[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Fery
Forum Index » Profile for Fery » Messages posted by Fery
Este foarte usor sa judeci fara sa cunosti situatia. Intamplator 'lenea' mea este data de o afectiune la coloana care ma impiedica sa ridic mai mult de 5 kg. Sump-ul are aprox 45. Cand l-am adus am angajat oameni sa il care. Dar, probabil, civilizat era sa platesc oameni si ca sa il dau pe mai nimic sau gratis....
MAi este doar sumpul. Ma cam doare inima sa il fac cioburi... e sticla de 10 slefuita.... Decat sa il arunc mai bine il dau gratis poate il foloseste totusi cineva! Deci se doneaza. URGENT, imi trebuie spatiul cu pricina.
Ultima actualizare....

sump 100x50x50, sticla de 10 slefuita, 4 compartimente+ 2 separate pentru apa dulce de top-off si apa sarata pt schimb de apa - 100 RON

pompe de valuri - 2 x Hydor Koralia 2 12V - 100RON/buc

Ceva incalzitoare si alte nimicuri... negociabil

IMPORTANT

Nu asigur nici un fel de transport sau expediere. Totul se ridica de la fata locului (cartier Pajura, Bucuresti) prin fortele exclusive ale cumparatorului.

Contact: 0729122173 intre orele 8-21. Daca va inchid inseamna ca nu pot vorbi si va rog sa reveniti mai tarziu. Nu raspund la beep-uri (in caz ca se mai practica asa ceva.... in urma cu ceva ani cand am mai avut un anunt se practica).
Fery
Actualizare:

Acvariul display - 120x50x50 sticla de 10, fund dublu, spatele sticla de 12. Toata sticla slefuita, spatele gaurit corespunzator, overflow intern cu gratar din teflon. Zgariat, ca orice acvariu de 2 ani si ceva... - 150 RON
sump 100x50x50, sticla de 10 slefuita, 4 compartimente+ 2 separate pentru apa dulce de top-off si apa sarata pt schimb de apa - 150 RON

racitor Hailea HC250A + pompa 1000l/h pt el, sub 2 ani vechime - 1200 RON
pompa circulatie cred ca este OR3000 (s-a sters inscriptionarea) - 100 RON

IMPORTANT

Nu asigur nici un fel de transport sau expediere. Totul se ridica de la fata locului (cartier Pajura, Bucuresti) prin fortele exclusive ale cumparatorului.

Contact: 0729122173 intre orele 8-21. Daca va inchid inseamna ca nu pot vorbi si va rog sa reveniti mai tarziu. Nu raspund la beep-uri (in caz ca se mai practica asa ceva.... in urma cu ceva ani cand am mai avut un anunt se practica).
Ok, animalele s-au dat, la fel si piatra.

toate echipamentele sunt acum la vanzare.

Acvariul display - 120x50x50 sticla de 10, fund dublu, spatele sticla de 12. Toata sticla slefuita, spatele gaurit corespunzator, overflow intern cu gratar din teflon. Zgariat, ca orice acvariu de 2 ani si ceva... - 250 RON
sump 100x50x50, sticla de 10 slefuita, 4 compartimente+ 2 separate pentru apa dulce de top-off si apa sarata pt schimb de apa - 250 RON
pompa de amestec in compartimentul de apa sarata - 30 RON
pompa pt top-off - 30 RON
pompa pt refill la schimb de apa - 50 RON
lampa manufacturata pt sump cu T5 24W si balast electronic - 120 RON
spumator aquamedic turboflotor 1000 SL cu pompa inlocuita - 250 RON
reactor PO4 + pompa mica pt el - 100RON
racitor Hailea HC250A + pompa 1000l/h pt el, sub 2 ani vechime - 1400 RON
2 pompe circulatie cred ca sunt OR3000 (nu pot sa ma uit la ele, e complicat sa le scot de acolo)+ supape unisens custom made din acrilic si teflon si montura cu robineti - 400RON

IMPORTANT

Din motive personale sunt nevoit sa vand tot...
Date generale: acvariul functioneaza in configuratia actuala din decembrie 2011 (inainte a fost altul mai mic). Toate animalele au peste 1 an vechime, nu am mai adaugat nimic recent. Parametrii apei in ultima vremei sunt NO3 si NO2 nedetectabili sau extrem de mici, KH 8-8.5, PO4 nedetectabil. Calciu si magneziu nu am mai masurat de mult ca oricum erau foarte ok si stabile, la fel pH nu stiu cat mai este-pHmetrul e defect si nu am mai avut timp sa ma ocup.

Animale:
parachanturus hepatus, 15 cm, zis si albastrel. Sfios si sperios, dar daca ii e foame mai vine sa manace din mana dupa care fuge si se ascunde - 500RON
ostracion cubicus, 13 cm, zis si patratel. Bland ca un catel, nu are frica de nimic. mananca din mana, vine si ma musca daca fac curat si nu ii dau atentie - 400RON
zebrasoma flavescens, 10 cm, zis galbior, sfios, sperios, rar vine sa manance din mana. - 350 RON
chelmon rostratus, 10 cm, zis cioculetz, bland, manaca din mana impreuna cu patratzel - 400 RON
carpet anemone + Ocellaris clownfish, se vand numai impreuna. Clovnii au fost 2 si depuneau icre tot timpul. cam acum un an unul pur si simplu a disparut (o fi intrat in cerianthus?!) - 300RON
anemona Cerianthus - in poze nu e foarte deschisa (are anual o perioada de crestere in care nu se deschide complet) - superba si mancacioasa - 300 RON
2 domnisoare, una albastru cu galben, una cafea cu lapte - 30 RON fiecare

Pietre cu zoanthus, discosome si alti polipi - intre 30 si 150 RON in functie de ce contin + pretul pietrei daca este mare.

Piatra vie - 35RON/kg - probabil 40-50 kg in total

chematomorfa - gratis pt cine ia alte chestii...

un homar... invizibil. Nu l-am vazut de ani de zile, sta ascuns, nu stiu ce face, nu stiu ce mananca. Stiu ca mai exista pentru ca o data la cateva luni apare cate o carapace lepadata. Tin minte ca era ceva cu rosu si albastru, parca.... E gratis pt cine ma scapa de piatra vie daca cu ocazia respectiva dam de el

Echipamente:
Acvariul display - 120x50x50 sticla de 10, fund dublu, spatele sticla de 12. Toata sticla slefuita, spatele gaurit corespunzator, overflow intern cu gratar din teflon. Zgariat, ca orice acvariu de 2 ani si ceva... - 250 RON
sump 100x50x50, sticla de 10 slefuita, 4 compartimente+ 2 separate pentru apa dulce de top-off si apa sarata pt schimb de apa - 250 RON
pompa de amestec in compartimentul de apa sarata - 30 RON
pompa pt top-off - 30 RON
pompa pt refill la schimb de apa - 50 RON
lampa manufacturata pt sump cu T5 24W si balast electronic - 120 RON
spumator aquamedic turboflotor 1000 SL cu pompa inlocuita - 250 RON
reactor PO4 + pompa mica pt el - 100RON
racitor Hailea HC250A + pompa 1000l/h pt el, sub 2 ani vechime - 1400 RON
2 pompe circulatie cred ca sunt OR3000 (nu pot sa ma uit la ele, e complicat sa le scot de acolo)+ supape unisens custom made din acrilic si teflon si montura cu robineti - 400RON

poze aici: https://picasaweb.google.com/mitucaragea/20140302?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPWg_JT0xaDoKg&feat=directlink

IMPORTANT
Nu se vinde nici un echipament pana nu se vand toate animalele
Daca cineva este interesat sa cumpere TOT, pretul este 5500 RON (fata de 7200+ cat fac toate adunate)
Calculatorul care apare in poze se da gratis cui cumpara tot, fara nici un fel de garantie sau service asigurat.
Lampa de deasupra acvariului NU este de vanzare.

De fiecare data cand era stressat emana cate o doza de mucus. Si se stressa al naibii de usor. Era suficient sa treaca un peste pe langa el! Nu mai vorbim de schimburile de apa, dar atunci aveam eu grija sa adun mucusul. Tarziu m-am prins ca noaptea se lasa inspre euphyllia si atunci mucusul ajungea chiar in euphyllia.
djphazer wrote:@yonutz despre palytoxina am invatat inclusiv la facultate, stai linistit. Eu ma miram doar pentru faptul ca Euphyllia a pierdut lupta toxicologica cu Cladiella....

Nu e nimic de mirare dintr-un motiv foarte simplu: aranjamentul in acvariu. Curentul batea preponderent dinspre cladiella spre euphyllia. Asa ca euphyllia o incasa din plin, pe cand cladiella nu prea.... In plus cladiella creste vazand cu ochii. Pana am apucat eu sa marit din ea s-a facut cat un sfert de acvariu.
cladiella
Din pacate Euphyllia nu mai este, a omorat-o un nemernic de coral moale toxic, care s-a intins noaptea pana la ea! Va povestesc mai multe in curand, de indata ce reusesc sa imi fac un pic de timp.
Hop si eu... din nou. Ca am facut upgrade la borcan mai mare. Detalii mai incolo, deocamdata borcanul vechi se doneaza (vedeti anuntul )
Da, este coral, merge numai in acvariu de recif.
sau vand, 60 ron, gata prinsa pe piatra
Scuze, din graba am omis sa pun date de contact, iar de edit se pare ca nu am drepturi...
0729 122 173
mitucaragea@gmail.com
Ofer Cladiella (2 din cele 3 ramuri principale din poza). A crescut mult prea mult pentru spatiul meu, imi ocupa un sfert de acvariu! Doresc tot corali sau alte animale interesante, EXCLUS PESTI.
Poza aici: http://picasaweb.google.com/mitucaragea/20100507?feat=directlink
http://www.youtube.com/watch?v=NyVBiWnlAaY

ok, ma agit sa fac unul si sa il postez... nu stiu inca unde, dar sper sa gasesc o solutie. Din pacate camera nu este grozava, dar ceva ceva tot va arat
Multam de intrebare! Acvariul evolueaza normal. Nu spectaculos, dar nici rau. Parametrii apei nu sunt perfecti, dar sunt foarte buni, animalele vesele si cresc in majoritate. Am avut si pierderi, din care una nu mi-o pot explica. Brain-ul parea ca merge foarte bine si brusc a murit. Nu pot intelege cauza, apa ok, nu s-a schimbat nimic.... pur si simplu. Paracanthurus hepatus creste vazand cu ochii, iar clovnii si-au facut casa in Euphylia in lipsa de anemona. Intre timp a aparut si o anemona Cerianthus, foarte frumoasa, dar, din pacate, improprie pe post de gazda de clovni. Domnul Iliescu este in continuare vedeta bazinului si mai ales a pozelor cu bazinul (e al naibii de fotogenic!), dar Albastrelul (Hepatus-ul) a devenit un concurent serios. Toate micile gogomarle misuna fericite, nisipul a inceput sa se curete dupa ce se colmatase ingrijorator. Macroalgele cresc binisor si tot cosesc din ele. Cei 2 creveti au oua practic tot timpul, imi e tare ciuda ca nu se pot inmulti in acvariu (sau mai exact nu se pot creste puii, ca ei de inmultit se inmultesc in draci!), in schimb s-au cam lenevit cu curatatul pestilor, prefera pietrele, chiar daca Domnul Iliescu si Albastrelul tot vin sa "se roage" de ei. Si toti pestisorii au devenit foarte cersetori. Adica imediat ce apare cineva in zona acvariului se strang cu totii in fatza si asteapta papaaaaaaa!

Oricand ai un drum prin Bucuresti esti binevenit! Doar un telefon inainte si welcome!
Multam de aprecieri!
Cu bricolatul am luat o pauza fortata cateva saptamani - am altele de facut in perioada asta. Dar tot mai scriu la soft, sunt o gramada de lucruri care pot fi adaugate sau imbunatatite. Sper ca in curand sa imi vina si sonda de PH, sa vad si partea aia mergand. Inca nu simt nevoia de reactor de calciu, se mentine la 430 doar din schimbul de apa. Azi am achizitionat chillerul, in weekend sper sa reusesc sa il integrez in sistem. Vreau sa mai imbunatatesc partea de supraveghere - mai adaug niste senzori de flow si de nivel ca sa fie detectabila orice problema ce ar putea apare. Mai in vara vreau sa adaug o conexiune fie GSM, fie WiFi, sa il pot supraveghea si controla de la distanta si evacuare automata a apei... pregatiri de concediu Sunt multe care se pot face... e doar problema de bani si timp.

Forum Index » Profile for Fery » Messages posted by Fery
Go to: