Message |
|
snakefishmike wrote:Relax . Bettanul nu va patii nimic . La zecile de bettani pe care ii detin , as inebuni sa stau cu casa plina cu recipiente de apa pusa la declorinat . Folosesc strict apa de retea made by Apanova .Singura aditie in apa lor este cea de sare . Aaaa! Mint  . Si extractul din frunze de katapa .
Cata sare pui? de curiozitate intreb eu pun doar o lingurita(sare de muraturi.. cu iod din pacate ca fara chiar nu gasesc la nici un magazin) la 15 litri.. mi-e frica sa pun mai mult.
|
 |
|
Salut, am facut 1 sau 2 greseli destul de tampite
1. Am dozat in acvariu Sera Algovec de vreo 3,5 ori cantitatea recomandata (citeam alt prospect  )
2. Dupa ce am realizat prima greseala m-am panicat si am purces spre a 2-a, am schimbat cam 65% din apa cu apa statuta... doar 2-3 ore
Intrebarea mea e ... betta al meu mai are vreo sansa? de plante nu ma intereseaza.
Mai pot face ceva? Nu am solutii de declorinare a apei la indemana.
edit: momentan nu da semne de duca.. bussiness as usual, isi construieste cuibul
|
 |
|
Sunt de acord cu Alex.B la partea cu zgomotul este destul de silentios si al meu. Am cumparat si testul permanent intre timp si am reglat debitul la o bula la aprox 3 secunde si desi filtrul agita suprafata apei am ph cam 6.8. Trebuie sa-l mai reglez? Kh am 7
|
 |
|
Ai folosit asa ceva? arata interesant, stii pe unde il pot gasi ?
|
 |
|
Porcu wrote:Io zic ca-i destul CO2 1 bula la 3 sec. Lasa lumina asa, 13 W e bine pentru inceput, cind o sa se indeseasca mult plantele o sa vedem daca mai trebe inca 13 W sau nu.
Multumesc de raspuns, mai as avea o mica problema si anume filtrul care agita suprafata apei(lucru ce duce la pierderi de co2,conform unor colegi de forum), filtru extern pentru bazin asa mic n-am vazut, iar intern ar arata groaznic. Ce as putea face ?
Si tot nu mi-ai spus ce fac in timpul noptii,daca opresc sau nu co2 
|
 |
|
"Co2 the final frontier" a fost prima reactie dupa ce l-am cumparat.. Am ajuns acasa l-am instalat cu mici probleme (furtunul era cam scurt, dar cei de la Reef au fost draguti si mi-au facut rost de unul mai lung ) am setat la o bula la 3 secunde si 60-70 de sutimi. Am incercat sa ajung la o bula la 4 secunde dar e imi este cam imposibil. In magazin mi s-a recomandat 1 bula la 3 secunde pentru acvariu de 18,5 litri, insa m-am gandit ca poate s-au referit la volumul brut.
In acvariu am marsilea, utricularia o bila de chladoflora, sagittaria subulata niste christmas moss pus la crescut si un smoc de micranthemum umbrosum.
Ma intreseaza cum sa dozez co2(o blua la cate secunde?), daca trebuie oprit pe timpul noptii, si daca lumina este suficienta.
Mentionez ca acvariul este un AN Cocoon 2 de 18,5 litri brut, lumina este solar boy duo de 13 wati filtru hang on flow 60, fertilizez cu aquatic nature plant plus iar substratul este aquatic nature fertisoil S.
Pot sa adaug inca un solar boy duo tot de 13 wati daca este necesar iar ca instrument de testare detin un tester de ph de la dupla si un 5 in 1 de la JBL(strips)-. Din pacate nu aveau pe stoc test permanent de co2 asadar pentru moment trebuie sa ma descurc cu ce am.
PS: Credeti ca am facut rau ca am mers pe aquatic nature cap-coada?
Edit: cam in cat timp se vor observa rezultatele ?
|
 |
|
Crystal filterul are vreo 3 saptamani. Mopanul l-am lasat vreo 2-3 zile toata ziua la fiert. Iar buretele de boxe e bagat de curand si vad ca parca incepe sa faca ceva. Despre filtrele externe stiu ca sunt mult mai bune dar nu prea imi permit unul acum. De-aia caut o solutie undeva pe la 100 de lei.
|
 |
|
Schimb apa odata pe saptamana in proportie de 20% folosesc un aspirator simplu
Vietuitoarele le hranesc cand imi amintesc niciodata mai mult de 2 ori pe zi.. cam 1,5 ori pe zi in medie dar uneori mai sar cate o zi si le dau foarte putin ca am observat ca-s mai vioi asa
Cand fac schimb de apa incerc sa scot cu furtunul cat mai multa mizerie dar ce ramane nu este aspirat de filtru. Acvariul este ciclat si semi plantat, am si o bucata de mopan in apa (fiert 20 de ore + stat in apa 4-5 zile). Cat a stat la ciclat cu inca un filtru eheim pick up chiar nu am avut probleme... a fost apa cristal vreo 2 saptamani.. dupa inca o saptamana si ceva cu filtrul asta, am tot felul de probleme.
Are cine experiente cu Eheim Aquaball ? sau sa cumpar inca un Eheim Pick up ?
Momentan am mai taiat ca 1/3 din buretele initial si am bagat o bucata de burete fin pe care il aveam de la boxe, am dat pe fast si am pus 3 fire pt impartirea jetului si astept.
Oricum, ma intereseaza un alt filtru in continuare asa ca dati-mi idei. Multumesc.
PS:o sa incerc sa pun si o poza in curand.
|
 |
|
Salut am si eu o problema cu filtrul, am cumparat un http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/category_39/category_86/product_2292 la recomandarea vanzatorului si bineinteles ca nu functioneaza cum trebuie, am acvariu de 54 de litri, si am urmatoarele probleme:
1. Particule in suspensie peste tot
2. Suprafata apei murdara desi jetul e indreptat spre ea
3. Cand fac curat se ridica o gramada de mizerie care nu este absorbita de filtru
Intake-ul este sus in spate ceea ce mi se pare foarte stupid. Iar filtrul are 2 viteze : slow si fast... Pe slow e lent rau si chiar nu trage nimic, iar pe fast zici ca am bagat blender-ul in acvariu.
Am nevoie de niste idei cum as putea sa separ jetul in mai multe locuri cand este pe fast.
Si ma intereseaza si un alt filtru pt 54 litri dar tot in jurul a 100 lei .
Mentionez ca am in acvariu 2 ramirezi 2 cory 2 ancistrus si 4 neoni purple.
Multumesc!
|
 |
|
alber wrote:Adica tu ai acvariu de 54 l brut din sticla de 8?
dap, era diferenta de pret foarte mica intre 6 si 8 iar in 4 nu am incredere 
|
 |
|
Am si eu o problema cu acvariul 60*30*30 sticla de 8, am o diferenta.. nu foarte mare ce-i drept in nivelul apei. Este asezat pe o comoda din pal de care sunt aproape sigur ca este dreapta. De podea nu pot spune acelasi lucru. Mentionez ca nu am nimic pus sub acvariu (inafara de 2 bucati de carton subtire una peste alta. Credeti ca este o problema avand in vedere ca sticla e destul de rezistenta la 8 mm?
|
 |
|
S-au dat! se poate inchide.
|
 |
|
|
 |
|
4 guppy 2f+2m mici dar colorati
2 molly 1m+1f maricei
1 colisa lalia blue mascul
Ii dau pentru ca desfintez un acvariu si oricum betta ii cam alerga ;)
Predare in zona decebal-piata muncii
0760282646
|
 |
|
Am trecut si pe la Reef azi, nu au deocamdata dwarfi de nici un fel... am observat cerintele la ramirezi si nu cred ca s-ar potrivi cu apa de la robinetul meu , nu am bani sa investesc in aparatura pentru purificarea apei, exista alte metode de reducere ph si duritate?. Am inteles ca "bolivienii" s-ar adapta mai usor la conditii diferite, poate cineva sa confirme? In continuare sunt deschis la alternative de aceeasi talie cu ramirezi ( am vazut pe mongabay.com ca acestia pot fi tinuti in 37 litri(10 gallons), ceea ce inseamna ca in 60 e chiar ok) .
Daca stiti magazine unde ii pot gasi sau useri care vand, dati-mi si mie un pont. Multumesc !
|
 |
|
minnardy wrote:ramirezi, apistogramma, nannacara....de multe posturi ti-am zis asta. Personal as merge pe Apisto sau Nannacara, dar na... :-)
Unde as putea gasi mai multe specii ? La magazinul de langa mine sunt numai africani mari si ramirezi.
|
 |
|
Xaero wrote:Abandonez ideea pe moment si ma voi indrepta spre anabantidae.. Poate la urmatorul acvariu peste 100 voi fi interesat de o pereche de ciclide mici.
Am fost azi la un pet shop langa mine si am vazut niste ramirezi... Vanzatorul mi-a aratat unul ce-i drept "bolivian" la dimensiunea maxima si pe langa celelalte ciclide era minuscu,l parca totusi ar merge o pereche fara probleme. Cred ca pana la urma asta voi lua, oricum nu strica inca un timp acvariul la ciclat pana iau o decizie finala.
|
 |
|
Abandonez ideea pe moment si ma voi indrepta spre anabantidae.. Poate la urmatorul acvariu peste 100 voi fi interesat de o pereche de ciclide mici.
|
 |
|
Bookmarked ;) Multumesc frumos!
|
 |
|
Mda.. intrebam din lista mea ce nu este corect deoarece as avea niste preferinte. In topicul pe care l-ai postat mai devreme ai doar 5 linkuri. Fiind doar de 1 an in domeniul acvaristicii nu stiu care site-uri sunt consacrate si care nu, daca ai incerca sa cauti ca un incepator ai observa ca sunt multe discrepante intre diferite site-uri. Iar ca sfat as avea si eu unul pentru tine : Lasa-te de dat sfaturi incepatorilor ! esti clar foarte frustrat de acest tip de intrebari.
Mi-ai vandut deja cativa pesti cu sfaturi si intentii bune, nu te-am acuzat ca ai vinde doar de dragul de a vinde.. chiar mi-ai zis ce pesti nu se potrivesc cu altii incat sa nu ajung cu "o ciorba" in acvariu. Cred ca am inceput cu stangul... sa incercam cu dreptul:" Salut, ce specii din lista de mai sus as putea pune intr-un acvariu de 60 de litri ? Merci"
|
 |
|