[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: HumanFace
Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Scoarta de copac o pun dupa acvariu. nu planuiesc sa pun echinodorus, crezi ca ar da bine? Neaparat o sa pun christmass moss pe crengi si pietre. Poate o sa pun si niste pistia. Cryptocorine iarasi o sa pun. Si crengi o sa pun mult mai multe.
Sunt crengi de prun, de la mine din curte.
Multumesc de aprecieri! Peste doua saptamani o sa iau nisipul! Dupa o luna plante si pesti! Pana atunci astept sugestiile voastre. Crengi o sa mai pun!
Da, cred ca am postat unde trebuie.
Poza promisa:
Mam gandit si io la filtru extern... Dar la ierahia de la mine din casa, filtrul extern o sa stea in curte....
In rest...M-am gandit si la scalari, dar am deja 5 serpae tetra in acvariul mic, si nu pot renunta la ei ... Si nici sa ii combin cu scalari nu pot. Multumesc de aprecieri!
O sa pun poze cu acvariu filtru, crengi etc.
Am omis ceva: La fauna se adauga 4 kuhli loach.
Vreau sa imi fac un acvariu de 300L. Am acvariu am iluminare, am filtrare, am incalzitor:
Acvariu: Jewel... nu siu ce... L-am primit. Dimensiuni: 120\50\50=330L;
Lumina:2x38 w, neoanele originale, unu alb si unu mai galben. Planuiesc sa il pun doar pe cel galben.
Filtrare(va rog sa nu radeti) : Filtru intern, spatiul amterialelor filtrante(bureti, vata perlon, inele ceramice, bioballs) este de aprox 10l, cu pompa de 1400l\h + un filtru de 300l\h cu care nu stiu ce o sa fac....
incalzitor: 240W, incalzitorul original, care nici cum nu ma prind cum se regleaza ....

Si ce o sa am(sper):
Plante:20cm2 de chrismass moss, niste cladophora, poate cryptocorine.
Substrat: Nisip de rau, granulatie: 1-2mm.
Decor: Niste crengi care nu stiu cum o sa le fierb,pietre de rau, backgroun: hartie pe care o sa lipesc scoarta de copac, pusa in spatele acvariului.
Acvariul va fi cu apa neagra! Ma voi inspira din acvariile biotop.
Pesti: Serpae tetra: 20, corydoras:10. Putin probabil un ancistrus.
Nevertebrate: pomaceea.
Buget: cat mai mic .
Proiectul va merge destul de incet, adica din salariu in salariu ....
Uitati si o schema in paint :
AStept pareri si sugestii!!
Bine ai venit! Da-ne mai multe detalii!
Superbi anteome Helena .
Foarte Frumos!! Felicitari!
SAlut! Acvariul este cam mic pentru pestii pe care ii ai . Bine ai venit!
Salut! Eu as renunta la thorcatum, la pleco si la betta! Si nu as lua scalari!
Salut! Singurul lucru care nu imi place este backgroundul. Poate ar fi aratat mai bine daca ai fi pus mai multe plante si mai restranse si ai fi incercat sa faci niste dealuri mai inclinate. Succes
Da, creste duritatea apei, si asta o sa dauneze pestilor.
Salut! Cam multi guppy! Renunta la vreo 15 macar.
In rest imi place.Piatra aia sigur nu e calcaroasa?
Eu tias sugera ori un filtru intern ori un hang-on de 200-300l\h.
Frumos! Mie imi place mai mult asa de cat cu background negru
Nu inteleg de ce vrei sa pui co2 de acum, cand nu ai nici o planta, ca ai mari sanse sa omori pestii.
Si nici reteta aia de co2 nu stiu de unde o ai,de unde ai vrea sa aparo co2? Apa minerala? Otet? Co2 apare prin faptul ca drojdia ''oxideaza'' zaharul, facunduse alcool si dioxid de carbon(Co2). Ca sa iti raspund de acuma la o intrebare pe care sunt aproape sigur ca o sa mio pui: Alcoolul ala nu o sa ajunga in acvariu si nici nu o sa afecteze pestii.
Te refereai la nisip fin asai?Sau ce fel de nisip?
M-am uitat repede peste un atlas botanic si este una dintre aceste specii(cred):Fossombroina pussila,marchantia polymorpha,pellia epiphyla.in atlas scria ca stau in locuri, umede, inundabile, mlastini, pe langa lacuri. La mine in curte erau langa un minim pond, si langa o feriga.
Acest muschi poate fi crescut si emers? Ca seamana foarte bin cu un mushi de la mine din gradina....Sau o fi cu totul altceva...?

Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Go to: