[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
caras bolnav?  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
ralush
Junior member
[Avatar]

IP:

alber: promit ca scot scoicile cand mai aduc pietre ca o sa fie cam pustiu pe la el pe acasa.

Iti multumesc din suflet pentru tratatul de pace cu ceilalti acvaristi:-|

P.S. poza pusa de mine, din pct meu de vedere arata f bn si acvariul si tot, desi am observat si eu cateva nereguli: nu are filtru, sunt prea multi pesti, in fine.

De ce filtrul care il am nu e bun? E nou nout si e pt capacitate de 60 de l, acvariul meu de acum are in jur de 40 de l.
ralush
Junior member
[Avatar]

IP:

dimensiunile sunt de 35x35X33. Cei de la magazinul cu pesti mi-au spus ca am nevoie de neon pentru plantele naturale si ma tot gandeam sa pun artificiale. Ce parere aveti?

Eu am mutat pestele cat mai repede in acvariul asta nou ca sa se faca bine asa cum m-ati sfatuit.
sece4u20
Member
[Avatar]

IP:

uite un sfat in legatura cu pietrele: nu stiu cat de aproape stai de un magazin hornback insa la hornback brasov am gasit nisip cuartos curat cu 15 lei punga de 20 de kg ( granulatie 3-4 mm, ca bobul de orez.) daca ai asa ceva pe langa tine te poti interesa.

mesaj pentru europa si nu numai
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

ralush wrote:promit ca scot scoicile cand mai aduc pietre ca o sa fie cam pustiu pe la el pe acasa.

Ok, dar gandeste-te la o modalitate de a face curat printre ele. Raman la sfatul pentru un pietris 2-3 mm
ralush wrote:De ce filtrul care il am nu e bun?

Mi se pare foarte mic spatiul rezervat mediilor de filtrare. Adica mi se pare mic buretele. La cata mizerie fac pestii astia, trebuie un suport mai mare pentru bacterii
Iti multumesc din suflet pentru tratatul de pace cu ceilalti acvaristi:-|

Nu e un tratat. Astea se pot rupe, incalca si asa mai departe. E o regula simpla de buna convietuire pe acest forum. Universal valabila

This message was edited 1 time. Last update was at 11/04/2010 21:28:13

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ralush
Junior member
[Avatar]

IP:

Regula respectata de cine?Sau nu trebuie respectata?Aaa ne intelegem si noi care cum vrea? In fine..
Nu stiu daca am precizat pana acum dar pestele meu nici nu mananca nici nu face caca... Deocamdata e foarte curat la el. Ce pot sa fac ca sa manance?

Magazin hornback la mine in oras, habar nu am. Oare la pet shop nu este? Praktiker? Oricum cu 20 de kg ce fac? imi trebuie maxim 3-5kg.
sece4u20
Member
[Avatar]

IP:

atunci iei de la pet shop undeva la 5 L cred ca este suficient. este un pic mai scump ca raport cantitate insa este special pt treaba asta. este undeva la 20-25 lei. la practiker nu am cautat asa ceva. ms de idee o sa caut.

ralush
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu la Praktiker vazusem candva si un acvariu foarte fain si cred ca sunt si pietre, adica sigur sunt ca a fost un prieten sa caute si a gasit doar ca tot asa foarte multe. Si s-a dus sa ia din parc de la noi) ca avem pietricele decorative dinalea albe)
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

ralush wrote:Regula respectata de cine?Sau nu trebuie respectata?Aaa ne intelegem si noi care cum vrea? In fine..

Este vorba de regula bunului simt si a respectului fata de toti membrii acestui forum. O regula pe care nu toti o cunosc, din pacate, sau nu o aplica, ceea ce va duce la excluderea respectivilor.

Ce ii dai carasului sa manince in prezent? Daca refuza un anumit tip de hrana, nu insista tot cu aceea. Schimba, variaza, incearca un nou fel. Sunt atitea firme si marci de mancare destinate special carasilor. Iar daca nu maninca o zi sau doua, nu e nici o nenorocire, sa stii. Poate nici schimbarea intr-un nou acvariu, care nu a fost nici acesta ciclat, nu i-a priit. De fapt, in mod sigur nu i-a priit. Carasi or fi ei rezistenti, dar nici tancuri rusesti nu sunt.

Pentru urmatorul schimb de apa, ar fi bine sa cumperi Sera Aquatan - solutie care elimina cloramina si metalele grele. Se foloseste conform prospectului.
ralush
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc, sunt total de accord cu tine, Dolly. Iosif nu a mai mancat de mai bine de o saptamana cred, cand nu s-a intamplat nimic nou. Am incercat cu mai multe mancarea lui obisnuita pentru care se batea cu ceilalti doi care au murit din pacate (niste granule rosiatice) am mai incercat cu alte granule mai galbuie ( nu stiu nici unele cum se cheama) si cu gammarus viermisori urcati care ii manca ocazional. Nu mananca de niciunele. Am incercat si cu mazare decorticata la fel si cu salata si nimic.

Am intrebat de solutie de declorinat la pet shop cand am luat acvariul si au spus ca nu au deocamdata, dar ca vor aduce.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/04/2010 22:21:06

sece4u20
Member
[Avatar]

IP:

fierbe o frunza de salata si taio in bucati cat de cat sa ii incapa in gura punei cateva bucatele de salata sa pluteasca la suprafata apei. nici prea multe sa nu fie.

ralush
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu a vrut salata ultima data si nici nu cred ca am acum prin casa. O sa iau maine sa vad daca vrea.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Incearca sa-i dai doar odata/zi un pic din mincarea care-i placea inainte. Daca nu mininca scoate cu furtunu' ce ramine, acvariu nu-i echilibrat si-i periculos sa ramina mincare.

E posibil ca acel filtru minuscul sa faca un curent de apa prea mare pentru caras si asta sa-l deranjeze. Incearca sa montezi la iesirea filtrului o teava cu gauri orientate spre geam. Stiu ca ti se pare paradoxal ca-ti spun ca un filtru prea mic poate sa faca un curent de apa prea mare. Si totusi cred ca asa e. Acel filtru are mediul filtrant prea mic si debitu' prea mare.

Insist si eu sa scoti scoicile . In primu' rind fiind calcaroase contribuie la cresterea duritatii apei si a pH-ului. Gindeste-te ca la fiecare schimb de apa vii cu apa mai moale si in mod normal cu un pH mai mic decit apa din acvariu. Mai pe romaneste cu niste parametri diferiti fata de apa din acvariu. Asta nu-i deloc pe placu' pestelui care simte diferentele si sufera.
In al doilea rind se aduna mizerie printre ele si-i foarte greu de curatat.

Ar fi bine sa faci zilnic schimburi de apa de 25-30% , acvariu e foarte instabil la inceput si-i riscant fara schimburi de apa.

Poze: smilie ... Poze cu plante
ralush
Junior member
[Avatar]

IP:

Furtunelu ala de la filtru e detasabil, cu furtunel face un curent mai mare, fara mai mic, asa mi-a explicat si la pet shop. Eu tin cu furtunelu ca sa se adune mancarea care nu o mananca pe burete, oricum eu iau cu o strecuratoare ce ramane si nu mananca. Am vazut ca dimineata cauta mancarea si totusi o scuipa inapoi afara. E posibil sa nu ii mai placa? ca nici altceva nu vrea.

O sa scot in seara asta o parte din apa si sa pun alta la loc.

Multumesc de sfaturi. Pestele nu mai sta pe fundul acvariului, acum inoata mai mult si aripile la varfuri deja arata normal, sunt negre si nici nu mai sunt franjurate.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sa speram ca se face bine daca nu mai are aripioarele franjurate. Cind scoti o parte din apa, baga furtunu' printre scoici sa culegi cit mai multa mizerie.

Poze: smilie ... Poze cu plante
ralush
Junior member
[Avatar]

IP:

Sa speram. Nu cred k rolul furtunelului e ca sa strang mizeria, funrtunelu ala trebuie tinut in exteriorul acvariului ca sa faca curent mai mult si daca vreau, in interior sa faca curent mai putin, sau pentru asta il scot. Acum, ori nu am inteles eu din ce mi-a fost explicat la pet shop, ori nu stiu...
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Faraonul nu s-a referit la furtunul filtrului, ci la cel cu care faci curat in acvariu, la cel cu care aspiri mizeria. Sunt 2 lucruri total diferite.
ralush
Junior member
[Avatar]

IP:

Scuze, am inteles eu gresit.
ralush
Junior member
[Avatar]

IP:

Va anunt cu bucurie ca Iosif s-a facut sanatos. Mananca din nou mancarea lui obisnuita(o sa incerc sa ii dau si altceva), a inceput sa isi faca si nevoile, inoata f mult(nu mai sta deloc pe fundul acvariului) si se joaca cu bulele de la filtru. Problema ar mai fi la aripioare care sunt inca putin decolorate desi am observat ca la varfuri sunt negre negre si par sa si creasca. Multumesc pentru toate sfaturile care mi le-ati dat, cu ajutorul vostru am reusit sa il salvez. Daca se mai intampla ceva va anunt.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: