[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ralush
Forum Index » Profile for ralush » Messages posted by ralush
Va anunt cu bucurie ca Iosif s-a facut sanatos. Mananca din nou mancarea lui obisnuita(o sa incerc sa ii dau si altceva), a inceput sa isi faca si nevoile, inoata f mult(nu mai sta deloc pe fundul acvariului) si se joaca cu bulele de la filtru. Problema ar mai fi la aripioare care sunt inca putin decolorate desi am observat ca la varfuri sunt negre negre si par sa si creasca. Multumesc pentru toate sfaturile care mi le-ati dat, cu ajutorul vostru am reusit sa il salvez. Daca se mai intampla ceva va anunt.
Scuze, am inteles eu gresit.
Sa speram. Nu cred k rolul furtunelului e ca sa strang mizeria, funrtunelu ala trebuie tinut in exteriorul acvariului ca sa faca curent mai mult si daca vreau, in interior sa faca curent mai putin, sau pentru asta il scot. Acum, ori nu am inteles eu din ce mi-a fost explicat la pet shop, ori nu stiu...
Furtunelu ala de la filtru e detasabil, cu furtunel face un curent mai mare, fara mai mic, asa mi-a explicat si la pet shop. Eu tin cu furtunelu ca sa se adune mancarea care nu o mananca pe burete, oricum eu iau cu o strecuratoare ce ramane si nu mananca. Am vazut ca dimineata cauta mancarea si totusi o scuipa inapoi afara. E posibil sa nu ii mai placa? ca nici altceva nu vrea.

O sa scot in seara asta o parte din apa si sa pun alta la loc.

Multumesc de sfaturi. Pestele nu mai sta pe fundul acvariului, acum inoata mai mult si aripile la varfuri deja arata normal, sunt negre si nici nu mai sunt franjurate.
Nu a vrut salata ultima data si nici nu cred ca am acum prin casa. O sa iau maine sa vad daca vrea.
Multumesc, sunt total de accord cu tine, Dolly. Iosif nu a mai mancat de mai bine de o saptamana cred, cand nu s-a intamplat nimic nou. Am incercat cu mai multe mancarea lui obisnuita pentru care se batea cu ceilalti doi care au murit din pacate (niste granule rosiatice) am mai incercat cu alte granule mai galbuie ( nu stiu nici unele cum se cheama) si cu gammarus viermisori urcati care ii manca ocazional. Nu mananca de niciunele. Am incercat si cu mazare decorticata la fel si cu salata si nimic.

Am intrebat de solutie de declorinat la pet shop cand am luat acvariul si au spus ca nu au deocamdata, dar ca vor aduce.
Eu la Praktiker vazusem candva si un acvariu foarte fain si cred ca sunt si pietre, adica sigur sunt ca a fost un prieten sa caute si a gasit doar ca tot asa foarte multe. Si s-a dus sa ia din parc de la noi) ca avem pietricele decorative dinalea albe)
Regula respectata de cine?Sau nu trebuie respectata?Aaa ne intelegem si noi care cum vrea? In fine..
Nu stiu daca am precizat pana acum dar pestele meu nici nu mananca nici nu face caca... Deocamdata e foarte curat la el. Ce pot sa fac ca sa manance?

Magazin hornback la mine in oras, habar nu am. Oare la pet shop nu este? Praktiker? Oricum cu 20 de kg ce fac? imi trebuie maxim 3-5kg.
dimensiunile sunt de 35x35X33. Cei de la magazinul cu pesti mi-au spus ca am nevoie de neon pentru plantele naturale si ma tot gandeam sa pun artificiale. Ce parere aveti?

Eu am mutat pestele cat mai repede in acvariul asta nou ca sa se faca bine asa cum m-ati sfatuit.
alber: promit ca scot scoicile cand mai aduc pietre ca o sa fie cam pustiu pe la el pe acasa.

Iti multumesc din suflet pentru tratatul de pace cu ceilalti acvaristi:-|

P.S. poza pusa de mine, din pct meu de vedere arata f bn si acvariul si tot, desi am observat si eu cateva nereguli: nu are filtru, sunt prea multi pesti, in fine.

De ce filtrul care il am nu e bun? E nou nout si e pt capacitate de 60 de l, acvariul meu de acum are in jur de 40 de l.
Eu incerc sa tin cont de sfaturile voastre, dar deja nu prea mai pot din punctul de vedere al rabdarii. Cam tot ce fac nu e bine, ma asteptam ca... nu stiu... sa fie bine cu acvariul ca am incercat sa il fac cat mai bine posibil. L-am facut cum am mai vazut si eu la lume, pe net si na:-|. Vorba unei prietene mai bine faceam un copil decat asa cu pestele ) Cel mai rau este ca de la vara ai mei o sa aiba grija de el si atunci nu stiu cum o sa aiba ei timp ca eu la facultate cu siguranta nu il iau. O sa il vand probabil...

Pestele se simte mult mai bine, deja varfurile aripilor arata cum ar trebui sa arate si e mult mai vioi, dar tot nu mananca.
Despre poza asta ce ziceti?
Repet, nu sunt retardata, am doar 18 ani, dar de chimie credeti-ma ca am auzit. Deci cred ca era destul de normal ca fara capac nu? si sticlele erau bidoane de 6l de apa plata care, dupa cum stiti, au gura mare. Apoi scoicile nu o sa le scot si substratul nu e definitiv, mai trebuie sa mai aduc pietre (nu mi-am dat seama cam cat de multe incap). De plante am intrebat la pet shop si mi-au spun ca nu aveau nimic pentru carasul meu deoarece carasilor le trebuie plante cu frunza groasa in care sa nu isi prinda aripile si apoi, am nevoie si de neon ca sa creasca. Eu sunt destul de incantata de cum arata acvariul (desi nu este gata, eu vi l-am aratat ca sa nu mai aud ca avariul e prea mic si ca de asta nu se vindeca) si nu, nu m-am suparat pentru ca fiecare are parerea lui.
Eu zic sa lasam acuma partea cu acvariul si sa il vindec pe peste nu?
Am dat comanda de acvariu acum 2-3 zile si ieri l-am luat. E maaare. Nu l-am lasat la ciclat. Am pastrat apa in sticle + apa care o avea in acvariul lui vechi si l-am pus asa. Pietrele sunt din rau fierte si scoicile care le aveam eu tot fierte inainte. Am adaugat si sare mare neiodata pentru boala care o are el, in speranta ca poate se vindeca de la asta. Am intrebat si de celelalte tratamente si nu am gasit. Acum tot sta asa intr-un colt si nu face nimic, tot nu mananca si uneori se plimba.
)) Nu cumparam nimic acum. Pentru viitor am spus. Acum tot ce sper e sa se faca Iosif bine. Ma duc dupa acvariu.
Ok. Carasii mananca alti carasi? ca Iosif e mare, si mie cam frica...
Multumesc pt sfaturi. Am mai aflat intre timp inca de un pet shop de la noi din piatra care il stiam, dar se mutase si nu l-am mai gasit ieri. Merg acus, intr-o ora, sa ma uit sa vad daca gasesc cv. Eu acum mai am un singur peste, doar pe Iosif. Daca suprafietuieste i-as lua si alti prieteni, numai ca ma gandesc la pesti care raman mici. Deoarece carasii mei (pana acum o sapt am avut 3) au crescut vazand cu ochii. Va anunt imediat ce ma intorc daca gasesc ceva.
Multumesc mult pentru ca m-ai inteles. Bugetul meu ar fi maxim de vreo 200 de lei pentru tot (acvariu + incalzitor + termometru + plante, am filtru). Am zis ca merg azi la o sticlarie sa vad cam cat ma costa sa imi faca un acvariu si daca trebuie sa ii cumpar ceva eu, cum ar fi siliconul. Eu ma gandeam la unul de vreo 44 de l ca am masurat dimensiunile in fct de unde vreau sa il pun. Si am mai gasit si pe net un nene care vinde acvarii destul de ieftine, aici ar fi problema cu transportul, dar si cu calitatea. Am vorbit mai devreme cu cineva si mi-a recomandat un pet shop doar cu pesti, aici in oras, unde cica ar avea si acvarii facute de ei din sticla, simple, destul de ieftine. Merg azi sa vad si sa ii cumpar medicamentul recomandat de emyemanuel.
emyemanuel: poza ta pare sa semene cu ce are Iosif, doar ca lui i s-au albit doar aripile si s-au franjurat, nu s-a albit si corpul(asa pare din poza ta). Multumesc pentru sfaturile de tratament ma duc maine sa ii caut SERA Costapur.

Am fost sa ma uit de acvariu, cum v-am spus si nu am gasit decat extrem de scumpe, dar complet echipate, la 290, 450 si 570 de lei, peste bugetul meu. Maine ma duc sa vad la o sticlarie cam cat ma costa sa imi faca unul, care banuiesc ca iese mai ieftin si imi cumpar apoi incalzitor si termometru, voi folosi filtru care il am deja, daca imi spuneti ca este bun. (Am auzit ca este silicon special de lipit acvarii ca asta normal ar fi daunator. E adevarat? Daca da, unde gasesc siliconul pentru pesti?) Vreun sfat pentru acvariile "home made"?

P.S. Starea lui Iosif pare sa se imbunatateasca, aripile tind sa isi revina la culoarea intiala, e mai vioi, dar totusi sta mult pe fundul acvariului ridicandu-se din cand in cand si tot nu mananca.
Multumesc. Mazarea asa am dat-o fiarta si decojita ba chiar am rupt-o, de fapt se rupe singura. Ma duc peste vreo 2 ore sa ma uit de un acvariu mare. Oare filtru care il am il pot folosi? (model: minifilter, volt: 11-120/22-240v, power: 5w, output: 200l/h, hmax: 0.5m, aquarium: max 60l, de la RESUN)- in fct de banii care ii am cam de max 60l o sa cumpar acvariul.. Daca gasesc ceva ok astazi va anunt imediat ce am cumparat.

Forum Index » Profile for ralush » Messages posted by ralush
Go to: