[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ovyman
Forum Index » Profile for ovyman » Messages posted by ovyman
Multumesc pt raspunsuri
Din pacate nu am filtru bolborositor, dar daca filtru bolborositor = pompa de aer, piatra, burete as putea sa fac unul, daca ma insel spune-mi am vazut la multi acest bolborositor dar nici odata nu m-a interesat sa vad cum este facut. Si te mai rog inca ceva , spune-mi care este rolul acestui filtru in ciclarea acvariului.
Salutare, ajutati-ma si pe mine cu un sfat de curand am vazut pe cei doi botia care ii am si pe femela de betta niste puncte albe, banuiesc ca au gris. Azi am cumparat un acvariu nou de 20l cu scopul de al face carantina, spital, maternitate ce o fi nevoie, acum vine problema mai trebuie pus la ciclat daca l-am umplut cu apa din acvariul mare?
Eu am exact acelasi capac ca si tine (adica cam exact la mine droseru nu era intro cutie ci prins cu suruburi de capac, dar nu asta e important), si eu ca si tine am avut aceiasi problema cu lumina prea mica. Acum nu stiu ce te-ai hotarat sa faci daca vrei sa treci pe T5 sau vrei sa ramai pe T8, daca vrei sa ramai pe T8 spune-mi si o sa-ti spun step by step cum am facut eu.
Nu stiu exact ce setup ai tu, dar din experienta proprie iti spun ca nu e de ajuns lumina pentru plante, dupa ce am pus al doilea neon am crezut ca totul s-a rezolvat intradevar plantele cresteau dar erau foarte fragile, atunci m-am documentat putin despre fertilizanti iti recomand din toata inima schema de fertilizanti de la JBL, raportul calitate - pret e foarte bun. Dar ca sa faci intradevar un acvariu plantat iti trebuie neaparat CO2.
Revenind la problema ta cu capacul cu ti-au spus si colegi varianta T5 este mai buna, dar si mai scumpa din calcule mele ma costa 18,50 E droseru electronic si 2,5 E /buc soclurile cu protectie, dar repet asta e in cazul meu, si asa ca am hotarat sa merg in continuare pe T8 cara ma costa toata treaba cam 20 lei (droser mecanic, socluri fara protectie)
P.S. In capacut tau cu putina munca iti intra 3 neoane T8
Mersi inca o data pentru raspunsuri
Mersi de raspuns, dar nu mi-ai zis in difuser pun apa sau il las gol?
cei care au sau au mai avut difusere ceramice, puteti sa-mi spune-ti unde s-al pun? cat de adanc s-al pun? paharelu trebuie s-al umplu cu apa? e normal sa scoata niste sunete ciudate?
Spuneti-mi va rog cum trebuie taiata Cabomba, mi-a crescut peste nivelul apei si as vrea s-o scurtez.
P.S. Partea taiata se poate replanta?
Multumesc pentru raspunsuri, o s-al iau si o sa revin cu pareri
Radu U vorbim pe PM
Acvariul este mic 54l.
Pretentii prea mari nu o sa am de la acest difuser, dupa cum vi-am spus folosesc difuserul de la tetra legat la o bomba si nu vad nici o diferenta la plante si de aceia v-am intrebat despre acest difuser
Momentan folosesc difuseru de la Tetra CO2 Depot de care nu sunt deloc multumit, si vroiam sa stiu daca acesta este mai bun decat cel de la tetra
stiu ca ai , tocmai de aia intrebam vreau sa ti-l cumpar si vroiam ceva pareri despre el
Sal puteti sa-mi spuneti o parare despre difuseru asta?

http://www.aquaristic.net/pappillon-ceramic-reactor-alife-co2-2550.html?lang=1

Sper ca nu e o problema ca am pus un link de la un magazin de afara, daca e o problema rog moderatori sa scoata linku.
Salutare, neavand un acvariu de mari dimensiuni ( nici macar de dimensiune medie :-) ) 54l sunt in cautare de rase de cory si ancistrus mai mici, ma pute-ti ajuta cu ceva idei.
confirm si eu ca sunt la Animax in TM, dar mare grija acolo am tot vazut pesti morti in acvariile lor, nu vreau sa le fac publicitate proasta si eu tot de acolo ma aprovizionez.
scuze n-am mai intrat de 3 zile, azi e prea tarziu, dar maine o sa pun ceva poze, desi nu a iesit cum am vrut eu e totusi bine
Spune-ti va rog cat de tare ar trebui sa se incalzeasca un droser, pe al meu poti sa faci omleta pe el.
Multumesc mult pentru sfaturi, merge neonu acum trebuie doar s-al pun in capac. O sa revin in viitoru apropiat cu un how-to despre montarea unui neon suplimentar intr-un acvariu AquaEl clasic60 54l, nu stiu daca intereseaza pe nimeni dar poate pe viitor se va gasi cineva caruia sa ii fie de folos. Inca o data va multumesc pentru sfaturi si indrumari
e o shema chiar pe site.

Mersi mult pe schema.

Sa inteleg ca pentru droseru ca il am eu trebuie si starter?Si daca trebuie de cat trebuie, neonu e de 15w, starteru trebuie sa fie neaparat de 15w sau merge si cel de 18w?

Forum Index » Profile for ovyman » Messages posted by ovyman
Go to: