burghiu,ferastrau) tocmai pentru a se mula mai bine (chiar stateau singure unele roci fara a pune ciment...)
Sper sa n-am probleme ...
1. Am vazut ca unii acvaristi acopera cimentul cu un strat de rasina, pe care apoi il acopera cu nisip de coral...
Daca stii , fa un pustiu de bine si zi-mi si ce rasina s-ar putea folosi
@kirucd - rocile au fost lipite doar cu ciment (din abundenta) . Din acest considerent incerc sa caut solutii, pentru ca la "incheieturi" am manjit destul de mult .... . Dat fiind ca roca este moarta , o sa se populeze destul de greu cu coralina , si-mi cam sta pe creieri acea nuanta inchisa (diferita de textura rocii)
Intrebari :
1 - Cimentul cu care am lipit rocile , cand este in apa capata o culoare mai inchisa , de altfel ..deranjanta... pana cand va fi acoperit de corali , coralina , alge( sper ca nu.. )
Ce imi recomandati sa fac in sensul asta , pentru a masca intr-un fel sau altul ...aceasta diferenta de nuanta ?
2 - Recomandati ca nisipul inert sa il amestec cu ceva livesand la momentul startarii acvariului ? Daca da , ce producator , sau sa incerc sa gasesc la vreun coleg direct din acvariu ?
@elven - se lipeste cu silicon fara nicio problema
@viulian - in total am 3 astfel de reactoare (biopellets , carbune activ , rowaphos) .
Am urmarit sa fac display-ul cat mai aerisit , pentru o circulatie a apei cat mai buna , si cu posibilitatea de a popula toate acele mici terase . Chiar intentionez sa nu pic prada tentatiei de a cumpara colonii mari , de a cumpara dupa ureche , ci doar diverse fraguri mici - pentru a le prinde in gaurile facute in roca .
Deasemenea o sa pun accent si pe aranjamentele coralilor moi/duri <-> pe inaltimea acvariului .
Desigur , toate astea sunt planuri , depinde si de ceea ce o sa gasesc ca si stoc viu .
Deci , o sa-mi creasca barba ...pana vor creste , pana o sa arate a recif
Referitor la roci , am lucrat ca un mic chinez intr-o noapte pana la 3.... Un mic video mai concludent - se poate vedea aici :
@kirucd - din cauza lipsei de spatiu - chiller-ul + vasul RO se afla intr-un corp din pal, intr-o alta incapere (in spatele peretelui) , iar respectivul dulap este prevazut cu 2 decupaje pe dimensiunile a 2 ventilatoare (unul se vede in poza) - care sunt legate direct la releul chiller-ului (pornesc impreuna)
Salutare ,
Revin aici dupa o pauza de aprox 2 ani cu o noua incercare , de la data cand am dezafectat primul meu bazin (a se vedea in semnatura) - timp in care "mi-au curs balele" delectandu-ma doar vizual pe forum .
Acum , "problema" sta in felul urmator :
echipamente achizionate :
1 - Acvariu : 60x60x60cm - sticla ultraclara-cantuita / grosime 1 cm . Fund dublu 1 + 1 cm
2 - Stand : cadru din rectangulara / imbracat in pal
3 - Sump : 55x50x50 cm / sticla clar-cantuita / grosime 8mm . Fund dublu 8 + 8 mm
4 - Lumina : leduri Cree cu dimmer / 120 w / leduri : 3 W (cool white/blue/royal blue/violet)
5 - Skimmer : BM-NAC6
6 - Chiller : Boyu 1/2 HP
7 - Reactoare : Bio-pellet / carbune / Rowaphos
Ca si rockscape in acvariu vor fi doar aceste 3 aranjamente (din roca uscata) , prevazute cu gauri(date cu burghiul) pentru a atasa viitorii corali .
Cat privesc restul de acareturi deja achizitionate : Sare = Red Sea Coral Pro ; Nisip = Caribsea ; Biopellete = NP ; Antifosfati = Rowaphos ; Bacterii = Prodibio ; Testere = Salifert ;
Neachizitionate :
Urmeaza sa cumpar aprox 15-20 kg roca vie(va sta intr-un compartiment al sump-ului) - alaturi de alte 10 kg - roca uscata , dupa care voi da drumu la ciclare .
Acvariul va fi populat spre baza - corali moi / spre varfuri - corali tari .
Restul de vietuitoare - voi analiza ulterior .
Sper ca in max 7-10 zile sa dau drumu la ciclare , si sa am posibilitatea sa va tin la curent cu noi update-uri .
Nu stiu de ce , dar mie imi creeaza senzatia ca la sistemele chinezesti , furtunul ar fi d-asta ordinar (gen furtun de aer) , nicidecum cu textura elastica (gen Santoprene - Aqua Medic...)
@ezatemi ; @r_o_n_i - imi puteti voi , va rog , cum vine treaba ?
Intrebarea mea........... , pentru sistemele chinejesti , acel furtun ar fi la fel (ca si diametru) cu acel santoprene de la SP-urile AquaMedic ? Are cineva idee ?
r_o_n_i wrote:salutari , da mi-am luat pompa , nu am luat modelul pe care-l are Mosu , am luat celalalt model : Magic Color. E o chinezarie buna zic eu , mai se poate lega un modul care sa mai controleze inca 3 pompe . Am dat pe ea 160$ cu tot cu transport si un furtun de rezerva ( transport care a durat ceva pana a ajuns.. aprox 4 sapt) ; din cei 160$ am primit un voucher de 9$ pt viitoarea comanda la ei ( bun pt cheltuit pe prostii de plastic de care realizezi ca nu ai nevoie dupa ce le comanzi ). deocamdata sunt multumit de ea , o pompa de schimb am vazut tot la ei pe site ca e 15 $ fara transport, un furtun de rezerva 4$. am facut o simulare si daca comanzi pompa de rezerva in aceeasi comanda nu iti taxeaza nimic in plus pt transport ( fata de fist-street unde fiecare produs are transportul lui). ca plus mentionez ca nu iti pierde programele sau setarile ceasului daca ramane fara curent o zi ... minusuri : nu are senzor de temp ( a lui Mosu are) iar butoanele nu au toate aceeasi sensibilitate ( pe 2 tre sa apas un pic mai tare decat pe restu ) . inca nu am desfacut-o deci nu stiu cat de usor se scimba o pompa in caz ca vreuna se strica.. site-ul de unde am luat-o e asta : http://www.reefshops.com/ spor
Am inteles .
Imi poti spune, te rog , ce anume dozezi cu cele 3 pompe ?
@ezatemi - este clar , ca datorita actionarii mecanice asupra furtunului , cumulat cu cine stie ce defect interior al pompei , ....nu poate invarti "in sarcina" , pe cand "in gol" merge ..
M-a bate gandul sa cumpar si modulul aditional , dar intrebarea ce mi-o pun ...chiar este necesar ?
ezatemi wrote:Partea electronica la ambele modele este foarte buna. Pompele peristaltice sunt insa slabe calitativ. Eu m-am fript cu acel model de pompe peristaltice.
Comercializeaza nemtii modele asemanatoare de pompe peristaltice, insa pretul uneia bune este mare.
Poti dezvolta te rog , in ce sens pompele peristaltice sunt proaste ? Li se strica rotorul ? Sau acel plastic de antrenare pe furtun ? ..In ce sens ?
Intreb pentru ca si eu sunt interesat in achizitia uneia , si as vrea sa prospectez bine inainte . Cat despre pompele peristaltice la acele sisteme chinezesti , am vazut ca sunt si foarte ieftine ..25 USD per buc .
@r_o_n_i - ti-ai achizitionat ? Daca da , de unde si ce ?
Fain acvariul !!
Mica uzina din spatele lui , isi face datoria super, vad !!
O mica intrebare : imi poti spune te rog - device-ul acela grofat de la capatul pompei de retur - de unde l-ai achizitionat ?
Caut si eu ceva asemanator in sistem Y cu 2-ua iesiri .
kirucd wrote:Din cate stiu eu are pus si un burete, altfel, indiferent de marimea gaurilor o parte din Rowaphos va pica
prin gauri cand este oprit reactorul. La fel folosesc si eu la un altfel de reactor, am burete in partea de jos.
O zi buna,
Dragos
Mersi de raspuns .
Intrebarea mea este , pentru cei de folosesc Rowaphos , reactorul lucreaza la fel daca l-as pune intr-un saculet , adica n-ar mai fi fluidizat ?
Scuze de off .