Message |
|
Eu am pus femela in alt acvariu.Am zis ca poate se cuminteste.  O voi tine vreo 3-4 zile acolo si daca nu se cuminteste o dau mai departe.
|
 |
|
Este singura femela.Am un mascul si o femela de xipho,atat.Dupa cum ziceam,femela imi fugareste toti pestii nu numai masculul
|
 |
|
What ? Voiam doar sa-i vad pestii si acvariul.Am gresit cu ceva ? Plus ca vreau si eu sa-mi plantez acvariu si eram interesat.
|
 |
|
Bine ai venit ! Si eu sunt incepator si coincidenta,si eu vreu sa-mi plantez acvariul. Intrebare: Ce acvariu ai ? Marime,pesti,etc. Ceva poze sau video ?
|
 |
|
Chiar nu stie nimeni ce-i de facut ?  Eu ma gandeam sa o mut pentru un timp.
|
 |
|
|
 |
|
Am o femela de Xipho care este foarte agresiva.A crescut in ultimele 2 saptamani foarte mult si a inceput sa imi fugareasca masculul.O problema ar mai fi ca mananca in continuu ! Daca ii dau 2kg de hrana pe zi cred ca o mananca pe toata iar pe ceilalti nu ii lasa deloc sa manance.Ce-i de facut ?
Astept daca se poate un raspuns urgent!
|
 |
|
ca un mare admirator de scalari te felicit pt ce ai acolo si sper ca in cel mai scurt timp ca ii faci un acvariu mai mare (preferabil peste 150L cu o inaltime peste 40cm)! Ai un scalar marble veil. poza nu e clara dar daca botul/fruntea e portocalie atunci e varianta koi (combinatie veil marble koi).
Veil = voalat. ......
Si mie imi plac foarte mult scalarii dar cum ziceam putin mai sus,nu sunt un cunoscator.Am nevoie de putin timp pentru a ma informa in totalitate despre aceasta specie si despre acvaristica in general.
|
 |
|
Coralul ala deranjeaza tot acolo. Inclusiv scalarul si cine stie ce pesti vrei tu sa mai pui.
In primul rand, are colturi si muchii ascutite, in care pestele se poate rani. Deci nu conteaza marimea sau daca scalarul este deranjat sau nu, deoarece poate crea probleme.
In al doi-lea rand, iti va creste Ph-ul apei, deoarece este o aglomerare calcaroasa, care in permanenta va elibeara Ca in apa. Deci deranjeaza.......
Am scos coralul si castelul.Le cumparasem de la pets shop si vanzatoarea mi-a spus ca acel coral este special pentru scalari.Am acvariul de o luna de zile asa ca nu sunt un cunoscator.Am sa tin cont de marimea acvariului si in cel mai scurt timp il voi schimba.Multumesc pentru sfaturi !
|
 |
|
Ciudata treaba !  Daca pui si ceva poze poate na dam seama  De video nici nu mai vorbesc.Ar fi mult mai bun.
|
 |
|
Ii poti tine fara nici o porbelma.Eu am 3 sanitari si ii tin impreuna cu scalari,xifo,neoni,si guppy.
|
 |
|
Am o ponta de ~50 scalari care ar trebuii sa plece la zbor. Am cumparat Troco Prim 0 ca hrana. Stiu ca este mai buna artemia dar nu am. Pot sa-i ridic doar cu asta?
Eventual tetramin baby ca am vazut la petshop.
Am avut si eu vreo 20 de pui si le-am cumparat Tetramin Baby.Au crescut bine tare si acum nu am probleme cu ei.Dar am inteles ca este destul de bun si Troco.Sincer sa fiu nu prea stiu ce sa-ti zic.Eu ti-am spus cu ce am incercat si chiar a fost foarte bun !
|
 |
|
Am un singur scalar pentru moment in acvariu.Cred ca este femela dar inca nu sunt sigur. Cum pot face diferenta intre femele si masculi ? As mai vrea sa-i iau un mascul
|
 |
|
Ms mult de ajutor.Problema este ca face zgomot destul de mare.Dar incetul cu incetul ma voi obisnui
|
 |
|
Nu are aproape nici o legatura cu filtrul pe care il am eu.Nu am acel furtunas de plastic la el.Este exact ca in poza.Fara nici un fel de accesoriu.
|
 |
|
Sa-l las acolo unde ?Cu teava deasupra apei sa faca un fel de cascada sau cu teava in apa ?
|
 |
|
Coralul este destul de mic.Nu cred ca il deranjeaza cu ceva.O sa las pestele in pace.Totusi sper sa fie normal.
|
 |
|
|
 |
|
Nu vreau sa fac reclama unui alt forum ! Doresc doar ca pe acest forum sa creez un club al acvaristilor deoarece sunt foarte multi oameni care au intrebari dar nu gasesc raspunsuri. Sper sa nu fie sters acest topic
Va invit pe toti pentru a creea un club al acvaristilor pe http:bushit deleted la sectiunea Animale.
|
 |
|
Ms mult pentru sfaturi.Daca ma luam dupa vanzatoare pestii mei acum pluteau invers
PS: De faza cu decantarea apei inca nu auzisem.O idee super buna !
|
 |
|