[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: HumanFace
Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Ai putea sa imi spui ce fel de muschi este cel din ultima poza? Acela din mijloc de pe creanga. Multumesc!
Nu tias recomanda sa amesteci substrate de la diferite firme.
Bine ai venit! Si ce planuri ai avea cu acvaristica?
Tias sugera sa citesti Ghidul incepatorilor si Ciclul azotului.
SAlut! Acvariul mi se pare cam mic pentru guppy! Ai putea pune neoni! Succes!
Bine ai venit!
Iustin, chiar nu ti-as sugera saa incepi cu un acvariu marin.Mai biine incepi cu un acvariu de 50-100L de apa dulce cu niste plante si cativa gupy.
Daca o sa vrei plante va trebui sa renunti la acea pompa. Filtrul nu e bine sa il ti oprit mai mult de 2 ore, ca se decicleaza bacteriile. Va trebui sa renunti si la carasi. Mai bine sa pastrezi bani pentru plante artificiale si sa cumperi niste teste de apa(ph no2).
bureti din filtru sa-i speli odata la 2 saptamani in apa pe care o scoti din acvariu cand schimbi apa(sa schimbi saptamanal cate 15-20%).
Pai:
Acvariul este muuult prea mic atat pentru carasi cat si pentru scalari. Acestia avand nevoie de minim 50L pe exemplar, iar scalarul are nevoie de minim 80L.
O alta mare greseala a fost cea ca nu ai ciclat acvariul, dar cum lai primit cadou, nu prea aveai de unde sti.
1Plante false nu e bine sa iei, mai rau fac. Dar cat despre plantele adevarate, o sa le manance carasii, plus ca au nevoie de substrat, fertilizant si lumina.
2Pai, pietrisul poti sal pui fara sa scoti pestii, insa daca vrei plante o sa ai nevoie de un substrat fertil, acesta fiind pus astefel: in acvariul gol(fara apa) pui substratul, Acesta trebuie sa fie mai subtire in fata si mai gros in spate, peste care pui 1-2cm de pietris cu granulatie de 2-4mm.
3 Lumina naturala o sa duca la aparitia algelor.
4 Nu cred.
5 Mai bine apa de la robinet lasata 24 de ore la declorinat.
6 Pai in primul rand sa dai pestii. Apoi ciclezi acvariul.
Ce este ciclarea acvariului:
Ciclarea, sau ciclul azotului, este transformarea amoniacului in nitriti, iar a nitritilor in nitrati. Amoniacul apare din fecalele pestilor, excesul de mancare, frunzele moarte ale plantelor.Acesta este foarte toxic pentru pesti. Apoi acesta este transformat de niste bacterii in nitriti, care si acestia sunt toxici. Nitriti sunt transformati in nitrati de alte bacterii, care sunt consumati de plante, si eliminati prin schimburiile de plante. Ciclarea reprezinta formarea acestor bacterii.
Aceasta dureaza 2-8 saptamani. Pentru a monitoriza ciclarea folosim teste de no2(nitriti) no3(nitrati) si amoniac(nh4).
Cum ciclam (cea mai des utilizata varianta):1.
Folosirea mancarii pentru pesti: Se adauga zilnic putina mancare de pesti, pentru ca aceasta sa se descompuna si sa duca la aparitia amoniacului.

Ce iti sugerez: Substrat JBL florapoll, lumina macar 18W neon sun-glo, flora-glo(eu asta am folosit si sunt multumit) Fertilizant tot JBL (fertilizantul lichid trebuie sa fie de la aceasi firma cu substratul).Plante eu iti sugerez:
egeria densa, cabomba aquatica,moss,valisneria,anubias(care merge legat de decor).
Pesti iti sugerez 5-10 neoni.

Bafta!
Eu nu as tine betta plus ramirezi, mai ales nu in 56L.
In cel de 26 ai putea pune crevetii si 5 neoni.
Sigur acelea areau cadavrele crevetilor? Nu erau exoschelete naparlite?
Pai hai sa zicem ca pentru niste discusi 3-4cm, ajung 60-150 L, dar candajung mari le trebuie spatiu mai mare! Si discusii macar cat sunt mici trebuie tinuti minim 6. Eu totusi as lasa temperatura la 29-30Grade.
Pentru discusi, tias sugera un acvariu de 300L bine plantat si sa fie minim 6.
SAlut! Nu prea stiu ce sa zic despre acvariile tale actuale:3 discusi in 60 de litri? Asta nu imi suna foarte ok...nici acvariul cu numai doi piranha. In rest suna OK! Succes cu noul tau proiect!
Pune niste poze.
La hoplosterium le place sa aiba multe plante, dar la lumina ta... . Mai upgradeaza lumina si ia plante, dupa aceea. Ai ciclat acvariul?
Salut! Asta depinde de mai multi factori. Ce mai ai prin acvariu(aparatura lumina plante, etc.)?
Nu are rost sa pui albastru de metil.
Aha. Mie nici cum nu mi se prinde mossul de crengi si astept de peste o luna....
P.S. Frumosi pescutzii .
Ce-mi place cum a crescut moss-ul!Care-i secretu?
E cineva care vrea sa observe comportamentul pestilor care nu sant compatibili ? de parca in habitatul lor natural nu ar fi de toate speciile posibile...si legea junglei....cel mai tare supravietuieste

Chiar nu inteleg la ce te referi si de ce ai postat la aceasta sectiune? Te referi la pesti marini? Daca da atunci nu prea vad de ce ai dat exemplul de carasi\guppy.
Daca nu, iti explic eu :
1 Carasii astia portocalii sau cu ochii telescop nu traiesc in natura. Aestia mananca plantele, plus ca se mai dau si la coditele gupiilor si a xipho.
2 Guppy si xipho au nevoie de acvarii bine plantate.Nu le place sa stea si cu alti pesti mult mai mari ca ei(ex: scalar,caras, de oscar nici nu mai zic,etc.)

Sati mai dau eu exemple de incompatibilitati pe care le-am verificat eu (fara sa vreau)
Scalari+betta: in doua saptamani beta nu mai avea aripioare, in a treia saptamana era mort, aproape sfartecat .
Oscari+neoni: cred ca aici nici nu mai e nevoie sa zic ce s-a intamplat.
Tetrazoane+Scalari: Scalarii au ramas cu cate o jumatate de aripioara.
Si mai sunt multe(nu experiente dea-le mele).

Dar o singura data am tinut specii, care unii spun ca sunt incompatibile si sau inteles bine: Scalari+gourami.
Depinde de cate plante ai.
Ai facut o greseala ca ai introdus acei tetra, ciclarea cu pesti se face cu cory. Acuma depinde si ce fel de tetra. Tetrele sunt destul de foarte sensibil la nh3 si no2 iti zic din proprie experienta.
Eu sunt impotriva tineri scoicilor in acvariile de apa dulce, din doua motive:
1Nu se potrivesc; arata urat;este kistch;
2Cresc duritatea apei, fapt care poate afecta pestii.

Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Go to: