[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: m_3
Forum Index » Profile for m_3 » Messages posted by m_3
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by m_3
E frumos (abia astept sa vina vara sa ma pot apuca si eu de al meu... :veselyellow: )

In alta ordine de idei am vazut niste scoici acolo. Am inteles ca ridica duritatea apei si nu e bine. Ai grija cu ele. Plus ca, dupa mine, cam strica aspectul natural al acvariului. Mai ia niste plante sa acoperi aparatura din acvariu (filtru, incalzitor). In res e super. Sau cel putin mie imi place cum a iesit.
Bafta in continuare.
In privinta mancarii vezi ca exista de cumparat niste .."hranitoare" cred ca le zice. In principiu un cadru de plastic care pluteste pe apa si care nu da voie mancarii sa se imprastie in tot acvariul. E foarte ieftin. Daca mergi la un petshop si le explici de ce ai nevoie sigur stiu ei ce sa iti dea.
Eu am impresia ca nici apa nu e aerata destul daca ai zis ca filtrul nu e pus astfel incat sa miste apa de la suprafata. Piatra de aer si pompa ar trebui sa functioneze non-stop. Mai ale noaptea cand stingi lumina, plantele incep sa consume si ele oxigen si sa emane CO2 in apa. Ori din cate am inteles exact noaptea opresti pompa. Banuiesc ca dormi in camera cu acvariul si e galagioasa. Exact la fel am patit si eu la inceput. Pana mi-am dat seama ca imi sufocam pestii oprind pompa de aer, mai mult, avand si filtru din ala cu burete care functioneaza tot cu ajutorul pompei...
Daca pozitionezi iesirea de la filtru astfel incat sa agite apa la suprafata nu cred ca mai e nevoie de piatra de aer.

Bafta
Scapa de caras. O sa creasca prea mare pentru acvariul tau. In rest nu cred ca ii deranjaza pompa de aer. Dar daca filtrul misca apa la suprafata destul de bine ca sa se poata oxigena, pompa devine inutila. (cel putin pana la vara)
LYM wrote:
Cat despre neoni ... au murit toti 6, la valorile apei pe care le-am scris mai sus.

Eu cred ca ai introdus neonii aia in acvariu fara sa ii acomodezi cu temperatura sau ph-ul din apa ta. Daca la petshop (sau de unde i-ai cumparat) aveau un ph de 6,7 sa zicem, iar la tine in apa ph-ul masoara 7,5 si ai introdus pestii fara sa ii acomodezi treptat, variatia brusca a ph-ului i-a omorat. Daca citeai un pic pe forum vedeai ca pestii nu se introduc imediat in acvariu. Ei necesita vreo 2 ore de acomodare cu apa din acvariul tau.

Cat despre faza cu ciclatul cu ajutorul a tot felul de "licori" nu stiu ce sa zic...dar nu prea am incredere in ele. La fel cum nu am incredere in nici o chimicala introdusa in acvariu. Prefer sa las mama natura sa isi faca treaba decat sa intervin eu cu tot felul de substante care sa grabeasca procesele naturale. Tot ce trebuie e sa ai e RABDARE, ca doar nu se intampla nimic daca sta acvariul fara pesti alea 3-4 saptamani cat ii trebuie sa se cicleze pe cale naturala.
ioneldiver wrote:Ce as mai putea sa le spun pentru a fi sigur ca nu mai cumpara pesti?

Explica-le chestia cu filtrarea biologica, care dupa mine, e cea mai importanta. Explica-le ca la un acvariu suprapopulat nu face fata filtrul biologic si e ca si cum ai turna mici cantitati de otrava in acvariu in fiecare zi. E doar o chestiune de timp pana incep sa moara pestii.

Ar fi bine sa dai din pesti. Sunt prea multi. Ca o idee, eu la un acvariu de 55 litri net o sa tin cam 6 tetra negri si 2 corydoras.
Eu credeam ca razi ca a murit...am mai vazut persoane care radeau cand mai "scapau" un peste pe scurgerea de la chiuveta cand le schimba apa. smilie Scuze
Eu sunt de parere ca e cam micut acvariul la cati pesti ai.(cati sunt defapt ca nu ai zis ?) Probabil de aici si agresivitatea macropodusului, fiind teritorial, si acvariul micut, inevitabil se intalnea cu cate un peste pe are el il lua drept intrus.
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index