Message |
|
Normal ca tin cont de ceea ce imi spuneti voi.. pentru ca am incredere ca e cel mai bine, in + nu are cine sa ma ajute si va multumesc. Normal ca am inteles problema si totusi nu e logic sa se imbolnaveasca dupa un an jumate, dar in fine. Cauza e care mi-ati sugerat-o si voi, si totusi de ce nu mananca? Din cauza bolii?
Eu am incercat sa fiu cat mai intelegatoare posibil, incat sa pricep ceea ce imi spuneti voi(si nu sunt retardata) dar vroiam un raspuns clar si concis pe care l-am primit in final. Acum nu mai e necesar sa imi repetati toti in speranta ca voi intelege. Multumesc pentru ajutor. Daca sunt noutati va anunt.
P.S. am incercat la mancare cu : mancarea lui obisnuita(niste granule rosiatice), mazare, salata si niste mancare ca niste viermisori uscati care o mai manca uneori si nu vrea nimic.
|
 |
|
Iosif si Beniamin (blackmoor) au stat un an intr'un acvariu si mai mci fara nici o problema. Si pe la Craciun am luat'o si pe Sara(caras auriu) si erau 3 in acvariul asta de 7l pana acum o saptamana cand nu stiu care a fost problema decat de obicei. Deci 3 pesti au fost in asta de 7l, acum numai Iosif a mai ramas, cel mai mare dintre ei. Deci nu am crezut ca lipsa de spatiu ar fi problema cea mai mare... Ideal din punctul de vedere al ciclarii ar fi ca Iosif sa fie tratat in acvariul asta, dar daca nu se poate, nu se poate. Nu am cui sa il dau..
|
 |
|
P.S. In seara asta am schimbat apa partial in acvariu si l-am tinut 10 min in solutie concentrata (30 de picaturi la 5l) de verde de melachit intr'un alt acvariu. Acum e din nou in acvariul lui.
|
 |
|
Multumesc. De ce nu am primit raspunsul asta de la inceput? Clar si concis? Am precizat ca sunt incepatoare, suficient incat sa nu stiu mare lucru, cel putin (asa cum presupui) sa inteleg fugitiv din ceea ce mi-ati spus voi. Acum am inteles ideea. O sa ii cumpar lui Iosif cat mai repede un acvariu mare si voi incerca sa fac treaba cum trebuie. Pana atunci doar cu verdele de melachit o sa il tratez in apa care este in acvariul asta. Multumesc din nou! Va anunt in caz de noutati.
|
 |
|
Ok, stiu motivul.. acum, daca vreti as vrea sa stiu ce sa fac in situatie de fata, cu acvariul care il am acum ca sa fac pestele sa se faca mai bine(maine ma duc sa vad de acvariu mai mare..repet). Apoi mai vreau sa stiu daca sa pun pestele bolnav in acvariul nou.
P.S. Citez: "Va asteptam pe http://www.acvariu.ro pentru a lamuri orice neintelegere si pentru a ne bucura impreuna cu dvs de acvariul achizitionat. "
si "Sau daca nu aveti un prieten priceput, puteti gasi acvaristi amabili la http://www.acvariu.ro/forum :-). " din Ghidul incepatorului  .
|
 |
|
daca imi spuneti ce sa caut la functia SEARCH caut. Eu nici nu am aflat ce are pestele meu din tot ceea ce incercati sa imi spuneti voi si cu atat mai putin cum sa il tartez, decat verdele de melachit care il folosesc fara nici un efect si sarea neiodata (multumesc cui m-a ajutat)
|
 |
|
Normal ca am citit, si cu ciclul azotului, si ghidul incepatorului, altfel de unde aveam sa stiu despre ciclare si restu chestiilor? Voi nu sunteti aici ca sa ajutati pe cei necunoscatori? Va rog sa imi raspundeti ce v-am intrebat (cum sa il tratez pana iau acvariul mai mare). Multumesc.
|
 |
|
Si vreau sa imi spuneti cum sa il ingrijesc in acvariul care il am deocamdata cum trebuie ca sa am ce pune in acvariul nou. Multumesc.
|
 |
|
Da, am inteles. Ma duc chiar maine sa ma uit de un acvariu mai mare. Dar vreau sa stiu daca trebuie sa il pun in acvariu asta mic sa se faca bine sau in cel mare, pentru ca din ce am citit, acvariul nou trebuie lasat la ciclat...
|
 |
|
Ba da, primul sfat a fost partea cu acvariul mai mare, si filtrul cred ca e ok pentru unul mai mare. Pestii mei au duso asa 1 an si ceva fara nici un semn de boala. Stiu ca implica si responsabilitati, dar nu stiam ca atatea...dupa cum am spus pana acum nici o problema cu ei (decat ca celalalt isi schimba culoarea ceea ce am citit ca e normal pentru carasi).. Ca sa imbunatatesc calitatea ma refeream la diferite solutii pentru declorinat sau ceva de genu...dupa cum am mai spus eu apa o tineam la declorinat in sticle cam 3-5 zile... Multumesc pentru sfat. Voi merge cat mai curand la pet shop sa vad de un acvariu mai mare.
P.S. e indicat sa il pun bolnav in acariu mai mare? Sau trebuie intai sa il "pun pe picioare"?
|
 |
|
Da, 7 l are. Eu am pestii asa doar for fun...adica nu sunt pasionata in sensu sa devin o acvarista convinsa. I-am luat doar ca sa am grija de ei ca de un animal de casa. Stiam ca e nevoie de 50l pentru un caras, dar o duceau bine si asa, in fine ideea e ca le schimbam apa des si filtru nu il foloseam ca se speriau de el si erau foarte agitati (filtru e cel mai mic posibil gasit pe piata). Daca supravietuieste o sa ii fac un acvariu mai mare. Acum in acvariu nu mai e nimic, e doar pestele singur. Am scos tot sa nu fi avut ce era vreo bacterie. Oricum am primit sfaturi de la alti acvaristi si pare sa se simta mai bine, dar tot nu mananca. Puteti sa'mi recomandati ceva ca sa imbunatatesc apa?MUltumesc.
P.S. ma asteptam la faza cu 150 de l 
|
 |
|
Am pus cateva poze...poate asa e mai usor sa imi spuneti cum sa il tratez...(sper sa intelegeti ceva)
(uitati-va la aripa de pe spate si aripile de pe burtica)
|
 |
|
Multumesc pt sfatul cu sarea neiodata. pot sa le folosesc impreuna (sarea + verdele de malachit)? Sper sa se faca Iosif bine  ...
|
 |
|
Pietrele nu sunt calcaroase, par mai degraba sa fie de marmura sau cv asemanator. Pietrele sunt scoase din acavriu, de mult, de cand am vazut ca au murit ceilalti (pietrele au fost in acavriu timp de 2-3 luni ianinte si nu s-a intamplat nimic, deci cred ca nu e de la pietre). Acum pestele sta fara pietre, in apa curata cu verde de malachit in ea,dar nu vad nici un efect benefic pt peste. Alte medicamente pentru el puteti sa imi recomandati?
Multumesc.
|
 |
|
de acum 2 zile, de cand am postat, nu mai e asa "bleg", se mai plimba prin acvariu, dar tot nu mananca nimic. I-am dat azi si a "scuipat" inapoi afara.
|
 |
|
arata precum carasul meu, aceeasi problema am si eu cu el... verde de melachit ii dau si nu pare sa i se imbunatateasca starea....
|
 |
|
Nu e vorba de dizolvat...doar s-au rupt adica s-au fragmentat... oricum acum sunt scoase din acvariu l-am lasat fara si schimb apa mai des la 2 zile... atunci cand aveam pietrele mizeria de la ei intra printre si se pastra apa am mult timp curata.
|
 |
|
Pai se sfarmau cand le spalam ca le invarteam in apa si se mai rupeau.. si ma gandesc ca poate cum se jucau pestii se nu se fi rupt in acvariu si sa fi avut vreo bacterie...nu stiu...
|
 |
|
La 3-5 zile schimbam apa in functie de cat de murdara era, de obicei cand se facea tulbure.
|
 |
|
Acvariul e mic pentru cei 3 pesti care ii aveam(am precizat ca am avut 3), acum am mai ramas cu unul - 7l cred cilindric. Am filtru, doar ca se sperie de el si il pun foarte rar. Apa o tin cateva zile (3-5) in sticle sa de declorineze apoi o pun in acvariu. Sunt incepatoare nu stiu prea multe, dar pareau sa o duca bine. Mancau mult si au crescut si mai mult. Aveam in plan sa il pun tata sa le faca un acvariu mai mare...dar acum nu mai am cui ca a mai ramas doar Iosif. Am citit cauzele de aceea banuiesc sa fie vreo bacterie de vina si banuiesc sa fie de la pietre. Eu as vrea sa stiu cum sa il tratez daca stiu ce sa intamplat...si cateva sfaturi cum sa imbunatatesc calitatea apei.
Multumesc!
|
 |
|